mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 3  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Razstavljanje : Ameriški buldogi na CACIB Praga 2006
Dodal/a jana 9.5.2006 15:33:58 (5185 prebrano)

V soboto, 29.04. in nedeljo, 30.04. se je v Pragi (CZ) odvijala 11. mednarodna razstava psov vseh pasem CACIB Praga 2006. Kljub slabemu vremenu smo se iz psarne Pride&Dignity z našima lepotcema, ameriškima buldogoma - samcem Herkulom in samičko Eos Pride&Dignity odpravili na dolgo pot v Prago, kjer smo se pripravili na ocenjevanje ameriških buldogov, ki je bilo v nedeljo 30.04.2006. Paviljon Letnany, kjer je razstava potekala, je bil poln tako razstavljalcev kot obiskovalcev. Dež ni oviral prijetnega vzdušja, prav tako pa ne odlične organizacije. Poskrbljeno je bilo za parkirišča, prav tako je bilo dovolj prostora, da so se lahko vsi razstavljalci, psi in obiskovalci neovirano sprehajali. Nepregledne stojnice s pasjo opremo so bile zelo obiskane, pa vendar ni bilo gneče in prerivanja. Na kratko, "kinološka" kultura je bila na nivoju.


Eos in Herkul, psarna Pride&Dignity

Razstave se je udeležilo 2630 razstavljalcev iz 13 različnih držav. Poleg čehov, ki so bili najštevilčnejši, je bilo ogromno Slovakov, Nemcev, Avstrijcev, Poljakov, sledili pa so še Madžari, Italijani, Bolgari, Romuni, Francozi, Angleži, Nizozemci ter psarna Pride&Dignity kot edini predstavnik Slovenije. Prijavljenih je bilo 3409 psov 260 različnih pasem ter 87 psov oz. 15 FCI nepriznanih pasem in sicer: American hairless terrier without hair, American hairless terrier with hair, American Bulldog, Bolognese, Boerboel, česky strakaty pes, Chodsky pes, Louisiana Catahoula, Moskovsky stražni pes, Moskovsky Toy Terrier, Patterdale Terrier, Pražsky krysarik, Caniche (večbarvni srednji koder), Caniche (večbarvni toy koder) in Pudl trpasliči.
Na razstavi je sodelovalo 17 ameriških buldogov, ki so konkurirali izven konkurence, Slovenijo sta predstavljala samec Herkul in samica Eos Pride&Dignity. Razstavljali so se v krogu skupaj z bordojskimi dogami, chow-chowi, evrazijci, portugalskim podengom, karelskim medvedjim psom, španskim mastifom ter sibirsko lajko. Sodil je sodnik Horak Karel (CZ), odličen poznavalec pasme Ameriški buldog. Izkušnje je pridobil v Rusij, kjer se je pred leti specializiral za to pasmo in jih tam sodil več let. Naša kosmatinca sta dosegla odlične rezultate. Naš samec Herkul je v odprtem razredu v zelo močni konkurenci osvojil Rez. CAC, samička Eos pa je v razredu mladih osvojila prvo mesto - CAJC (CAC v razredu mladih) in domov prinesla zlato medaljo. Na njun uspeh smo zelo ponosni, Herkul in Eos pa se že pripravljata na nove zmage. Nekaj slik ameriških buldogov s CACIB Praga 2006 je tukaj, ostale pa si lahko ogledate v mojpesGaleriji med ostalimi fotografijami ameriških buldogov.

Tekst in foto: Marjana&Enriko Skokič


Herkul in Enriko





Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.