mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 14  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Vlečni športi : 1. državno prvenstvo vlečnih psov, Gradiško jezero, 22. september 2013
Dodal/a jana 28.9.2013 9:44:43 (2436 prebrano)

1. državno prvenstvo vlečnih psov, Gradiško jezero, 22. september 2013


V organizaciji KD Polarius je v nedeljo, 22. september 2013, na Gradiškem jezeru pri Lukovici na krožni 4 kilometrski progi potekalo 1. državno prvenstvo vlečnih psov v "dryland" disciplinah bikejoering in canicross. Ob koncu tekmovanj, ki so štela za državne naslove pa je bil organiziran še tek s kužki "dogging", ki ni bil tekmovalno usmerjen. Šlo je za promocijski tek, del izkupička od plačanih štartnin je organizator namenil pomoči Slovenskemu društvu za pomoč hrtom in novoustanovljenemu Kinološkemu društvu Pointer, ki se od februarja trudi najti domove za odslužene lovske pse iz Španije.

Državni prvak v disciplini canicross (tek s psom) je pri moških postal tudi aktualni svetovni prvak in nekdaj naš najboljši triatlonec Damjan Žepič s psičko greyster Ellie (greyster je evropski vlečni pes, mešanec lovskih pasem, aljaškega huskija in hrta, ki pa s strani FCI-ja ni priznana, kljub temu, da vzreditelji že desetletja načrtno vzrejajo pasmo in vodijo rodovnike).



Pri dekletih je naslov v canicrossu osvojila veterinarka in velika ljubiteljica ptičarjev Ksenija Perše Sajovic, tekmovala je s pointerko Danielo, ki je bila rešena preko KD Pointer iz zavetišča v Španiji in v Slovenijo pripeljana februarja letos.

Pri polarnih psih (5. FCI skupina, izključno psi z rodovnikom) je naslov državnega prvaka v canicrossu osvojil atlet AK Krka Žan Žepič s svojo sibirsko huskico Indium.

Državni prvak v bikejoeringu (pes vleče kolesarja) je tudi tokrat postal Damjan Žepič s psičko Baro, pasme greyster.

Pri dekletih je naslov državne prvakinje osvojila Nina Žepič, s posvojenim angleškim pointerjem Clemnom.

Pri polarnih psih je pri dekletih naslov osvojila Jasna Šolnic, s svojim sibirskim huskijem Kodijem.

V promocijskem doggingu, ki je bil namenjen vsem tistim, ki so ta lep in zanimiv kinološki šport želeli preizkusiti bolj za zabavo pa je slavila Lara Žerovnik s psičkom Ronom.

Na koncu gre vsa pohvala organizatorju dogodka KD Polarius, ki je poskrbel za odlično izvedbo samega tekmovanja in lepe nagrade, ki so jih prispeval sponzorji tekmovanja. K odličnemu počutju gledalcev in tekmovalcev je pripomogla tudi sama izbira kraja tekmovanja, ki je za tako veliko prireditev prvotnega pomena.

Rezultati

Avtor: Nina Žepič
Foto: Zveza vlečnih psov Slovenije

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.