mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 10  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : Poročilo z 2. mojpes.net piknika
Dodal/a jana 13.6.2006 17:42:08 (20592 prebrano)
Šport, veselje in delo

Tako, vtisi so nekako zbrani, zdaj pa je res že čas, da še podrobno v besedi in sliki poročamo o dogajanju:

Ideja o "vsebini" se je rodila s foto natečajem "pes in narava", posamezne aktivnosti pa so se medile in oblikovale vse do zadnjih dni pred dogodkom. Dela je bilo veliko, premislila sem o vseh mogočih podrobnostih in zapletih in poskusila vse živo predvideti, zato ste ob prihodu podpisovali izjave o odgovornosti, prejemali kupončke za kosilo in pijačo ter oznake, da spadate na piknik mojpes.neta..., poskrbela sem za oznake tekmovalcev, za ocenjevalne liste, pa vse delavnice so bile označene, prav tako vzreditelji, seznami so se polnili, dogovori so potekali...

Vsi veste, da je bilo vreme v zadnjem mesecu katastrofalno za kakršnekoli aktivnosti na odprtih terenih in kakšno od prireditev so morali prireditelji tudi odpovedati. Mi smo do zadnjega čakali in kljub ne preveč dobrim obetom za nedeljo, smo v petek sklenili, da piknik v vsakem primeru bo, pa četudi bomo pod marelami. Tam zgoraj so se nas usmilili in nam v nedeljo poslali toliko sonca, kot ga nismo bili deležni ves pretekli mesec skupaj. Hvala tistemu, ki je zaslužen zanj.

V nedeljo smo se ob 8h na prizorišču zbrali tisti, ki smo morali zadeve pripraviti: Dani in Martin, ki sta bila tam že prej in sta nam velikodušno odstopila vse prostore Športno kinološkega kluba Gali, kuharja bograča Luka in Bajs, Samo in Irena ter midva z Mirčem. Kmalu za nami je prišel Paul od Arden Grange ter dekleta iz Horjula... Mizice in napisi so bili hitro pripravljeni, v darilne vrečke smo naložili še tisto, kar so nam prinesli zadnji dan in po večini smo bili pripravljeni za prihod prvih udeležencev.


Luka in Bajs sta začela takoj po prihodu dodajati v kotel vse potrebne sestavine za prekmurski bograč.

Razen enega vzreditelja so prišli vsi ostali:
- Pride & Dignity - ameriški buldog


- Ginger and Black - airedale terier in škotski terier


- Radovna - veliki švicarski planšarski pes in coton de tulear


- Longhill - staffordshire bull terier


- Song Pan - Lhasa Apso in mali italijanski hrt


- Wonderful red - irski seter


Poleg teh ste imeli priložnost videti tudi:

- tornjake Miša Šapca


- bullterierja iz psarne Bullyzone


- cairn terierje iz psarne Danatera


Prav tako je bilo malo po 10. uri vse pripravljeno za delavnice:
* vzgoja psov - Martin Simončič, Pasja šola Gali
* bioterapija in psi - Danica Simončič


* nega psov - Mojca Svetličič, Studio nege za male živali Iv San Bernard


* pasje zobovje - Mag. Vladimira Erjavec dr.vet.med.


* razstavljanje psov - Lana Premk


* prehrana psov - Sergeja Puppis Freebairn, hrana za pse Arden Grange


* fotografiranje psov - Vida Klenovšek, Boomfoto d.o.o.


* sprehajanje psov - Saša Denič, SolTeam d.o.o.


* vlečni psi - musher Aleš Vernik


* Zavetišče Horjul - Polona Samec


Z nami so bili tudi že kraški ovčarji iz DLVKOS in Lana, ki je pribrzela s piknika retrieverjev, kjer je bila zadolžena za prikaz striženja le-teh.


