mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 16.05.2024 : 00:53:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: neješč pes  (Prebrano 41880 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #45 : četrtek, 02.12.2004 : 15:38:15 »

razvada bi rekli tisti ki nimajo problemov z hrano  pri nas mu je hrana-( njegova) španska vas, pa naj bo to meso briketi  vse kar je v skledi........ kar pa nafehta tisto je pa itak najboljše.
ko začne "štrajkat " zna biti tudi več dni,  potem ga je pa moj fant  (ko sta bila sama in mu je kupil neko blazno drago konzervico  plus tega   še meso notri in brikete) dobesedno nateral jest in to tako , da je vzel žlico in ga je "futral"....... no pol je pa jedel.
Zdaj imam pa neko novo idejo ki jo prakticiram sicer šele tri dni ampak se ful obnese.
Imenuje se- lumpi- neka pasja  klobasa( od mesarstva Čadež) in sicer baje je delana na osnovi krvi ..... no lumpija zmešam med hrano in ful je   .......tolk je nor na to , da celo pred hladilnikom dežura lumpija.

Res pa je da se naš razvajenc zna tudi tega čez čas naveličat potem   bomo mogli pa kaj novega  potuhtat
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #46 : četrtek, 02.12.2004 : 16:39:40 »

Velikokrat se obnese tudi, če čez hrano nakapljate med  Wink

Lp, Yo
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #47 : nedelja, 26.12.2004 : 21:07:49 »

Srečni vi, verjetno porabite zelo malo denarja za hrano, ker vaši psi nič nočejo jesti. Jaz imam dva takšna požeruha, da bi pojedla še mene in vseh pet mačk, pa še kakšen kamenček okoli hiše bi oglodala. Sploh si ne morem predstavljati, kako je, če imaš neješčega psa.

Ti jaz povem kako je če ga imaš? Pes je živahen, le hrana mu ne gre, brikete ti že nekaj dni odklanja, zato mu skuhaš mu riž, dodaš kuhano govedino, svežo zelenjavo, dodaš olivno olje ali pa ribje, in gor butneš še kakšno žlico jogurta ali pa skute, morda malo kruha. Pes gre tja, povoha in...... gre lepo rikverc...... Lahko celo narediš stojo na trepalnicah, pa še kar ne bo jedel. Tako je to.
Lp
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #48 : ponedeljek, 27.12.2004 : 00:09:59 »

Tudi jaz sem imela pred meseci enake probleme glede neješčosti. Potem sem psici vsak dan dajala Pfizer vitaminsko  mineralne tablete in se je stanje zelo popravilo. Iz izbirčne Dachauke je nastal požrešen stvor, ki je začel brskati še po kompostnih kupih tako, da mi dela sramoto v okolici (kao, da ji ne dam nič za jest!). Ko sedaj pridemo s sprehoda in si v garaži brišemo tace, sledi nizki štart do kuhinje in nervozno prestopanje pred pultom.... Roll Eyes Roll Eyes
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #49 : sreda, 29.12.2004 : 16:24:30 »

Citat
Potem sem psici vsak dan dajala Pfizer vitaminsko  mineralne tablete in se je stanje zelo popravilo. Iz izbirčne Dachauke je nastal požrešen stvor, ki je začel brskati še po kompostnih kupih tako, da mi dela sramoto v okolici (kao, da ji ne dam nič za jest!).

He he ...super... jest bi tud to  Grin Grin Grin Kje pa si kupla te tablete? A se dobijo pri nas v pasji štacuni?
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #50 : sreda, 29.12.2004 : 16:26:19 »

Vem, da jih imajo na Podmilščakovi, v trgovinah pa jih še nisem videla. To so verjetno mišljene VMP od Pfeizerja, ne?

Lp, Yo
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #51 : sreda, 29.12.2004 : 16:36:44 »

Hm, se mi zdi, da sem jih videla v Alerju in Mr.Pet-u v BTCju in pa v pasji trgovini blizu tavelikega Mercatorja-na drugi strani Celovske (pozabila ime). sram
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #52 : sreda, 29.12.2004 : 16:59:14 »

Jaz sem jih videla pred 3 dnevi v pasji trgovini v City parku (pri vhodu-ne vem , kako se imenuje). So pa še cenejši kot na klinikah.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #53 : sreda, 29.12.2004 : 17:19:01 »

Zanima me, koliko pravzaprav pojejo tile neješči psi in kako izgledajo. Za primerjavo naj povem, da moja štiriletna tibetanska terierka poje na dan cca 140 g briketov. Ima idealno težo 9 kg pri plečni višini 39,5 cm. Reber se seveda ne vidi Wink - ima predolgo in prekošato dlako, ampak čuti pa se jih...in mišice tudi.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #54 : sreda, 29.12.2004 : 17:25:27 »

Jaz sem jih videla pred 3 dnevi v pasji trgovini v City parku (pri vhodu-ne vem , kako se imenuje). So pa še cenejši kot na klinikah.

Zootik.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #55 : sreda, 29.12.2004 : 20:39:21 »

Damayanti in Chris, pri nas je popolnoma enako. Včasih moram brikete vzet v roko in mi jih potem iz roke je. Ampak, da bi se pa k skledi premaknila...to bi bilo pa že ponižujoče za njo.  
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #56 : ponedeljek, 03.01.2005 : 19:58:33 »

Jaz še nisem ugotovil, zakaj se ne dotakne nobenih briketov. Ker so trdi in jih mora gristi? Morda jih dobi težko pod zob? Premajhni? Mu ni všeč vonj? Ne vem....

