piškotki | prijava | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme vzreditelji oglasi za pse galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 26
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2019 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : 2. delovno prvenstvo hrvaških ovčarjev
Dodal/a jana 3.12.2012 13:17:33 (2030 prebrano)

2. delovno prvenstvo hrvaških ovčarjev

Napovednik
KLIK - video - Darja Jakšić

Odvijalo se je v Zagrebu med 16. in 18. novembrom 2012. V devetih različnih disciplinah se je pomerilo 38 tekmovalnih parov iz osmih držav: Avstrije, Kanade, Madžarske, Japonske, Nizozemske, Srbije, Slovenije in Hrvaške. Psi in vodniki smo lahko pokazali svoje sposobnosti v bikejoringu, delu z ovcami, iskanju pogrešanih v naravi, agilitju, frizbiju, sledenju (IPO 1), poslušnosti (IPO 1), obrambi (IPO 1) in disciplini tunnel cup (tunelov tek). Najbolj zastopani disciplini sta bili tunnel cup in agility, velika udeležba tekmovalcev je bila tudi na bikejoringu, v delu z ovcami in frizbiju. Nekaj manj jih je bilo pri iskanju pogrešanih v naravi, sledenju, poslušnosti in obrambi, vendar klub temu solidno zastopane in odlično prikazane discipline.


Zastave
Foto: Lana Prah


Prvi dan
KLIK - video - Darja Jakšić

Vsi, ki smo tekmovali v bikejoringu, smo se v petek zbrali na štartu v parku Dotrščina, kjer nas je čakal začetek zanimive preizkušnje. Bikejoring je disciplina, kjer je vodnik na kolesu, pes pa teče pred njim, oziroma ga vleče. Odličen začetek dneva in prvenstva, saj smo se vsi tekmovalci, dvo in štirinožni, pošteno razgibali in segreli. Na razgibani progi sta bila najhitrejša Tanja Janeš (HR) in Rudi (Kal Con Maige), tesno za njima pa so se z manj kot minuto zaostanka razvrstili Polona Bonač (SI) s Kišo (Kiša Con Maige), Maša Srebrić (HR) z Lili (Ajiram Alli Sava) in Henk Postma (NL) s Slayerjem (Lir Con Maige).

Druga petkova preizkušnja je bila delo z ovcami. Zanimiva preizkušnja, ki so jo popestrile mlade, divje, psov nevajene ovce. V dolgem popoldnevu sta z zelo lepim delom zmagali Polona Bonač in Kiša pred Deanno Mitchell (CA) z Bello (Bella Bartolovi Dvori) in Tanjo Janeš z Bajko (Nice of you to Come Bye Turbo Talker).

Drugi dan
KLIK - video - Darja Jakšić

Drugi dan so bili tekmovalci v iskanju pogrešanih v naravi že zgodaj zjutraj na prizorišču tekmovanja. Poiskati so morali dva pogrešana. Zmagovalka je bila Tanja Janeš z Rudijem z majhno prednostjo pred Nino Gregl (HR) in Risom (Mawlch Ris).

Sledila so tekmovanja v agilityju: open agility, open jumping in agility finalni tek. Za skupnega zmagovalca je štel seštevek točk iz vseh treh tekov. Skupna zmagovalka v kategoriji L je bila Polona Bonač s Kišo pred Tanjo Janeš z Rudijem in Michalo Tomić (RS) z Gero (Mawlch Gera), v kategoriji M je zmagala Maša Srebrić z Lili, ter v kategoriji Veterani Borut Jeraj (SI) z Ajko (Sara Certisa).

Tekmovanje v frizbiju je bilo sestavljeno iz dveh disciplin in sicer Time trial in Mini distance. Tekmovanje je potekalo v dvorani in kljub odlični podlagi je kar nekaj psov, ki na odprtem terenu brez težav lovijo frizbi, imelo v dvorani težave. Zmagovalca je prinesel seštevek obeh disciplin. Najboljši sta bili Polona Bonač in Šaj (Mawlch Shay), druga je bila Polona s Kišo in tretja Susanne Novak (AT) s Kwikom (Nice Of You To Come Bye Barking Boy).

Zvečer so nam organizatorji pripravili večerjo dobrodošlice v prostorih KOSSP Zagreb. Obilica odličnih domačih jedi, prijetno vzdušje in še presenečenje prijateljev iz Japonske, ki so pred nami pripravljali sushi.

Tretji dan
KLIK - video – Darja Jakšić

Zadnji dan so se zvrstile štiri tekmovalne discipline. V sledenju in obrambi je zmagala Polona Bonač s Kišo, v poslušnosti pa Tanja Janeš z Rudijem. Med vsemi disciplinami se je največje število tekmovalnih parov pomerilo v disciplini Tunnel cup, ki je bila predvsem velika zabava psov, vse tunele pa sta najhitreje izpeljali Bernarda Debuš Redžič (HR) in Kira (Mawlch Ada).

Naslov skupnega zmagovalca prvenstva sta si delili Polona Bonač s Kišo in Tanja Janeš z Rudijem, drugo mesto je zasedla Polona Bonač s Šaj ter tretje mesto Michala Tomić z Gero.


Podelitev
Foto: Alenka Šen


Veliko psov se je potegovalo tudi za naslov najlepšega psa pasme na Specialni razstavi hrvaških ovčarjev. Ta laskavi naslov je pripadel mladi psički Wey (Nice Of You To Come Bye Noisy Nature) lastnice Maše Stranj (SI). Psičko je v razstavnem krogu lepo predstavila Veronika Valentin.


Najlepši pes
Foto: Lana Prah


2. delovno prvenstvo hrvaških ovčarjev se je zaključilo s svečano razglasitvijo zmagovalcev, skupinskim fotografiranjem in željo, da se kmalu spet vidimo na 3. delovnem prvenstvu hrvaških ovčarjev. Imeli smo se odlično!

Napisala: Alenka Šen


Skupinska - sponzor
Foto: Lana Prah


Uradni rezultati

Povezave do rodovnikov omenjenih psov:
Rudi (Kal Con Maige)
Kiša (Kiša Con Maige)
Lili (Ajiram Alli Sava)
Slayer (Lir Con Maige)
Bella (Bella Bartolovi Dvori)
Bajka (Nice of you to Come Bye Turbo Talker)
Ris (Mawlch Ris)
Gera (Mawlch Gera)
Ajka (Sara Certisa)
Šaj (Mawlch Shay)
Kwik (Nice Of You To Come Bye Barking Boy)
Kira (Mawlch Ada)
Wey (Nice Of You To Come Bye Noisy Nature)

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
Zavetišče za živali Horjul
Prins. Več kot hrana.
Mera dog - popolna suha hrana za pse in mačke
Biss 25 in Biss 25 Titanium – vse kar vaš pes potrebuje
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | pasme | vzreditelji | oglasi za pse | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | splošni pogoji

2000-2019 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.