mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 6  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Klubi in društva : Na Kinološki zvezi Slovenije vre - odziv na sklepe KSV in UO
Dodal/a jana 19.10.2011 11:09:29 (4478 prebrano)

S Kinološke zveze Slovenije, konkretno s podpisom predsednika Komisije za strokovna vprašanja pri KZS, smo članice KZS (društva in klubi) včeraj prejele elektronsko pošto z naslovom 'pošlji vsem'. Gre za gradivo v zvezi s predsednikom Komisije za šolanje pri KZS, za katerega je bila na izrednem zboru sodnikov v petek 14. 10. 2011 izglasovana nezaupnica. S tem in na podlagi sklepov Upravnega odbora, ki je bil 13. 10. 2011, je predsednik Komisije za šolanje g. Brane Puš odpoklican s funkcije.
Pred tem smo članice že v ponedeljek z redno pošto dobile enako dokumentacijo.

Vsebina prilog obeh pošt:

Vsem članicam KZS

Zadeva: Sklep Komisije za strokovna vprašanja in Upravnega odbora KZS

Obveščamo vas, da je Upravni odbor KZS na svoji 17. redni seji, dne 13.10.2011 obravnaval sklep korespondenčne seje Komisije za strokovna vprašanja:
SKLEP KSV: Ker je bila proti predsedniku Komisije za šolanje pri KZS vložena kazenska ovadba, KSV na osnovi 9. in 13. alineje 1. odstavka 60. člena Statuta KZS, upravnemu odboru KZS predlaga odpoklic predsednika Komisije za šolanje pri KZS, g. Braneta Puša.
in sprejel naslednja sklepa:
SKLEP UO KZS 6/17: UO KZS potrdi sklep korespondenčne seje Komisije za strokovna vprašanja.
SKLEP UO KZS 8/17: UO KZS skladno z določili 30. člena Pravilnika o sodniški licenci Kinološke zveze Slovenije napoveduje namero o prekinitvi pogodbe o medsebojnem sodelovanju z g. Pušem v roku 30 dni od datuma potrditve sklepa.


Istočasno obveščamo vse članice, da vso pošto naslovljeno na Komisijo za šolanje pri KZS od tega datuma naprej pošiljajo na naslov: Komisija za šolanje pri KZS, Zapoge 3D, 1217 Vodice ali elektronsko pošto: info@kinoloska-zveza.si .

S spoštovanjem,
Katja Dermol
poslovna sekretarka KZS
Vodice, 14.10.2011

Priloga:
kratek povzetek nepravilnosti - 1. stran
kratek povzetek nepravilnosti - 2. stran


Kopija dopisa

Pojasnilo: V prilogah je objavljen sken dokumentacije, ki je bila s strani KZS članicam poslana po pošti in kjer so na KZS zabrisali vsa imena. V dokumentih, ki so pripeta včerajšnjemu elektronskemu sporočilu, so vsa imena vidna in zainteresirani člani članic jih dobite pri osebi, ki v vašem društvu ali klubu prejema klubsko elektronsko pošto.

Odziv v strokovni kinološki javnosti je buren. V nadaljevanju so odgovori in pojasnila, kot so prispela za objavo.

Jana Pahovnik
19. 10. 2011



Pojasnilo-Masuda

Spoštovani

Trditve o g. Masudi so ne resnične, in samo domnevne. Ko smo se z g. Haruo Masuda dogovarjali za sojenje decembra 2010 na seminarju za sodnike za delo FCI v Madridu ob prisotnosti g. predsednika tehnične komisije pri FCI , je bila iz njegove strani izpostavljena težava s Kinološko zvezo Japonske, zaradi katerih težko dobi soglasje matične države za sojenje v tujini , kot to zahteva FCI. V pogovoru na omenjenem sestanku z predstavnikom JKC in predsednikom g. Jansenom smo se dogovorili da pošljemo vabilo za sojenje naslovljeno na JKC, vsi vpleteni so nam povedali, da se dogovarjajo in da upa, da bo zadeva urejena. Prvo soglasje JKC je bilo negativno . Relacija med g. Masudo in JKC naj bi se razpletala in do maja, ko je bil organiziran CACIT SLO naj bi zadevo uredili. G. Masudi je bilo jasno povedano, da v kolikor ne bo soglasja , ne bo sodil. V tem času je KDNOS zaprosil tudi za soglasje SV , da Masuda lahko sodi, saj bil CACIT SLO tudi prvenstvo nemških ovčarjev. Soglasje SV smo potrebovali zaradi priznanja ocene g. Masude pri opravljanju VP za NO. g. Masuda je namreč tudi sodnik SV ( zveza nemških ovčarjev Nemčije) V preteklosti smo vedno pridobili obe soglasji za sodnike z dvojnimi licencami. Tako smo omogočili vodnikom in članom KDNOS možnost pridobitve ocene od sodnika SV. Soglasje iz SV je bilo pozitivno ugodeno . Ker JKC ni izdala soglasja, smo se pozanimali pri tehnični komisiji in pri generalnem sekretarju FCI za tolmačenje pravil in g. Masudi zahvalili za pripravljenost za sodelovanje in na njegovo mesto delegirali slovenskega sodnika Marša. Stroški g. Masude bi bili minimalni , saj naj bi se je ravno takrat mudil v Evropi in bi znašali toliko kolikor so stroški evropskega sodnika. Obtožbe, da bi bilo in da smo in da bi, so naravnost smešne ravno zaradi tega , ker komisija za šolanje je bila vedno prva , ki je in zagovarja pridobitev soglasji. Izjava g. predsednika KSV , da sva z g. Pušem , želela citiram V omenjeni zadevi gre za poskus g.Arčona in g.Puša, da bi na državnem prvenstvu šolanih psov 2011 sodil g.Harao Masuda brez soglasja matične organizacije(Japonska kinološka zveza) lažna in brez nikakršne podlage. Dialog , ki pa je potekal preko e-pošte in telefonov , je potekal v duhu iskanja rešitve.

