mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 11  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Razstavljanje : ABNA SHOW v TOKORCSU - Specialna razstava ameriških buldogov
Dodal/a jana 8.5.2007 14:33:36 (3912 prebrano)

ABNA SHOW v TOKORCSU - Specialna razstava ameriških buldogov

V petek, 27. aprila 2007 smo se v dopoldanskih urah odpravili na 350 km oddaljeno pot v Tokorcs (Madžarska), kjer se je na športnem letališču odvijala dvodnevna specialna razstava ameriških buldogov oz. ABNA SHOW ter WORKING PERFORMANCE. Po prihodu v Aero Center je sledila namestitev v bungalove, spoznavanje razstavljalcev in prijetno druženje ljubiteljev pasme do poznih večernih ur.


Bungalovi v Tokorcs-u


Tako smo se zabavali pred razstavo.


Tudi za najmlajše je bilo poskrbljeno.

Svečana otvoritev razstave je bila v soboto 28.04.2007 zjutraj, ocenjevanje pa se je odvijalo v soboto 28. in nedeljo 29. aprila 2007. Razstavo sta sodila g. Dave Hannah (ZDA), dolgoletni poznavalec, trener ter sodnik v senior kategoriji in ga. Marion Silber (D).


Enriko&Herkul, Dave Hannah in Marion Silber

Pred ocenjevanjem so bili psi razporejeni v razrede glede na starost (mladiči, mladi, odrasli, veterani) in ločeni glede na tip pasme (v osnovi ločimo standard/Scott in classic/Bully). Tako v soboto kot tudi v nedeljo pa je potekalo tudi tekmovanje ameriških buldogov v delovnih disciplinah (weigh-pulling, hanging, obediance, schutzhund,…).







Predvsem češka in madžarska reprezentanca sta navdušili s skupinskim nastopom. Obiskovalcem in gledalcem sta predstavili ameriškega buldoga kot izredno učljivo, vodljivo pasmo, pasmo dovzetno za šolanje in navsezadnje ameriškega buldoga kot odličnega spremljevalca in družabnika.



Sledilo je razstavljanje, ki poleg lepotnega tekmovanja vključuje tudi preizkus in oceno značaja. To pomeni, da se ocenjuje odziv posameznega psa (starosti primerno) v nepredvidljivih situacijah, odziv na različne zvoke,... Glede na trden značaj in temperamentnost te pasme se vsaka plašnost razume kot značajska hiba in se takega psa pri ocenjevanju izloči.

Razstave se je udeležilo nekaj manj kot sto ameriških buldogov iz Madžarske, Avstrije, češke, Slovaške, Romunije, Poljske, Nemčije, Nizozemske, ZDA ter naš samec Herkul iz psarne Pride&Dignity kot edini predstavnik Slovenije.

Za našo psarno je bila razstava zelo uspešna, saj je Herkul zmagal vse razrede svojega Classic tipa, nato pa še vse razrede Standard/Scott tipa.

V soboto je osvojil:
- 1. place best kan
- 1. place best bully male
- 1. place best bully
- 1. place best adult



V nedeljo pa:
- 1. place best kan
- 1. place best bully male
- 1. place best bully
- 1. place best adult
- 1. place best bully adult of show
- 1. place best adult of show



in na koncu

BEST AMERICAN BULLDOG



Herkul se je z enajstimi osvojenimi pokali zapisal kot ameriški buldog, ki je na eni razstavi osvojil največ nagrad, z naslovom BEST AMERICAN BULLDOG OF SHOW pa se je uvrstil med svetovno elito ameriških buldogov.



Na njegov uspeh smo zelo ponosni, saj smo tako znova dokazali, da je naša kvaliteta kljub majhnosti(države) v svetu zelo prepoznavna.
Več slik z razstave si lahko ogledate v mojpesGaleriji.

Marjana&Enriko Skokič
Psarna Pride&Dignity

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.