mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 13  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : Delovni test in delavnica za Zlato raco 4
Dodal/a jana 3.12.2013 17:40:20 (1971 prebrano)

Delovni test in delavnica za Zlato raco 4

Po treh uspešno organiziranih Delovnih testih v Sokoličih, Trebnjem in Gabrjah, je v soboto, 16. novembra 2013, potekal še četrti Delovni test za Zlato raco v sezoni 2013.

Na dogodku sta, pod organizacijo Kluba za delo prinašalcev in soorganizacijo Kinološkega društva Šmarna gora, tekmovalce ocenjevala priznana avstrijska sodnika Wolfgang Harrer in Athanasios Keller. Zasnovala sta različne naloge, ki so se razlikovale glede na razred, v katerem so se tekmovalci pomerjali. Za najmanj izkušene je bil na voljo razred začetniki, ki je bil na vrsti dopoldan, skupaj z razredom izven konkurence, ki je namenjen tistim psom, ki nimajo rodovnika ali niso prinašalci. Popoldan pa so se pomerili najbolj izkušeni v razredih novinci, odprti in veterani.


foto Klub za delo prinašalcev

Sodelovalo je 22 tekmovalcev iz Slovenije in Italije, s psi različnih pasem. Tokrat je bilo največ gladkodlakih prinašalcev, takoj za petami so jim sledili labradorci. Nastopilo je tudi nekaj zlatih prinašalcev in dva tekmovalca v razredu izven konkurence.

Večina je z vsemi nalogami uspešno opravila in čisto vsi tekmovalci so pokazali velik napredek od prvega Delovnega testa. Sodnik Athanasios Keller, ki je na Delovnih testih v organizaciji KDP sodil že drugič v tej sezoni, je bil nad napredkom tekmovalcev navdušen.

Ker pa je bil četrti Delovni test hkrati tudi zadnji v tem letu, je po končani prireditvi potekala še razglasitev tudi skupnih zmagovalcev Zlate race, zmagovalcev po posameznih razredih in po pasmah. Skupni zmagovalec Zlate race 2013 je postal Roman Starman s psičko Blachthorn Idunn, pasme labradorec.

Naslednji dan, v nedeljo, 17. novembra 2013, je potekala še delavnica, kjer sta sodnika delila svoje znanje iz svojih tekmovalnih in sodniških karier. Vsi prisotni na delavnici so tako dobili številne nasvete, ki jih bodo uporabili na naslednjih treningih in tako še izboljšali svoje delo in delo svojih psov v naslednjem letu, ko se ponovno srečamo.

Radi bi se zahvalili vsem soorganizatorjem, vsem sponzorjem, donatorjem, prostovoljcem in vsem neimenovanim posameznikom, ki ste nam v sezoni 2013 pomagali, da smo skupaj naredili en velik korak k uveljavitvi te discipline tudi v Sloveniji. Vsem, ki nas spodbujate, verjamete v nas in nam pošiljate pozitivno energijo.

Naslednje leto Klub za delo prinašalcev prav tako načrtuje organizacijo štirih Delovnih testov za Zlato raco 2014. Na katera delovišča bo tokrat odletela naša Zlata raca, vam še ne izdamo, kdo jo bo ujel tokrat, še ne vemo, zato vas vse skupaj vabimo, da se nam pridružite v naslednjem letu. Obljubimo, da vam ne bo žal.

Več o sami disciplini in o vseh organiziranih Delovnih testih si lahko preberete na naši spletni strani www.wtslo.com.

Klub za delo prinašalcev

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.