mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 12  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 »
Dodal/a jana 29.3.2019 13:35:38 (1844 prebrano)

Projekt ročno izdelanih odejic za terapevtske pse

V sredo, 27. marca 2019, so članice FB skupine sLOVEnija patchwork predale članicam Zavoda PET (Pasje Enote Terapevtov) 65 čudovitih, unikatnih odejic, vse ročno izdelanih v tehniki patchworka za terapevtske pse.

Na pobudo članice skupine Jolande Borič – mentorice in idejne vodje projekta, je 61 udeleženk dobrodelnega projekta od januarja ustvarjalo 65 odejic v treh različnih velikostih z namenom, da jih predajo prostovoljcem Zavoda PET za njihove terapevtske pse. V projektu sta sodelovali tudi dve aktivni članice Zavoda PET.




Dodal/a jana 10.10.2017 8:44:37 (1380 prebrano)



Ambasadorjem nasmeha so vlomilci vzeli vse

7. okrobra 2017 so vlomili v prostore društva Ambasadorji nasmeha na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Odnesli so vse, kar se je odnesti dalo. Vzeli so tudi društvene uniforme, zato objavljamo seznam vseh članov in delavnih parov, da ne bi prihajalo do zlorab našega imena in dela. Nezaslišano se nam zdi, da se nekdo spravlja na prostovoljsko in humanitarno društvo. A vendar ne bomo obupali, šli bomo naprej še močnejši.

Tekst in foto Ambasadorji nasmeha
Več na FB Ambasadorji nasmeha


Dodal/a jana 27.6.2016 17:22:39 (11883 prebrano)



Beli dihur kot prestica, ki diši po medu
objava 27. 6. 2016

O dihurjih kot eksotičnih hišnih ljubljenčkih je govora vse več, dejstvo pa je, da so te navihane živali človekov spremljevalec in delovni kolega že od davnih časov.

Malo poznano dejstvo je, da so dihurji vse bolj cenjeni "sodelavci" tako v gradbeništvu, vojski, avtomobilski industriji, pa tudi v medicini. Marsikdo me vpraša, kako to, da sem se odločila imeti dihurja kot ljubljenčka - moj odgovor je: preprosto ustreza mi. Želela sem bitje, ki bo sobivalo z mojo mačko, dovolj samostojno, da je lahko velik del dneva samo in vseeno aktivno in veselo, kadar sem doma. Sir Rufus Bumblebee je beli dihur, ki sedaj že tretje leto z menoj obiskuje vse možne kraje in ljudi; Rufus uživa v pozornosti in nežnem čohljanju, ki ga prejme od mimoidočih in obiskovalcev, a kadar ima dovolj, se zvije v klobčič in meni nič tebi nič - zaspi. Tedaj sem pa na vrsti jaz, da mu zaupanje povrnem tako, da poskrbim za njegov mir in udobje.


Dodal/a jana 30.5.2016 18:04:15 (1840 prebrano)



Prvih ducat

Ambasadorji nasmeha smo v sredo, 25. maja 2016, praznovali svojih prvih ducat. Dvanajst let že rišemo nasmehe sebi in drugim. Začelo se je v kuhinji. Ali v dnevni sobi. Žal viri tu niso enotni, dejstvo pa je, da so tri dekleta Petra Štrus, Katarina Kafadar in Špela Drnovšek sklenile, da bodo ustanovile društvo za terapijo in aktivnosti s pomočjo živali. In mu dale ime Ambasadorji nasmeha, ki lepo ponazarja naš namen. Risati želimo nasmehe tistim ljudem, ki za to nimajo razloga.


Špela in Sai


Dodal/a jana 25.4.2016 10:03:12 (1711 prebrano)

Mednarodna konferenca Evropske zveze psov vodnikov (EGDF) 2016
Brdo pri Kranju, 14. do 16. april 2016

BREZ PSA VODNIKA SO VSE ULICE SLEPE ...

Za nami je velik dogodek. Društvo SLO-CANIS, ki se ukvarja s šolanjem psov vodnikov za slepe in slabovidne osebe, je bilo organizator letošnje mednarodne konference EGDF - Evropske zveze psov vodnikov. Enkrat letno se srečamo stanovski kolegi iz cele Evrope in se seznanimo z novimi spoznanji, smernicami in rezultati na področju psov vodnikov za slepe in slabovidne osebe. Konferenco je letos prvič gostila Slovenija.

Še posebej smo ponosni, da je ta potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika države, Boruta Pahorja, ki nam je tudi na tak način izkazal podporo in priznanje za humanitarno delo. Obiskal pa nas je tudi konzul madžarske ambasade v Sloveniji, Gergely Schuchtár, ki je na dobrodelni večerji izmenjal tudi mnenja s sorojaki.


Dodal/a jana 25.4.2015 10:18:42 (1802 prebrano)

Pozor, Mini na obisku

Z Minijem že štiri leta obiskujeva upokojence DSO Tabor - Poljane. Najprej sva eno leto razveseljevala stanovalce na Taboru, a ker je tam delal tudi Zvone s svojo Zojo, sem se odločila, da bova presedlala na Poljane, ker tam ni bilo nobenega delavnega para s kužki. Tako sva že tri leta stalna gosta na Poljanah.


