mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 21  

ISSN 1581-3258
2000-2020 © Jana

mojpes.net na Facebooku

Untitled Document
Pravila in navodila za obširne predstavitve pasme

Sistem obširnih predstavitev pasem na mojpesForumu in portalu

Predstavitve pasem bodo prvenstveno dodatek k posameznim kratkim opisom pasem. Smotrno se bo vsaka pasma predstavljala z novimi prispevki, kot bodo nastajali.


Kdo lahko napiše predstavitev pasme?

Za predstavitve se bomo na mojpes.netu trudili, da pridobimo k sodelovanju dolgoletne vzreditelje ali lastnike psov posamezne pasme, torej tiste, ki pasmo poznajo zelo dobro.


Ali lahko v obširni predstavitvi reklamiram psarno?

Ne. Obširne predstavitve pasme niso namenjene reklamiranju posamezne psarne, njene vzreje ali njene spletne strani, temveč promociji same pasme. Posamezne psarne, ki so vključene v predstavitev pasme, so razvidne iz pasemskih imen psov in morebitnega pripisa ob imenu avtorja.


Ali lahko v obširni predstavitvi dodam nerodovniške pse?

Ne, razen v primeru, da gre za navedbe iz zgodovinskega razvoja pasme. Nerodovniških psov pri posameznih pasmah ni mogoče predstavljati.


Zelo veliko vem o pasmi. Lahko pripravim predstavitev?

Lahko, vendar je pred objavo predstavitve potrebno kontaktirati administratorja, s katerim se dogovorite o vsebini predstavitve, foto materialu ter svojih izkušnjah s to pasmo, če iz vaših prispevkov ni razvidno, kdo ste, oz. če vas nihče od moderatorjev ne pozna.


Predstavitev imam pripravljeno, kako naprej?

Za začetno predstavitev se smatra članek, prevod standarda (če je), slikovni material ... Pri vsaki predstavitvi mora biti slikovni material dodan.
Po kontaktu z administratorjem, le-ta članek pregleda, uredi slikovni material, poda pripombe ali popravke (lektoriranje), zahteva dovoljenja za objavo foto materiala na mojpes.netu in po celotni uskladitvi odobri objavo.


Zakaj dovoljenje za objavo slikovnega materiala, članka ...?

Za vsak članek, fotomaterial ali karkoli drugega, kar vsebuje predstavitev pasme, morate administratorju poslati dovoljenje za objavo na mojpes.netu. Če ste povsem sami napisali čanek in mu dodali vaše fotografije, je dovolj, da vse skupaj pošljete administratorju in kakšno posebno dovoljenje ni potrebno.
Če pa za pisanje članka uporabljate citate iz knjig, drugih spletnih strani, revij, se morate ravnati po zakonodaji in v prispevku navesti vire, iz katerih ste črpali snov za članek, oz. v primeru prepisov pridobiti dovoljenje za objavo na mojpes.netu in ga skupaj s člankom posredovati administratorju.
Za fotografije, ki jih niste naredili vi, torej niso vaše, morate pridobiti pisno dovoljenje za objavo na mojpes.netu (ne za objavo kjerkoli drugje ali na splošno) in to dovoljenje posredovati administratorju.


Je lahko ta predstavitev objavljena tudi kje drugje na internetu?

Ne. Te predstavitve so avtorsko zaščitene in jih ne smete ne v celoti in ne v delih objavljati drugje.
Razen avtorja predstavitve, ki pa mora o taki objavi obvestiti administratorja.
Kakršnakoli uporaba materialov z mojpes.neta je dovoljena le v skladu s pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net.
Vse nedovoljene objave bomo preganjali v skladu z veljavno avtorsko zakonodajo, takoj ko bomo kršitev ugotovili.
Če je članek že prej objavljen kje drugje na internetu, v reviji, glasilu ..., je nujno navesti vir, ne glede na to ali članek za mojpes.net prispeva avtor ali ima kdo drug za takšno objavo avtorjevo dovoljenje. Tudi takšna objava je pod avtorsko zaščito.


Kako poteka postopek objave predstavitve?

Že v enem od prejšnjih vprašanj smo navedli, da je najprej potrebna uskladitev z administratorjem. O vsem se dogovorimo z njim, ta potem tudi usmerja, usklajuje, obdela fotografije ter objavi predstavitev pasme na portalu.
Opomba: Fotografije za objavo v posamezni predstavitvi pasme morajo biti na strežniku mojpes.neta in ne na katerem od drugih strežnikov.


Kako pripravim fotografije?

Fotografije (če je le mogoče, naj bodo to originali) z navedenimi podpisi in besedilom o avtorstvu za vsako posamezno sliko pošljete administratorju. V email sporočilo, v katerega ste pripeli fotografije, napišite za vsako posebej:
- ime datoteke s fotografijo (primer: DSC03456.jpg)
- podpis k fotografiji (primer: ime psa ali O - leglo fantki...)
- navedba o avtorju ali viru (primer: Foto: ime in priimek, lahko tudi uporabniško ime z mojpesForuma)
Če nimate skenerja, lahko fotografije, ki niso v digitalni obliki, pošljete administratorju. Uskladite se po zasebni pošti ali emailu kako, kam in kdaj.


Ali lahko besedilo predstavitve kasneje spremenim ali dopolnim?

Besedilu, ki je objavljeno, lahko naknadno dodamo "dodatek" na koncu predstavitve brez posebnih oznak, oz. z ustreznim podnaslovom.
Če je dodatek bistven za predstavitev pasme, ga lahko dodamo pod samo predstavitev in ne kot popravek teksta (primer oblike opombe: 1. dodatek:). Med samim besedilom predstavitve se v tem primeru doda samo opozorilo v obliki *1. dodatek, kar opozori bralca, da je na koncu objavljeno še nekaj, kar se nanaša na ta del predstavitve. Zraven opombe se napiše datum, ko je bila opomba dodana.
Če dodatek ni bistven za razumevanje same predstavitve ali ne predstavlja vsebinske spremembe, se doda kot nov prispevek.


Ali lahko iz kateregakoli vzroka zahtevam izbris predstavitve?

Ne. Izbrisa predstavitve ali katerega od njenih delov ni mogoče zahtevati. Predstavitve in članki so takoj po objavi last mojpes.neta. Vi, kot avtorji obdržite moralne avtorske pravice - torej navedbo vašega imena pod materiali, ki so sestavni deli predstavitev in člankov.


Ali lahko mojpes.net objavi ali dovoli objavo teh predstavitev drugje na internetu ali v kakšni publikaciji?

Mojpes.net lahko uporabi materiale za vse aktivnosti (članki, raziskave, literatura, revije, plakati, akcije, ...), ki jih bo izvajal pod imenom mojpes.net (v obliki, kot so objavljeni, v skrajšani obliki, fotomaterial ...), vendar z vsemi podpisi o viru in avtorstvu.
Mojpes.net lahko dovoli objavo na drugih spletnih straneh ali v publikacijah šele po odobritvi s strani avtorja predstavitve, članka ali fotografij.


Ali je mojpes.net dolžen objaviti mojo predstavitev?

Mojpes.net po lastni presoji odloči, kateri materiali bodo objavljeni na mojpes.netu in kateri ne. Mojpes.net ni dolžen objaviti nobene predstavitve, članka, fotografije ali drugih materialov, je pa dolžen objaviti pripise o avtorstvu k materialom, če se po objavi materialov ugotovi, da za to obstajajo razlogi (prej zamolčani ali lažni podatki o avtorju ...).


Ali lahko mojpes.net izbriše materiale, ki sem jih prispeval?

Mojpes.net lahko kadarkoli in brez pojasnila izbriše katerekoli materiale. Predvsem gre tukaj za zahtevo "pravega avtorja" po izbrisu fotografije ali kaj podobnega, ali v primeru ukinitve mojpes.neta ali katere od rubrik.
Če gre za izbris celotne predstavitve ali članka, se nikjer na mojpes.netu ne navaja podatkov o izbrisu.
Če gre samo za del materialov (del besedila, fotografija ...), se navede po presoji administratorja na mestu izbrisa kratek komentar o razlogu za izbris.


Kam naslovim morebitna dodatna vprašanja o pripravi in objavi predstavitev in člankov, pritožbe, zahteve za popravke ...?

Vsa dodatna odprta vprašanja pošljite administratorju po emailu.

mojpes(@)mojpes.net

na vrh

 

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2020 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.