Ob 10h je bila pripravljena tudi welcome mizica in prvi piknikovci so prišli. Po načrtih bi res morali začeti ob 11h, vendar je bila gužva ob mizici največja prav med 11h in 12h, zato smo dogajanje prestavili za eno uro in ob 12h začeli s programom. Ob prihodu sta obiskovalce čakali:



* Dve darilni vrečki sponzorjev Eukanuba, Smerdel&Viki trgovina, Kodila trade d.o.o., Aler d.o.o., Meko d.o.o., v vrečkah je bil tudi kup informacij in zloženk... Vsak član mojpes.neta je dobil po dve vrečki z različno vsebino. Prepričana sem, da je vsak v njih našel kaj uporabnega.
* Bio Insect Shocker (prispevek Meko d.o.o.), s katerim smo pse in obiskovalce zaščitili pred klopi
* seznam, potrdila in denarnica
* izjave o odgovornosti lastnikov za svoje pse
* kuponi za kosilo in pijačo
* za forumovce oznake z uporabniškimi imeni, za ostale pa oznake, da so obiskovalci mojpes.net piknika
* seznam za pecivo
* Kaja, Nanook, Jana in občasno še nekaj "naših"



Ob 12h smo začeli s pozdravom obiskovalcem in podelitvijo nagrad za najboljše fotografije foto natečaja "pes in narava". Poročilo o nagrajencih boste našli v ustrezni temi - foto natečaj "pes in narava" - razglasitev zmagovalcev

Za podelitvijo so se v kotičku DLVKOS predstavili kraški ovčarji in kogar je dogajanje zanimalo, se je prestavil na poligon ter si ogledal predstavnike naše edine priznane avtohtone pasme ter se pogovoril z lastniki ter Lano.

Po podelitvi smo "razglasili" začetek delavnic in do 13. ure smo prepustili besedo obiskovalcem, ceprav se je v skoraj vseh kotičkih ves dan kaj dogajalo, nekateri so spraševali, strokovnjaki so odgovarjali...

Lakota je bila ob 13h že tako velika, da smo pripravili mizo za "vegetarijance" z nekaj različnimi brezmesnimi solatami (ena je bila s tunino), riževim narastkom in jabolki, ter mizo za delitev bograča. Hrane je bilo veliko in po spraznjenih posodah lahko sklepam, da ni s piknika nihče odšel lačen. Obenem je delal tudi "šank", kjer ste s kuponi lahko dvignili pijačo.


Žal nimam nobene fotke solatnega bifeja

Nekoliko kasneje smo pripravili še mizo za pecivo, ki je bila silno oblegana, še preden smo uspeli vse prinešeno razporediti in oštevilčiti ter pripraviti vrečko za lističe z glasovi. Nad dobrotami ste bili očitno navdušeni, kar dokazuje število lističev v vrečkah. O razglasitvi pa kasneje.



Med kosilom so potekale prijave za popoldanska tekmovanja, ki so se začela po kosilu.

Nanook je zbirala prijave za tekmovanje v poslušnosti, ki ga je vodil in ocenjeval Martin Simončič. Prijavilo se je 12 parov, od katerih so bili najboljši:
* 1. mesto: Tea Bašin z nemškim bokserjem Aikom (star 7 let)
* 2. mesto: Katja Bizjak z angleškim koker španjelom Taiem (star 3 leta)
* 3. mesto: Tea Bašin z angleško buldoginjo Kayo (stara 1,5 let)


Martin je že med samim tekmovanjem svetoval, kaj in kako izboljšati pri poslušnosti pesjanov, ki so tekmovali in na sploh je bilo to tekmovanje zelo resno, tako s strani tekmovalcev kot s strani komisije.

Za tekmovanjem v poslušnosti smo začeli z razstavo MIDVA. Kaji se je prijavilo 17 parov, ki so morali pred tričlansko komisijo pokazati največjo usklajenost. Martin Simončič iz Pasje šole Gali je ocenjeval "poslušnost" med prikazom, Mojca Svetličič iz Studia za nego živali Iv San Bernard je ocenjevala "urejenost", Lana Premk, znana tekmovalka v junior hendlingu pa splošen vtis ob nastopu.
Najboljši so bili:
* 1. mesto: Tea Pavič s pekinezerko Tai-Chi (stara 1 leto)
* 2. mesto: Tea Bašin z nemškim bokserjem Aikom (star 7 let)
* 3. mesto: Neva Vatovec s škotsko terierko Queenie (stara 2,5 let)
* dodatna nagrada za "posebne efekte": Katarina Wallas z mešančkom Konanom (star 4 leta)



Zadnje je bilo na vrsti tekmovanje v prikazu trikcev. Katarini Wallas, ki je ocenjevala in izbrala najbolše, se je prijavilo 6 tekmovalnih parov. Zmagali so:
* 1. mesto: Irena Štrukelj z malim italijanskim hrtom Binom (star 8 mesecev) - trik "obroč"
* 2. mesto: Sašo Domijan s cairn terierko Zano Albo (stara 1,5 let) - trik "pleši, pleši"
* 3. mesto: Špela Juršič z velikim kodrom Sai-em (star 1,5 let) - trik "HI5 + glas