Smo sedaj dobili ene brikete ki pa niso suhi, majhni in trdi in malo neprijetnega vonja ampak so veliki (premer 2cm), mehki, ne povsem suhi in dišijo (vonj je nekaj med čokolado, mesom in kavo Cheesy) in te bi pa kar jedel in jedel in jedel in jedel...... Žal jih bo hitro zmanjkalo, ker jih je samo 500g.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #57 : sreda, 05.01.2005 : 10:41:47 »

če je pes neješč in obenem preveč suh- res preveč ne samo suh, potem najprej izključimo  možnost obolenja, vključno zob in dlesni , če ne mara grist(veterinatski pregled , kontrola krvi itd).
Če vse "štima", se najbolj obnese: več sprehodov, več dela, predvsem v nagonu, nastanitev v bolj mrzlem prostoru in kamnito srce skrbnika. Psa nehamo zaskrbljeno opazovat koliko in kaj poje. Če bo lačen bo že jedel, noben še ni zdrav od lahote crknil ob hrani na razpolago. Zmanjšamo porcije do doze, ko poje vse iz sklede, tudi , če se nam zdi to zelo malo. Itak je bolj zdravo , da so psi in tudi mi, bolj vitki kot debeli. Kakšen mesec take terapije in stanje se popravi oz stabilizira. Prilaganje okusu navadno pomaga le omejen čas. Dovolj je , če poskusimo dve ali tri vrste kvatitetne hrane. Od teh naj izbere eno, ki mu bolj gre in to je to.
Izjeme so psi , ki ne jedo ob stresih- npr dopusti, potovanja, tekme razstave ipd. Tem lahko ta omejen čas izboljšamo hrano s prelivi in dodatki, morda še kakšni vitamini s več B kompleksa.
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #58 : četrtek, 03.03.2005 : 08:49:54 »

No, ko tole berem se držim za glavo in hkrat prikimavam, ker imam doma popolnoma enako situacijo.Od prvega dne, ko smo našega bernca pripeljali domov je neješč. Zamenjali smo vsaj 8 vrst najbolj kvalitetne grane, dodajali Pfizer vitamine, Vitaderm olje, mu kuhali, dodajali k hrani rumenjak, parmezan, sardine, tune, kruh...ampak gospod je svojo glavo vztrajno obračal stran in hodil "rikverc".  >:(Tudi povečani sprehodi in več urno ukvarjanje z njim ni pomagalo. Zdaj smo celo na homeopatskih remedijah, ki naj bi povečevale apatit, a na ta čudež še čakamo. Problem pa je tudi v tem, da mora Oks 2x dnevno (zjutraj in zvečer) dobiti zdravila na poln želodec, zato je nujno, da nekaj poje...Trenutno nas rešujejo kosi suhega kruha in nekaj Nutro antitartar briketov, ampak tako ne gre več.  :-\Lahko celih 20 minut sedim zraven njega in ga prepričujem, da naj poje vsaj toliko, da mu lahko dam zdravila, pa se nič ne zgodi. Angry Imate kakšno idejo? Tisto, da mu pustim hrano 15 minut ne pride v poštev, ker se je niti ne dotakne... Cry
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #59 : četrtek, 03.03.2005 : 11:31:38 »

Tudi jaz imam doma enako situacijo. Že od vsega začetka noče in noče jesti briketov. Pa smo že bolj ali manj sprobali vse vrste briketov, ki jih je sploh možno dobiti. Samih briketov sploh ne povoha, zato ji dodajam od konezerv do vsega mogočega, pa kljub temu velikokrat sploh noče k skledi. Če pa že, pa poliže dol konzervo, brikete pa največkrat pljune ven. Bi pa gospodična jedla kuhano hrano, testenine in meso... Pa kolikokrat sem se že odločila, da bom jaz bolj trmasta od nje in da ji ne bom dala nič drugega, dokler ne bo pojedla. Potem pa me tri dni cela nesrečna samo gleda,in leži na svojem prostoru ter glasno jamra, češ kako boga je. Na sprehodih se vleče kot stara oma, po treh dneh pa poje čisto malo, toliko da ni ravno popolnoma sestradana, potem pa vse od začetka... Pa sem res sprobala že vse mogoče. Pa še vedno vsak dan mečem vstran polne sklede briketov, pomešanih s konzervo ali čem drugim... Ravno zdaj, od gonitve naprej, spet popolnoma zavrača njeno hrano (brikete). Je pa mama ugotovila, kaj se obnese. In sicer, ugotovila je, da če ji na brikete s konzervo da žlico ocvirkov, psica poje celo porcijo. Mogoče se bo tudi tega naveličala, pa bo spet po starem, pa zdravo tudi ni ravno preveč, ampak trenutno deluje. Mogoče lahko s tem probate... Sicer pa, če mora pes zaradi tablet, nujno nekaj pojesti, bi mu jaz pač skuhala nekaj dobrega... Tudi moji sem nekaj časa kuhala, ko je pri šestih mesecih imela probleme s kožo in je bilo rečeno, da mora imeti dobro hrano, briketov pa ni hotela jesti ...
Sicer pa tudi nasploh menim, da je doma in posebej za psa pripravljena hrana boljša od briketov, samo kaj, ko pa se še sama bolj na hitro prehranjujem in res ne vem, kdaj bi imela čas kuhati še za psico. Pa ko greš npr. na dopust v camp, je tudi najlažje če psu daš za jest brikete. Zato tudi nočem psice navaditi na kuhano hrano in jo pač gnjavim s temi brikete Undecided, ona pa se upira...
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines