piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 30
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2017 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 ... 6 »
Dodal/a jana 14.11.2017 14:28:42 (9783 prebrano)

Namenitev dela dohodnine za leto 2017

Verjemam, da ste tudi vi med tistimi, ki svojih 0,5 % dohodnine ne prepuščate državi. Če ste v preteklih letih že izpolnili obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, lahko ostanete zvesti istim prejemnikom, lahko pa jih za prihodnje leto izberete na novo iz ažuriranega seznama upravičencev do donacij za leto 2017.

Na mojpes.netu vam predlagamo:
- Zavetišče Horjul, zavod za oskrbo, nego, zaščito in vzgojo hišnih in izgubljenih živali, DŠ: 58869000
- Društvo za zaščito živali Ljubljana, DŠ: 88033066
- Zverinice, društvo ljubiteljev dihurjev, DŠ: 76105539
- Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali - Ambasadorji nasmeha, DŠ: 71153365
- Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije, DŠ: 91352622

Vse naštete organizacije so na seznamu upravičencev do donacij za leto 2017, ki je dostopen tukaj (.pdf).


foto Zavetišče Horjul, puzzla mojpes.net

Kako to storite?

Povezave, ki jih potrebujete:
- Seznam upravičencev do donacij za leto 2017
- Obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije
- Finančni uradi, uradne ure ...
- Portal eDavki

Če zahteve še niste podali:
Na kratko:
 • Natisnete obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije
 • Obrazec izpolnite s svojimi podatki, napišite svoj finančni urad, navedite več društev ali eno od njih po spodnjih vzorcih, datirajte in se podpišete.
 • Tako izpolnjen obrazec pošljite priporočeno po pošti ali oddajte osebno na svoj finančni urad.
 • ali


  % seveda lahko razdelite po svoje, seštevek mora biti vedno 0,5%

  Razlaga: Vsi tisti zavezanci za dohodnino, ki do sedaj še niso podali zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije, lahko to storijo do konca leta. Finančni organ namreč upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Obrazec zahteve je dostopen na vseh finančnih uradih in izpostavah, lahko pa se ga natisne s spletne strani FURS (glej zgornje povezave). Podpisano zahtevo je potrebno oddati na pristojni finančni urad oziroma izpostavo in to osebno ali po pošti. Zavezanci, ki imajo digitalno potrdilo pa lahko zahtevo oddajo elektronsko preko portala eDavki.

  Če ste zahtevo že podali v katerem od preteklih let:

  Na kratko:
 • Lahko si do 31. 12. 2016 še premislite in donirate novo izbranemu prejemniku.
 • V tem primeru opravite zgornji postopek in oddate svojo zahtevo priporočeno na pošto ali osebno do 31. 12. 2016

 • Razlaga:

  V kolikor je zavezanec zahtevo že podal, se lahko do konca leta premisli in finančnemu organu poda novo zahtevo. Upoštevana bo zadnja veljavna zahteva, ki jo bo finančni organ prejel do 31. decembra oziroma bo do tega datuma oddana priporočeno po pošti.

  Preverite, ali je zavezanec, ki ste ga navedli, sploh v seznamu upravičencev:

  Če je zavezanec za dohodnino že podal zahtevo, v kateri je navedel upravičenca, ki ga v tistem obdobju še ni bilo navedenega na seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine ali so bili podatki o upravičencu napačni (napačna davčna številka), se je takšna zahteva zavezanca štela za brezpredmetno. Finančni organ je namreč ob prejemu zahteve preveril, ali je upravičenec (njegova davčna številka), ki mu je zavezanec za dohodnino želel nameniti del dohodnine, v tistem trenutku bil naveden na seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine za donacije. V kolikor upravičenec ni bil naveden na seznamu, potem zahteve za namenitev dela dohodnine tudi niso vnašali v sistem.

  Zavezanec za dohodnino mora torej pri izpolnjevanju obrazca za namenitev dela dohodnine za donacije navesti davčne številke tistih upravičencev, ki so v tistem trenutku objavljeni v takrat veljavnem oz. objavljenem seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine za donacije ter navesti odstotek dohodnine (do 0,5%), ki ga želi nameniti upravičencem. V našem primeru so vsa zgoraj navedena društva.

  Jana Pahovnik
  www.mojpes.net
  14. 11. 2017


  Dodal/a jana 10.12.2014 13:49:01 (2803 prebrano)

  Simpatične mačje voščilnice društva Žverca

  Žverci, društvu za pomoč živalim, lahko pomagamo z nakupom simpatičnih voščilnic, na katerih so podobe muc v njihovi oskrbi v zavetišču Mačji dol.

  Naročila za komplete po 10 univerzalnih voščilnic sprejemajo na info@zverca.si, cena kompleta je 12 eur, poštnina je vključena v ceni.

  Celoten izkupiček od prodaje bo namenjen živalim v njihovi oskrbi in za financiranje materiala za njihove prostovoljne akcije, kot je Pomagajmo žabicam.

