piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 32
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 ... 6 »
Dodal/a jana 24.6.2018 9:30:26 (1428 prebrano)Obvestilo, 18. 8. 2018: Prvi Hard Dog Race Slovenija je prestavljen na april 2019.
vir klik

HARD DOG RACE
Šest nog, dve srci, ena zmaga

Datum: 6. 10. 2018 april 2019
Kraj: Bovec
Prijave: www.harddograce.si (odprtje v juliju)

Hard Dog Race je oviratlonska preizkušnja, namenjena tistim, ki radi aktivno preživljajo prosti čas s svojim psom. Šest kilometrov dolga proga, posejana s šestnajstimi ovirami, preizkusi vzdržljivost, agilnost ter vez med psom in vodnikom. Tekmovanje je zastavljeno tako, da se lahko na njem pomerijo prav vsi, vendar je lažje, če sta pes in vodnik kondicijsko vsaj malo pripravljena in imata dober delovni odnos.


Dodal/a jana 19.11.2015 11:36:20 (2444 prebrano)

Zlata raca 2015 je odletela čez zahodno mejo

Na mrzel in deževen marčevski konec tedna 2013 se je v Sokoličih v slovenski Istri izlegla prav posebna žverca - v Klubu za delo prinašalcev smo jo poimenovali Zlata raca. Poguma in delovne vneme ji nikoli ni primanjkovalo. V treh letih pa si je nabrala že dovolj izkušenj, da je oktobra letos povsem samozavestno zaključila že svojo tretjo in obenem najuspešnejšo sezono, v kateri smo pripravili štiri delovne teste.


foto Iztok Noč


Dodal/a jana 14.9.2014 20:00:31 (4156 prebrano)

Flying Dogs - tekmovanje psov v skokih v vodo, Kamnik 2014

Na bazenu v Kamniku je bilo ta vikend precej 'kosmato', saj je v soboto, 13. 9., in nedeljo, 14. 9. 2014 potekalo tekmovanje Flying Dogs. Gre za pasje skoke v vodo - pri nas nov pasji vodni šport, ki so ga organizatorji promovirali takole: "Eden glavnih namenov Flying Dogs prireditve je prispevati k popularizaciji pasjih športnih iger in širši javnosti predstaviti ter približati, kako čudovito je lahko sožitje in sobivanje med človekom in psom."

Mi smo si ogledali nedeljske finalne skoke in lahko potrdimo, da so psi nadvse uživali. Čeprav bi pričakovali, da bodo najboljši predstavniki prinašalcev in vodnih psov, le ni bilo tako, saj so prva tri mesta pobrali psi dveh pasem, ki bi jih težko uvrstili med favorite na tekmovanju vodnih športov - zmagovalka whippetka in dva rottweilerja na drugem in tretjem mestu. Šele od četrtega mesta dalje so se uvrščali gladkodlaki prinašalci in labradorci.
Dodal/a jana 26.6.2014 10:24:53 (901 prebrano)

Delovni test za Zlato raco 2

V organizaciji Kluba za delo prinašalcev smo v letošnjem letu uspešno izpeljali že drugi delovni test oziroma working test za Zlato raco 2014, tokrat v dolini reke Soče v Gabrjah pri Tolminu. Športno kinološko društvo Tolmin in kamp Gabrje sta nam omogočila uporabo razgibanih terenov, ki so jih pohvalili tako tekmovalci kot sodnika.


foto Iztok Noč


Dodal/a jana 29.3.2014 17:59:35 (969 prebrano)

Prvi delovni test za Zlato raco 2014

V soboto, 22. 3. 2014, je v organizaciji Kluba za delo prinašalcev in soorganizaciji DRP Burja - Burja retrievers v Ospu na Primorskem potekal prvi delovni test oziroma working test iz prinašanja v letošnji sezoni, ki bo štel za Zlato raco 2014.

Sodelovalo je 23 psov iz Slovenije in sosednje Italije, ki so se pomerili v 4 razredih. V razredu začetnikov, novincev in razredu odpri, ki se med seboj razlikujejo po težavnosti nalog, in v razredu izven konkurence, kjer lahko nastopijo psi, ki bodisi nimajo rodovnika ali pa niso prinašalskih pasem. Priznana italijanska sodnika Riccardo Raccanelli in Laura Lazzaretto sta v vseh razredih zasnovala zanimive naloge in jih odlično ocenila. Zahvaljujemo se za vse njune spodbudne besede, kritike in nasvete, kako še izboljšati svoje delo. Kljub temu, da se je izmed 23 psov uspelo uvrstiti le osmim, sta sodnika pohvalila napredek psov in vodnikov od lanskega leta, ko sta sodila naš čisto prvi delovni test za Zlato raco.


Zlato piščalko vodilnega v skupnem seštevku po prvem delovnem testu sezone si je nadel italijanski tekmovalec Massimiliano D'Agnolo z labradorcem Anuedis Idaho iz razreda novinci. (foto: Vida Habjanič)


(1) 2 3 4 ... 6 »
4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
Zavetišče za živali Horjul
Kupujete psa z rodovnikom?
Kdo je kraševec? width=
Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.