Vsi zmagovalci so dobili bogate nagrade:
* Za prva mesta je Eukanuba podarila lunch box in 1 kg hrane Mature Small & Medium Breed, Sol Team d.o.o. je dodal simpatično majčko, Studio nege Iv San Bernard bon za striženje krempeljcev, Meko d.o.o. pa bio preparat za zaščito proti klopom in bolham.
* Za druga mesta je Eukanuba podarila dekico in 1 kg hrane Mature Small & Medium Breed, Sol Team d.o.o. je dodal simpatično majčko, Studio nege Iv San Bernard pa bon za striženje krempeljcev.
* Za tretja mesta je Eukanuba podarila krpico za brisanje psa in 1 kg hrane Mature Small & Medium Breed, Sol Team d.o.o. je dodal simpatično majčko, Studio nege Iv San Bernard pa bon za striženje krempeljcev.
* Za dodatno nagrado za "posebne efekte" smo v zakulisju na hitro zmetali v vrečko nekaj stvari, ki so nam prišle pod roke, se pa ne spomnim točno, kaj, vem le, da je bila notri majčka Sol Teama d.o.o., bon za striženje krempeljcev Studia nege Iv San Bernard in en velik uhelj iz Kodila trade d.o.o.

Med popoldanskim dogajanjem smo se prešteli vse glasove za najboljše pecivo in rezultat štetja je bil:
- 1. mesto: Marjeta Schneider - 16 glasov za škotsko pito
- 2. mesto: Slavica červinski - 14 glasov za jagodne rezine
Tako razglašamo obe za najboljši slaščičarki mojpes.neta in se v bodoče še priporočamo za dobrote iz njunih pečic.
Obema smo podelili tudi darilni vrečki s kupom pasjih dobrot, ki sta jih prispevala Smerdel&Viki trgovina, storitve d.n.o. in Kodila trade d.o.o. Jaz pa se zahvaljujem Slavici za silno dobre jagodne rezine v posebni posodici, ki smo jih zmazali zvečer doma :)



Edino, česar nismo podelili, je bila nagrada za najboljšo otroško risbico. Žal sem na najmlajše malo jaz pozabila, malo pa starši, ki niso prinesli risbic za izbor. Pa naslednjič. Nagrado smo spravili in bo zagotovo počakala kakšno drugo priložnost.



Prav tako smo imeli pripravljeno kot presenečenje še licitacijo, za katero smo sponzorji prispevali nekaj nagrad, ki pa je zaradi nepretrganega drugega dogajanja nismo organizirali. Izkupiček smo želeli podariti Horjulu, pa smo se potem družno odločili, da bomo to storili ob kakšni drugi priložnosti. Zagotovo.

Ko že omenjamo Zavetišče Horjul - na pikniku so imeli interno srečanje posvojencev in njihovih lastnikov in zbralo se jih je kar 8, med njimi Zmago brez noge, nemška ovčarka Era, mali Lesko, Kiana... Kot je povedala Polona, so se imeli lušno. Okrog stojnice sem med stalnim divjanjem sem in tja ves čas zaznavala dogajanje, nič ni bilo videti, da jim je dolgčas :). Hvala udelezencem piknika, da niste pozabili dodati malo za zavetišče tudi v "u ibr kul zavetiško hiško".



Tudi na delavnicah je bilo ves dan živahno ali pa so obiskovalci pocukali katerega od predstavnikov in jih povprašali za nasvet. Vem, da je bilo kar nekaj vprašanj postavljeno Martinu Simončiču iz Pasje šole Gali v zvezi z vgojo, pa Danici Simončič o bioenergiji, pa mag. Vladimiri Erjavec, dr. vet. med. o zobovju (tudi v nekaj pasjih gobčkov je pokukala), pa na stojnici Mojce Svetličič iz Studia nege malih živali Iv San Bernard, kjer je gostoval tudi Saša Denič iz Sol Teama d.o.o., je bilo živahno, prav tako pri stojnici Arden Grange, kjer ste povprašali Sergejo P. Freebairn o pasji prehrani. Na poligonu je bilo videti kraševce iz DLVKOS in kot vem, je bilo kar nekaj zanimanja zanje. Prav tako na poligonu je Lana nekaterim svetovala v zvezi z razstavljanjem psov, Vida Klenovšek in David Vatovec iz Boofoto d.o.o. pa o fotografiranju. Musher Aleš Vernik je imel svoje pesjane, sanke in drugo opremo kar pri vhodu na prizorišče, tako da ga nihče ni mogel ravno zgrešiti. Večina prisotnih vzrediteljev je imela svoje kotičke na poligonu, zraven pa tudi predstavnike pasem (Ginger and Black - airedale terier in škotski terier, Longhill - staffordshire bull terier, Radovna - veliki švicarski planšarski pes in coton de tulear, Pride & Dignity - ameriški buldog), ki jih vzrejajo, le male italijanske hrte psarne Song Pan ste lahko videli ob stojnici Studia nege za male živali Iv San Bernard (v bližini vegetarijanske kuhinje), irske setre psarne Wonderful red pa zraven kotička za pasje zobovje.

