mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 11  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : 8. mojpes.net piknik, Varpolje, 3.9.2011
Dodal/a jana 6.9.2011 12:34:36 (2617 prebrano)

Poročilo z 8. mojpes.net piknika, Varpolje, 3. 9. 2011

V soboto, 3. septembra 2011, smo se člani mojpes.neta zbrali na že 8. mojpes.net pikniku v Varpolju v Zgornji Savinjski dolini. Po precej hudi petkovi večerni nevihti se je naredil krasen poletni dan in vsi smo ga polno izkoristili za spoznavanje, druženje in igro s psi.



Organizacijska ekipa je pred prihodom gostov pripravila vse potrebno, naš stalni kuhar in pek Luka je postavil žar, kuhal se je zelenjavni golaž in pripravljalo se je vse za peko tortilj z zelenjavo. Mize in klopi so bile pripravljene, prav tako mize za dobrodelni darilni srečelov in za darilne vrečke sponzorjev.



Naši sponzorji so se tudi tokrat nadvse izdatno izkazali. Vrečke so poleg mojpes.neta pomagali polniti: Dogmania, Zoomaks, Mr. Pet, Srebrna, Vanja Matjaž s.p., Vitantrade, Jasna Šen s.p., AS Velenje, Arti in Jani, nekateri naši partnerji pa so v vrečke dodali svoje propagandne materiale.


darilne vrečke so čakale na člane mojpes.neta

Ker je že zjutraj kazalo, da nam bo čez dan sonce služilo z vso močjo, smo se odločili, da postavimo glavno dogajanje nekam, kjer bo ves dan senca. Sam prostor je tako fantastičen, da zna biti takšna odločitev povezana z zapleti - katero senco izbrati, saj je kar nekaj možnosti. Izbrali smo idealno jasico tik ob klubski hišici, vse je pri roki, drevje pa nudi celodnevno senco in popoln ambient za takšen dogodek.



Tako je bilo vse pripravljeno za prihod prvih gostov. Ob prihodu je vsak član dobil darilno vrečko, priponko z nickom in dvema skrivnostnima številkama. Te številke so vse do začetka družabnih igric vzbujale celo vrsto vprašanj, vendar smo ostali skrivnostni. Darilca za dobrodelni darilni srečelov so se zbirala na za to pripravljeni mizi, pecivo smo sproti pospravljali na hladno.


počasi smo se zbirali

čas do kosila, ko nas je bila večina zbranih, smo izkoristili za spoznavanje, sprehod, igro s psi ...



Na naših piknikih želimo, da ljudje v miru pojedo, zato takrat fotoaparat počiva in slik med kosilom ni. Tisti, ki so bili z nami, vedo vse o dogajanju, tisti, ki jih ni bilo, lahko pridejo naslednje leto preverit, ali je res kaj za jest, ali se o tem samo piše.


Luka pospravlja žar

Po kosilu smo sicer nameravali imeti malo počitka, vendar je ura hitro tekla, zato smo s polno paro nadaljevali.

Začeli smo s srečelovom darilc. Udeleženci smo prinesli lepo zavita darilca in jih ob prihodu razporedili na za to namenjeno mizico. Pripravljena je bila škatla za zbiranje sredstev, darila smo oštevilčili in v trenutku prodali vse srečke. Tako smo zbrali 200 €, ki smo jih namenili Zavetišču Horjul, kot že na vseh naših prejšnjih prireditvah.


pripravljanje darilc za srečelov

Nadaljevali smo z degustacijo peciva in izborom najboljšega peka peciva mojpes.neta. Tokrat so sodelovali samo štirje tekmovalci, vendar se je potem izkazalo, da je bilo vseeno peciva za vse dovolj. Vsem štirim smo podelili tudi nagrade.
Rezultati so:
1. mesto: No Jinx za "turoš lepinj"
2. mesto: miskica za "princeske"
3. mesto: natis za "zamorčke"
4. mesto: Rossy za "rolado s kislo smetano"


degustacija peciva in glasovanje za najboljše peke peciva mojpes.neta

čas je hitro tekel in na vrsti je bil ogled predstavitve rally obedience (RO), kinološke discipline, ki je po mojem mnenju nadvse primerna za vse lastnike psov, ki si želijo s svojim psom nekaj početi, ne želijo pa se spustiti v hude tekmovalne vode. V goste smo povabili Majo iz KD Celeia, ki je postavila progo, Melani pa je z Neli pokazala, kako zadeve tečejo na sami progi. Nekateri izmed udeležencev so parkur preizkusili tudi sami s svojimi psi.


Neli z vodnico na RO progi

Medtem sta se nam pridružila Samo in Marko iz Humano Animal, in Samo je v kratkem predavanju zbranim nanizal nekaj osnovnih informacij o celičnih terapijah pri psih. Po nastopu sta bila oba še nekaj časa na voljo za odgovore na vprašanja. Z nami so bili tudi Vanja Matjaž, ki se ukvarja z bioresonanco, in AS Velenje z dvema štirikolesnima lepotcema (Mazdo in Kio).