  Več informacij ...  Dodal/a jana 2.9.2014 10:51:36 (2196 prebrano)

  Pomurci ustvarjajo zgodbe

  Potrpežljivo pristopiti, večkrat obiskati, mnogokrat ponoviti in pokazati ... S pravim tonom povedati in na pravi način predstaviti. če je treba, vedno znova in znova.

  Z epono (njen vzdevek na mojpes.netu) smo se na mojpes.netu prvič srečali leta 2007, ko nam je prišla predstavit Gmajničarja Jožeta, potem pa še Pomurca Lukca, konec leta 2008 pa je takole pozvala ljudi iz Pomurja k delu v lokalnem društvu za zaščito živali:

  "Saj pa imamo internete tu tudi, kje ste vsi?
  Ne biti kot jaz... Poznam zgodbo vsakega izgubljenega psa v tej ljubi Sloveniji ... Ampak, samo moje branje še nobenemu ni pomagalo... čeprav sem jim v srcu želela toliko sreče, da sploh povedati ne morem ... Raje tisti, ki posvojiti več ne morete, radi pa te zgodbe prebirate, dajte raje tiste pol ure, eno uro, namesto branja teh zgodb, dejansko kako tako zgodbo (lepo seveda) ustvarit ...

  Ne se bati javiti, jaz vem, da ima vsak tako malo časa, še za sebe včasih... Ampak, če bi nas bilo več in bi vsak kanček prispeval ... Da pelje zjutraj enega kužeka na sprehod, drug pelje kdaj kakšno žival kam, tretji in četrti kdaj pa kdaj opereta brisače, peti kupi kdaj kako kost za glodati ... Pa bi že toliko naredili ... Vsak čist malo ... In vsak, popolnoma vsak bi bil poplačan ... S pogledom na živalico, ki ji je polepšal trenutek, dan, življenje!"  Luka iz Pomurja, 2008


  Dodal/a jana 22.7.2013 8:46:45 (1413 prebrano)


  Fotografski natečaj: Živali so del urbanega okolja

  Katere živali vidijo mlade oči v mestnem okolju? Izvedeli bomo v fotografskem natečaju Društva za zaščito živali Ljubljana, ki se ga lahko udeležijo vsi mladi v starosti do 30 let. Fotografski izziv, ki traja do 1. 1. 2014, omogoča mladim, da se skozi umetniško ustvarjanje aktivno vključijo v oblikovanje družbene zavesti o problematiki živali v urbanem okolju, o strpnosti do drugačnih oblik življenja in tudi o medsebojnih odnosih, saj so hišne živali oziroma neodgovorno skrbništvo pogosto predmet spora v gosto poseljenih mestih.

  V fotonatečaju lahko sodelujejo tudi avtorji s fotografijami, posnetimi v drugih državah Evropske unije, in nam tako pomagajo oblikovati zgodbo o človekovem odnosu do živali v različnih evropskih mestih.

  Vsi, ki bi se radi udeležili natečaja, vendar nimate primerne opreme in/ali znanja, se udeležite ene od fotografskih delavnic v okviru natečaja. Več o foto delavnicah pod mentorstvom Ane Gregorič kmalu na www.dzzz.si.


  Kako je Zofi, zelena legvanka, namesto v svojem naravnem okolju pristala na ljubljanski zofi?
  (Foto: Ana Gregorič)


  Dodal/a jana 14.6.2013 16:08:21 (1436 prebrano)  Rekorden odziv na akcijo sterilizacije in kastracije psov in mačk v Pomurju

  Društvo za zaščito živali Pomurja je že petič zapored organiziralo akcijo sterilizacije in kastracije psov in mačk v Pomurju, katere cilj je omiliti problematiko prevelikega števila zavrženih psov in mačk, pri lastnikih živali pa dvigniti ozaveščenost in zagotoviti odgovornejši odnos do njihovih živali.

  Akcija je potekala v obdobju od 1. februarja do 31. maja 2013. Podprle so jo vse pomurske veterinarske organizacije, ki so v času akcije priznavale 20 % popust na svoje storitve. Na obvestila v medijih in pozive lastnikom živali na plakatih in letakih se je odzvalo kar 557 odgovornih lastnikov živali in dalo sterilizirati oziroma kastrirati 604 hišne ljubljenčke, kar je za 184 živali oz. za 43,8 % več kot v letu 2012.

  V tokratni akciji je bilo steriliziranih oz. kastriranih 399 mačk in mačkov ter 144 psov in psičk ter celo en dihur, 60 živali pa ni razvrščenih. Največja je bila odzivnost v občini Murska Sobota (65 lastnikov, 74 živali), sledita občina Gornja Radgona (50 lastnikov, 52 živali) in občina Puconci (35 lastnikov, 46 živali). Največji delež prebivalstva (skoraj 1%) pa se je v akcijo vključil v občinah Gornji Petrovci in Radenci.


  (1) 2 3 4 ... 6 »
  Zavetišče za živali Horjul
  Društvo za zaščito živali Ljubljana
  Žverca, društvo za pomoč živalim
  Poživ - Drustvo za pomoč živalim Velenje
  Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev
  Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
  domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

  2000-2017 Jana. Vse pravice pridržane.
  Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
  splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.