Upam, da sem v poročilu zajela vse, oz. večino tistega, kar se je dogajalo. Vsekakor sem izjemno vesela, da ni bilo res prav nobenega incidenta med psi, čeprav so se nekateri sprehajali brez povodcev (med njimi tudi moja Bali, ki mi je v glavnem želela slediti na vsakem koraku).

Namen tega piknika je bilo sproščeno druženje, kjer se neobremenjujoče za udeležence dogaja še kup aktivnosti, katerih se vsak udeleži po lastni izbiri in interesu, zato nismo nikogar nikamor priganjali, preganjali ali kakorkoli drugače nadlegovali.

Naj se ob tej priložnosti še enkrat zahvalim:
* Dani in Martinu za prostor in vso pomoč v času priprav in na sami prireditvi.
* Sponzorjem: Eukanuba, Smerdel&Viki trgovina, storitve d.n.o., Kodila trade d.o.o., Aler d.o.o., Meko d.o.o., Studio nege za male živali Iv San Bernard, Mojca Svetličič s.p. in Sol Team d.o.o. za nagrade in darila, ki so jih prispevali za udeležence in tekmovalce.
* Luki in Bajsu za odlično skuhan bograč, čeprav mi ga je uspelo jesti šele včeraj.
* Katarinini mami in Ireni za "donirane" solate - kljub majhnemu številu prijavljenih vegetarijancev je bila miza ves čas dobro obiskana, sklede pa izpraznjene.
* Pekom peciva za prinešene sladice - dobro, dobro (nekateri ste se jezili, ker rižev narastek ni bil v konkurenci, temveč je bil namenjen vegetarijancem)
* Samotu in Simonu za prevoze, moderiranje, ozvočenje in vso ostalo pomoč. Se še kdaj priporočam.
* Drejči za vso pomoč pred in med dogajanjem, za mize, za moderiranje in za moralno podporo med pripravami.
* Nanook in Kaji za pomoč pri "sprejemu in štetju" udeležencev ter obema in Katarini za pomoč pri popoldanskih aktivnostih.
* Vsem "moderatorjem" delavnic za pripravljenost na sodelovanje in za izvedena svetovanja. Vse je šlo kot po maslu.
* Vsem prisotnim vzrediteljem za zaupanje in pripravljenost predstaviti psarno in pasmo tudi na prireditvi, kjer ni pričakovati veliko potencialnih kupcev psov.
* Vsem udeležencem, ki ste v nedeljo s seboj prinesli pozitivno vzdušje in pripeljali prijazne pesjane.

Zagotovo sem koga ali kaj pozabila. Naj mi bo oproščeno. Prav tako prosim za opravičilo vse, ki ste od mene v nedeljo pričakovali več, morda pogovor ali kaj drugega. Dala sem vse od sebe in zvečer padla v posteljo. Šele tisti trenutek sem se zavedla, da je vse za mano in da je bil dan nad vsemi pričakovanji, da lahko potegnem črto in napišem - več kot uspešno in zadovoljno preživeta sončna junijska nedelja.

Se vidimo na naslednji mojpes.netovi zabavi!

Jana Pahovnik

PS: Fotografij je čez 600 in če kdo želi CD z vsemi fotkami, ga lahko naroči na jana@mojpes.net. Cena je 1.000 SIT + poštni stroški.

PS2: 223 fotk je v mojpesGaleriji -> Pikniki in srečanja - http://www.mojpes.net/galerija/thumbnails.php?album=760

PS3: Komentarje najdete na mojpesForumu

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.