mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 27  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : Poročilo s 5. mojpes.netovega piknika, Varpolje, 27.9.2008
Dodal/a jana 30.9.2008 0:23:11 (3891 prebrano)

Poročilo s 5. mojpes.netovega piknika, Varpolje, 27.9.2008

Po spomladanski prekinitvi se je 27. septembra 2008 v Varpolju zgodil že 5. mojpes.netov piknik. Spet smo se dobili na čudovitem zgornje-savinjskem poligonu. Kljub precej hladnemu vremenu smo uživali v naravi in izvrstni družbi.

Prvi udeleženci so začeli prihajati že po 10. uri, glavnina pa okrog 12. ure. Do kosila smo bili v glavnem vsi zbrani.


ena gasilska
foto: Zvonko Gotlin


Takoj ob prihodu je vsak dobil darilno vrečko s kupom zanimivih in uporabnih stvari. Sponzorji darilnih vrečk z njihovo vsebino smo bili: Zootic, MeraDog, PasjiSvet in mojpes.net, dodali smo nekaj kinološke literature in pisarniških pripomočkov.


darilne vrečke so čakale na prihajajoče

Ob prihodu je bilo treba oddati pecivo in predmete za licitacijo. Pecivo se je zbiralo na enem, predmeti za licitacijo na drugem koncu, obe mizi pa sta se hitro polnili.


del predmetov za licitacije

Vse dopoldne je naš stalni kuhar Luka kuhal bograč in ko so bili vsi zbrani, se je žurka začela. Za vegetarijance je bila posebej pripravljena miza z raznimi brezmesnimi dobrotami (hm, dodali smo ribe, za tiste, ki jih jedo), na voljo pa je bila tudi mikrovalovka, da niso bili prikrajšani za toploto v želodcih.


gremo na bograč

Po kosilu ni bilo časa za počitek, saj nas je že čakala bogato obložena miza s sladkimi dobrotami, ki so jih napekle udeleženke in s katerimi so tekmovale za najboljše slaščičarke mojpes.neta. Ne vem, kam so se tokrat poskrili peki, saj je na lanskem pikniku zmagal popo, tokrat pa so se s pecivi trudila le dekleta.


del peciva

Tudi po degustaciji peciva nismo počivali, temveč smo vsi odšli na poligon. Tisti, ki so držali psa za povodec, so šli na eno stran, tisti brez psov pa na drugo. Nič nismo prej povedali, kaj se bo dogajalo, nekatere so skrbeli obloženi želodci, drugi bi imeli pol urice sieste, tretji so bili kar za akcijo.

Ker namen piknika ni bilo mučenje udeležencev in njihovih psov, jih nismo gonili po poligonu sem ter tja, temveč smo jih postavili v vrsto, komisija pa je izbirala nagrajence, ki so prejeli nagrade Eagle packa in mojpes.neta.


prav vsi so sodelovali in se postavili v vrsto


del komisije z vodjo kajo na čelu

Izbrali so takole:


Bina - največji pes


Kaja - najmanjši in najstarejši pes


Sisi - najmlajši pes


mala Ninina prijateljica - pes z najdaljso dlako


Aska - pes, ki je najglasneje zalajal na ukaz


Vixen in Timi - največja podobnost

Zabavali smo se vsi, smeha je bilo obilo, nekateri psi so lajali na ukaz, drugi so protestirali, vsi pa so bili nadvse prijazni in prijateljski. Kar na poligonu, ko smo bili vsi na kupu, smo razdelili tudi nagrade najboljšim mojpes.netovim slaščičarkam. Vsa peciva so bila izvrstna in so si zaslužila nagrade, ker pa je bilo le-teh osem, ki smo jih prispevali Eagle pack, psarna Pulsatilla Grandis in mojpes.net, smo jih toliko tudi podelili. Štetje glasov nam je prineslo naslednji rezultat:


prva nagrada - Rossy za "pijano nevesto"


drugo nagrado sta si delili - P_E_T_R_A_ za "pečena jajca" in


kaja za "rafaelo"

Na 4. mestu so se znašla kar štiri peciva, torej 4 nagrajenke:


P_E_T_R_A_ za "razčupano kato"


frigga za "trganec"


dog_lover pa eno za "tiramisu" in drugo za "marcipan-vanilija žepke"


in za 8. mesto še enkrat frigga, tokrat za "rozinin kolač"

Med tekmovanjem za "naj" in podelitvijo nagrad najboljšim slaščičarkam smo se še vsi postavili skupaj, da so fotografi naredili na kupe "gasilskih" fotk.


en del skupine

S poligona smo se odpravili na srečelov Zavetišča Horjul. Nekateri so sicer nakupili srečke že ob prihodu ali vmes, večina pa je zdaj poskrbela za svojo srečo z nakupom srečk, ki vse prinašajo dobitke in tako pomagala horjulskim varovancem.


gneča ob srečelovu je bila kar naenkrat nepopisna

Z najrazličnejšimi dobitki je večina posedla k mizam in začeli smo z dobrodelnimi licitacijami predmetov, ki so jih udeleženci v ta namen prinesli s seboj. Predmetov je bilo veliko in zanje je Samo, ki jih je v svojem značilnem slogu ponujal, od izvrstnih kupcev iztržil kar 248,11 evrov, ki so bili takoj po licitaciji predani Gargamel, le ta pa jih je odnesla vodji zavetišča Horjul. Hvala vsem, ki ste se tako uspešno odzvali na vsak ponujen predmet. Med več kot 50 predmeti le dva nista našla novih lastnikov, zato smo ju predali za srečelov.


Samo predaja kupcem kupljene predmete

Po končani uspešni dobrodelni licitaciji smo z "uradnim" delom piknika zaključili, začelo se je mračiti in nekateri so zaradi obveznosti, pa tudi mraza pričeli odhajati, drugi smo na toplem v hiški vztrajali pozno v noč.

Hvala vsem, ki ste prispevali svojo dobro voljo in nam vsem skupaj lepšali sobotni dan v Zgornji Savinjski dolini. Izvrstna družba ste.

Pa še zahvala vsem, ki ste mi pomagali narediti tudi ta piknik malo poseben:
* Luki za izvrsten bograč,
* Samu, za vso pomoč in nepozabno vodenje licitacij,
* Nanook, kaji in Jerneju za pomoč "na terenu in v akcijah",
* Mirču za celotedensko delo, pa za pečene in kuhane jedi, ki mi jih je pomagal pripraviti, za fotkanje, pospravljanje ...
* vsem, ki ste prinesli peciva za uspešne mojpes.netove sladke akcije,
* g. Horvatu, ki tako krasno skrbi za društveni prostor v Varpolju in nas razvaja z novostmi,
* Zvonku za nagrade, kot tudi ostalim sponzorjem:
* Zootic,
* MeraDog,
* PasjiSvet,
* Eagle pack.
Žal nas je predstavnik Zavarovalnice Adriatic kljub vsem točnim dogovorom pustil čakati in ne dočakati.

Se kmalu spet vidimo. Že čez dva meseca bomo praznovali 8. obletnico mojpes.neta, zaključili to leto in se veselili novega. Vabljeni!

Jana Pahovnik

  • Oglejte si vse fotografije s komentarji in tudi sami vabljeni h komentiranju.

  • Debata na mojpesForumu.
  • Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
    domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

    2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
    Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
    splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.