mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 22  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Dodal/a jana 22.1.2016 14:16:40 (1937 prebrano)

Film Majhen pes z velikim srcem 2015

Komisija za lovsko kinologijo LZS je v sklopu razpisov posebnih nalog usposobljenih članic LZS izbrala ZLD Ljubljano za izvedbo snemanja filma o Slovenski lovski kinologiji v sodelovanju Produkcije F-Lov, ki jo vodi Marijan Likar. Po lanskoletni izdaji splošnega filma o lovski kinologiji so se na LZS odločili, da vsako leto posnamejo predstavitev in delo določene lovske pasme. Za leto 2015 je zato sledila predstavitev in delo psov III. in IV. FCI skupine, torej lovskih terierjev in jazbečarjev. V veliko pomoč jim je bil poleg posameznih vodnikov navedenih pasem tudi Klub ljubiteljev psov jamarjev Slovenije s predsednico vzrejne komisije Damjano Švegelj Žnidaršič.

V filmu Majhen pes z velikim srcem so predstavljene pasme:
- foxterier (resasti in kratkodlaki)
- borderski terier
- nemški lovski terier
- valižanski terier
- Jack Russel terier
- Parson Russel terier
- jazbečarji


Za ogled filma na youtube kliknite na sliko


Dodal/a jana 16.12.2014 12:24:48 (2410 prebrano)

Film Slovenska lovska kinologija

Produkcija FLOV je v sodelovanju s Komisijo LZS za lovsko kinologijo in ZLD Ljubljana izdelala film o lovski kinologiji. Čeprav ima ta veja sodobne kinologije v lovstvu pomembno vlogo, film ni namenjen le lovcem, temveč tudi širši javnosti. Sodobne osnove vzreje, nege, vzgoje in šolanja psov so namreč enake ne glede na razloge, zakaj se ljudje odločamo za nakup ali posvojitev štirinožnega prijatelja.

Film v uvodu predstavlja zgodovino lovske kinologije, njen razvoj in najnovejša dognanja na področju dela z lovskimi psi. Snemalna ekipa je spremljala različna šolanja in tekmovanja po celi Sloveniji. Pred kamere je povabila številne lovske kinologe z bogatimi izkušnjami s posameznih področij, osredotočila pa se je tudi na posebnosti posameznih pasemskih skupin lovskih psov.


Dodal/a jana 21.12.2010 19:53:33 (16568 prebrano)

Divjad - žrtev prosto spuščenih psov
ZARADI LAKOTE, MRAZA IN S TEM POVEZANE IZčRPANOSTI JE DIVJAD POZIMI LAHEK PLEN PROSTO SPUŠčENIH PSOV

Visoka snežna odeja, sonce, snežinke, ki se vrtinčijo po zraku. Zima. Za nekatere prijeten, za druge spet usoden letni čas.

Divjad je v tem letnem času še posebej izpostavljena. Poleg lakote, mraza in s tem povezane izčrpanosti je lahek plen prosto spuščenih psov. Po podatkih lovskega informacijskega sistema Lisjak za obdobje 2006 - 2010 za posledicami pasjih zob vsako leto pogine od 1.000 do 1.600 divjih živali. V letu 2010 so do 4. decembra psi pokončali 919 kosov srnjadi, 15 lisic, 11 kosov jelenjadi, 8 jazbecev, 7 gamsov, njihovo statistiko pa dopolnjujejo še poljski zajci, kune, mufloni, damjaki in celo divji prašiči. Zavedati se moramo, da so tu zabeležene le živali, ki so najdene in zato evidentirane. In koliko je takih, za katere sploh ne vemo. Poznavalci pravijo, da je številka še nekajkrat višja od uradne statistike.


V zelo visokem snegu je divjad še lažji plen prosto spuščenih psov
Foto: Emil Kodat


Dodal/a jana 17.11.2003 17:32:14 (6232 prebrano)

Mednarodna širša poljska preizkušnja ptičarjev

"MEMORIAL BOGDANA SEŽUNA" - C.A.C.I.T. 2003

Na zadnji septembrski vikend je bila tudi letos - že 26. po vrsti - organizirana mednarodna širša poljska preizkušnja ptičarjev "Memorial Bogdana Sežuna". Gostitelja sta bila tokrat kar dva, in sicer LD Središče ob Dravi za poljsko delo in LD Ljutomer za vodno delo. V LD Središče ob Dravi je bil tudi sedež preizkušnje.

V zelenem ambientu ljutomerskih ribnikov so se psi pomerili v vodnem delu. Ta disciplina je bila letos med selektivnejšimi, saj so bile zahteve "vodne" sodniške trojke zelo visoke.


domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.