Dodal/a jana 18.9.2014 14:02:11 (2216 prebrano)

Irski seter
Tudi terapevtski pes

Irski setri marsikje še vedno veljajo za neubogljive in trmaste potepuhe. Ja, lahko so tudi takšni, če se njihovi vodniki ne ukvarjajo dovolj z njimi. Ravno zaradi njihove živahnosti in energičnosti ob sebi potrebujejo prav takšnega človeka, ki mu ne bo žal časa, energije in (roko na srce) tudi denarja za takšne in drugačne aktivnosti z njim. Odlika setrov je njihova vsestranska uporabnost - lahko so odlični lovci, uspešni tekmovalci v agilityju, rally obediencu in canicrossu ter čudoviti razstavni psi. So pa tudi zelo uspešni terapevtski psi, ki s svojo pojavo in prisrčnim značajem pričarajo nasmeh na obraz marsikomu, ki za to sicer nima nobenega razloga.


Dodal/a jana 5.1.2014 8:50:52 (8872 prebrano)

Kinološke urice v Domu odraslih v Velenju

Stanovalci doma so nad temi uricami navdušeni, saj je marsikateri med njimi imel doma kakšno žival. Še posebno radi imajo manjše pse, ker jih lahko primejo v naročje. Veseli so, če zna pes kaj pokazati. Kadar je toplejše in lepše vreme, so kinološke urice zunaj. S temi uricami želimo našim stanovalcem prikazati najrazličnejše pasme psov. Na uricah tudi veselo zapojejo, saj pripelje g. Kugonič kdaj s sabo tudi kakšnega gosta, ki nam zaigra na kitaro, citre, zapoje...

Ne smem pozabiti omeniti naših dosedanjih gostov na uricah in se jim še v imenu stanovalcev zahvaliti. Poleg tega, da imajo radi živali, imajo radi tudi sočloveka in na naše urice prihajajo prostovoljno.

Z g. Kugoničem imava še eno željo . Mogoče se bo kdo izmed vas odločil in nam predstavil svojega psa. Takrat naj stopi v kontakt z kinologom Kugonič Antonom iz Velenja. Psi morajo biti vajeni ljudi, biti morajo nepopadljivi...

Melvina

  • Dogajanje na kinološki urici, 21. november 2013
  • Dogajanje na kinološki urici, 12. september 2013
  • Dogajanje na kinološki urici, 18. junij 2013
  • Dogajanje na kinološki urici, 18. april 2013
  • Dogajanje na kinološki urici, 7. februar 2013
  • Dogajanje na kinološki urici, 27. november 2012
  • Dogajanje na kinološki urici, 10. maj 2012
  • Dogajanje na kinološki urici, 15. marec 2012
  • Dogajanje na kinološki urici, 19. januar 2012
  • Dogajanje na kinološki urici, 10. november 2011
  • 35 let Doma za varstvo odraslih Velenje, 7. september 2011
  • Dogajanje na kinološki urici, 9. junij 2011
  • Dogajanje na kinološki urici, 20. april 2011
  • Dogajanje na kinološki urici, 10. februar 2011
  • Dogajanje na kinološki urici, 27. januar 2011

  • Dogajanje na kinoloških uricah v letih 2007 - 2010
  • Dogajanje na kinoloških uricah v letih 2003 - 2006

  • Dodal/a jana 18.7.2013 7:37:11 (2239 prebrano)



    Tečaji in izpiti, pa obiski ...

    Sobote so bile dnevi za naše tečaje. Štiri sobote zapored smo se družili z našimi tečajniki in jim poskušali predati nekaj informacij v zvezi z delom s psi. Pare smo postavljali v raznorazne situacije, ki jih srečujemo pri delu. Pri tem smo opazovali odziv psa in pa reakcijo vodnika na obnašanje štirinožca. Po vsakem tečaju smo tečajnikom dali tudi domačo nalogo in napotke za naprej. Veseli smo bili, da so jih pridno opravljali in upoštevali navodila. Peto soboto smo potem preverili, kaj so od tečaja odnesli. Z njihovim napredkom smo bili zelo zadovoljni, še bolj pa nad njihovo zagnanostjo in dobro voljo. Njihovo veselje do dela je pa zelo nalezljivo. Seveda so tečajniki in njihovi dvonogi spremljevalci šele na pol poti. Sledijo namreč še obiski v naših stalnih ustanovah. Tu lahko pari spoznajo pravo delo, no, ga povohajo. Dobijo pa občutek, kaj njihovi kužki zmorejo in kaj je njim pri srcu. Tako se lahko usmerijo v delo, ki ga bodo opravljali - samo zadovoljen par lahko uspešno dela in prinaša nasmehe, ki potem še dolgo ne izginejo iz obraza.


    Dodal/a jana 15.1.2013 23:06:22 (2900 prebrano)



    Kako izgleda tečaj za nove delavne pare

    Ambasadorji nasmeha se trudimo izobraževati nove delavne pare. Vsakdo, ki hoče zastopati oranžne barve in delovati kot Ambasador nasmeha, mora poslušati seminar, opraviti tečaj in izpit ob koncu. Ko pa obišče še tri ustanove pod nadzorom, pa lahko začne čarati nasmehe na obraze.


    (1) 2 3 »
    domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

    2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
    Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
    splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.