Samo med predavanjem o celičnih terapijah pri psih

Po vsem tem dogajanju je bil že res čas, da razkrijemo skrivnostne številke na priponkah članov. Katarina in Andreja sta izvrstno pripravili družabne igrice in ker smo imeli nekoliko slabe izkušnje iz preteklih let s prostovoljno udeležbo prisotnih, smo tokrat vse v naprej določili - ne samo igrice, temveč tudi igralce. Pripravljeno je bilo sedem različnih in nadvse zabavnih igric, vsak od članov pa je moral sodelovati v dveh. Vsi ostali (spremljevalci in tisti, ki niso bili določeni za posamezno igro), so se lahko prosto po izbiri pridružili "obveznikom", člani pa so lahko za sodelovanje našli zamenjavo. Nekaj udeležencev je bilo na pikniku brez svojih psov, vendar nam tudi to ni predstavljalo težav, saj so si jih v tem primeru morali sposoditi.

Igre so se začele, med dogajanjem smo se neizmerno zabavali, na koncu pa smo za prva tri mesta v vsaki igrici podelili tudi nagrade.
Tukaj pokažemo nekaj fotk, ostale najdete v mojpesGaleriji, kompletne rezultate pa na koncu tega zapisa.


1. igra - Kuharčki


2. igra - Sedi v obročih


3. igra - Priboljšek v vedru vode


4. igra - Paralelni odpoklic


6. igra - Sedi v gibanju - z zavezanimi očmi


7. igra - Prepoznava psa s zavezanimi očmi


5. igra - Odlaganje z motenjem (samo demonstracija)

Dan se je prevesil v večer, nekateri so odšli prej, drugi smo še posedeli in marsikatero rekli, zadnji smo odšli iz Varpolja malo po polnoči.



Tokrat je bil piknik nekoliko drugačen od preteklih - po jedilniku in po dogajanju. Zopet nismo naredili nobene gasilske fotke, saj bi jo težko, ker nas je bilo veliko. Pa tudi namen ni, da se tlačimo skupaj zaradi arhivov. V spominu nam bo dogodek ostal kot celota in kot skupek detajlov, ki so ga naredili posebnega. Jaz sem nadvse vesela, da sem srečala nekaj starih in spoznala nekaj novih obrazov, da je vse potekalo tako, kot je moralo in da so udeleženci zvečer odhajali z izrazi zadovoljstva. Ta piknik je za nami, naslednji se že idejno oblikuje.
Se vidimo prihodnje leto!



Iskrena hvala:
  • Luki za odlično pečenje na žaru,

  • Marijanu in Janiju za dodatke k vrečkam,

  • članom za darilca za srečelov,

  • Katarini in Andreji za organizacijo in izvedbo super igric,

  • Jeleni za pomoč "na terenu in v akcijah",

  • Mirču za vse delo pred, med in po pikniku, za pečenje tortilj in kuhanje vegi golaža, za fotkanje, pospravljanje, dogovarjanje, logistiko ...,

  • Samu za pomoč,

  • Moniki za slastne paradižnike,

  • vsem, ki ste prinesli peciva za uspešne mojpes.netove sladke trenutke,

  • g. Horvatu, ki vzdržuje čudovit društveni prostor v Varpolju,

  • vsem sponzorjem za pomoč pri polnjenju vrečk,

  • vsem prisotnim, ki ste pripomogli k odličnemu vzdušju.


  • Vabljeni tudi prihodnjič!

    Jana Pahovnik

  • Oglejte si vse fotografije s komentarji in tudi sami vabljeni h komentiranju.

  • Debata na mojpesForumu.



  • Rezultati iger:

    1. Kuharčki
    1. natis
    2. skogkatt
    3. kocka
    čarka
    ARTI (diskv.)
    No Jinx (diskv.)

    2. Sedi v obročih
    1. SILBA MIA
    2. Nanook
    3. evelinas
    Xena (Karel)

    3. Priboljšek v vedru vode
    1. SunnyDay (Tomaž)
    2. takoda
    3. moonbeam
    Rossy
    skogkatt (diskvalificirana)
    evelinas (diskvalificirana)

    4. Paralelni odpoklic
    1. natis
    2. Soul
    3. Oxer
    pudelj
    miskica
    MaksiMaša

    5. Odlaganje z motenjem (demonstracija)
    Izvedeno kot vožnja mimo vrste psov.
    Bindi je avto nalajala.
    Flip ga je šel povohat.

    6. Sedi v gibanju - z zavezanimi očmi
    1. skogkatt
    2. SunnyDay (Tomaž)
    3. evelinas
    Oxer
    Soul

    7. Prepoznava psa s zavezanimi očmi
    1. Oxer (prepoznala vse pse, hitrejša)
    2. Xena (prepoznala vse pse)
    3. čarka
    skogkatt
    šnapi
    ARTI

    Vsi, ki so se uvrstili na prva tri mesta v vseh šestih igrah, so prejeli nagrade. Prispevali smo jih mojpes.net, Dogmania in AS Velenje.

    čestitke vsem!

    Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
    domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

    2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
    Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
    splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.