HARI ARčON


Zadeva – FCI reprezentanca Nemčija

- takoj po CACIT Slovenija sem stopil v kontakt z kandidatoma, ki sta imela pogoje za uvrstitev v reprezentanco- to sta bila Nataša Lampe in Hari Arčon
- tudi za Bogdana sem prek Braneta zaprosil naj poizve pri pisarni KZS glede vpisa psa Hamerja v SLR
- pred prijava reprezentance je bila poslana v roku , prijavljeni trije kandidati
- potem se je zadeva zakomplicirala pri državni prvakinji Nataši Lampe. Konstrukt, ki ga je napisala imate v prilogi in tudi vsa poročila tistih, ki smo z njo delali
- zato je prišlo tudi do zamika prijave
- pisarna KZS je bila od 1. do 15. 8 zaprta, zato ni bila možna prijava preko KZS in še vedno se je iskalo Lampetovo
- z organizatorjem FCI je bilo dogovorjeno, da bomo z zamudo poslali poimenske prijave, kar je bilo tudi sprejeto.
- vmes pa se je zgodil B. Sergo. 4.8. sem od predsednika Strokovne komisije R. Hoefferleta dobil mail, kjer me obvešča, da je pisarna KZS naredila napako pri vpisu psa Hamerja v SLR in da tako ima Sergo pravico nastopa na prvenstvu.
- po pregledu spletne strani organizatorja in meilu organizatorja, je bilo ugotovljeno, da se je B. Sergo 2.8. prijavil sam s pripisom , da je on edini tekmovalec iz Slovenije.
- zadevo sem ves čas informiral predsednikom KzŠ Branetom Pušem
- imel sem možnost, da se Bogdana odpokliče vendar je bil naš skupen odgovor- kdor ga je prijavil , naj ga tudi odjavi, saj nam je R. Hoefferle sporočil, da mora tako biti, kot mi je napisal. Tako je tudi ostalo.
- z Bogdanom sva bila v kontaktih, vendar bi mi lahko sporočil odločitev, ki jo je dobil od R. Hoeferleta, enostavno bi mi poslal podatke in bi prijava šla skupaj z ostalimi prijavami.
- ker je Strokovna komisija nad Komisijo za šolanje , se v njeno odločitev nismo želeli mešati.
- utemeljenost ostalih obtožb pa lahko preberete v odgovoru v primeru Lampe.

Štefan Kolman

- Nataša Lampe- pritožba in predlog za uvedbo disciplinskega postopka- pojasnilo


Obtožba nedovoljeno stažiranje

Spoštovani,

Kot vodja mentorjev in sodniških pripravnikov sem si vedno prizadeval za kvalitetno in strokovno delo le teh. To pa je bilo tudi izključno vodilo predloga in sklepa Komisije za šolanje, da dovolimo sodniškim pripravnikom, da lahko stažirajo na državnih tekmovanjih saj je v Sloveniji zelo malo višjih izpitov IPO1,2,3. Ker na državnih prireditvah prihaja neprimerno več tekmovalcev po (kot pa na izpitih) programu IPO in te prireditve trajajo ves dan ali dva, kar je seveda tudi več dela in pridobljenih izkušenj za samega pripravnika, in to iz strokovnega stališča ne more in ne sme biti sporno ( pripravniki za ocenjevanje zunanjosti, agilitiyu, lovskih pasem lahko stažirajo na prireditvah, ki so državnega in mednarodnega statusa ). Kar se tiče priznanja stažiranj jih pa KzŠ ne potrjuje ampak jih v končni fazi pripravnikovega dela potrdi ali ovrže Komisija za izobraževanje in izpite.

Na koncu naj poudarim, da je delni zbor sodnikov na rednem zboru, soglasno potrdil letno poročilo KzŠ za leto 2010 v katerem je bilo tudi poročilo o delu –stažiranjih sodniških pripravnikov in takrat ni bilo na stažiranja nikakršnih pripomb ( Zapisnik zbora sodnikov za delo z dne 4.6.2011).

S spoštovanjem
Miran Marš
Mednarodni kinološki sodnik


RALLY OBEDIENCE:

V Sloveniji se je leta 2003 pojavila nova kinološka disciplina rally obedience. S pomočjo Komisije za šolanje smo uspeli doseči uradno priznanje te discipline in sicer leta 2007. Prva leta so bila težka, RO smo promovirali povsod, kjer je bilo mogoče. Ker je najboljša promocija organizacija RO tekem, smo društva spodbujali za organizacijo le-teh.

Pri organizatorjih so se kaj kmalu začele kazati težave, predvsem s pokrivanjem stroškov, saj je v povprečju prihajalo na tekmovanja cca 20 tekmovalcev. Vsak je imel svojega sponzorja, kdaj tudi nobenega in prireditelji so imeli velikokrat tudi izgubo. Leta 2009 smo organizatorji dobili obvestilo, da je s Purino proplanom sklenjena pogodba za sponzoriranje vseh uradnih RO tekem za nadaljnja 3 leta, za kar je bila večina organizatorjev vesela. Kolikor je meni znano, s pogodbo ni bil zadovoljen le en organizator.

S sklenitvijo pogodbe smo imeli zagotovljeno generalno pokroviteljstvo RO tekem, kar je za organizatorje pomenilo pokale za prve tri v vsaki kategoriji, hrano za najboljše in praktična darila za vse udeležence. Sam podpis pogodbe in s tem pridobitev generalnega sponzorja za nadaljnja tri leta smatram za nekaj pozitivnega in ne graje vrednega. Potek pogajanj in vsebine same pogodbe pa ne morem komentirati, saj na pogajanjih nisem bila prisotna in pogodbe nisem videla.

V upanju, da bi vsi kinologi v bodoče delali v dobro kinologije in ne v korist posameznikov vas lepo pozdravljam.

Ana Dragičević


Odgovor na obtožbe predsednika KVS

Dne 20.2.2011 sem kinološki sodnik Cvek Sašo sodil redne izpite v ŠKK Vrtojba med drugimi opravljal je izpit B-BH tudi vodnik Zvonko Arčon (in ne Hari Arčon kot piše predsednik KVS)z nemško ovčarko Ino van Blutsenhof. Ob pregledu dokumentacije je bil vodnik vprašan ali je ta pes vpisan v SLR.Vodnik je odgovoril, da ni povsem prepričan, ker so dokumenti v Italiji zaradi slikanja kolkov. Ker vodnik ni imel drugega dokumenta kot staro fotokopijo rodovnika so številko le tega vpisali pod vpis v SLR in hkrati napisali pod pasmo: NO in ne mešanec !
Vodnik je dokument "Katalog izpitov" tudi podpisal in tako potrdil verodostojnost podatkov ter se obvezal, da bo v najkrajšem času
na Komisijo za šolanje poslal fotokopijo rodovnika z vpisom v SLR. Vodniku je bila na osnovi opravljenega izpita izdana izkaznica "Vodnik psa spremljevalca" .

Verjamem, da sem svoje delo kot sodnik opravil korektno, zato me obtožbe predsednika KVS o nepravilnostih presenečajo.

Ker sem kinolog z "dušo in telesom" verjamem, da se bodo čez nekaj dni tudi te zadeve uredile in da se bom še naprej lahko ukvarjal s KINOLOGIJO in ne s političnimi spletkami visokoletečih "kinologov"!

Lep pozdrav !
Sašo Cvek
kinološki sodnik


Odzivi na sklic zbora sodnikov

Lepo pozdravljeni

Tudi sam sem bi šokiran nad tem dogodkom. Tako kot so v preteklosti napravili vse, da tudi mene odstranijo, sedaj to počnejo tudi z drugimi. Tudi sam bom še naprej ostal kinolog saj je to moja ljubiteljska dejavnost in nič več. Je pa res, da mi vsaki nov dan s pasmi predstavlja neizmerne radosti in veselja in ne žalujem za nobeno kinološko funkcijo iz preteklosti to je le del moje zgodovine. Omenjenega zbora se ne bom udeležil saj ni sklican po pravilniku in ne živimo v nobeni diktaturi, da bi nekdo tako razpolagal z našim prostovoljnim časom. Dokler se ne uredijo normalni odnosi na KZS odpovedujem vsa sojenja do nadaljnjega. Na vse zbore sodnikov sklicane po pravilniku se bom redno udeležil ne glede na to kdo bo vodil komisijo ali kdo bo sklicatelj zbora. Vedno sem spoštoval pravila KZS in jih želim tudi v bodoče.

Drage kolegice in kolegi mi ne potrebujemo zunanjega sovražnika saj se bomo kar sami uničili,

Lep večer vsem skupaj

Dominik Pleteršek
Mednarodni kinološki sodnik

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.