mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 8  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : Delovni test za Zlato raco 2
Dodal/a jana 26.6.2014 10:24:53 (1653 prebrano)

Delovni test za Zlato raco 2

V organizaciji Kluba za delo prinašalcev smo v letošnjem letu uspešno izpeljali že drugi delovni test oziroma working test za Zlato raco 2014, tokrat v dolini reke Soče v Gabrjah pri Tolminu. Športno kinološko društvo Tolmin in kamp Gabrje sta nam omogočila uporabo razgibanih terenov, ki so jih pohvalili tako tekmovalci kot sodnika.


foto Iztok Noč

V soboto, 21. junija 2014, je najprej potekala delavnica pod vodstvom svetovnega mojstra Stefana Martinolija. Številna udeležba je znak, da tekmovalci cenijo znanje priznanega italijanskega inštruktorja, vzreditelja in mednarodnega sodnika. Udeleženci so bili razdeljeni v dve skupini, in sicer dopoldan začetniki in popoldan tisti, katerih znanje je že na višjem nivoju in se želijo preizkusiti v težjih nalogah. Inštruktor se je tako lahko izčrpno posvetil vsakemu paru, vodniki pa so se veliko naučili tudi iz njegovega opozarjanja napak drugih.

Podkrepljeni s svežim znanjem so se tekmovalci naslednji dan, v nedeljo, 22. junija 2014, pomerili na delovnem testu, na katerega se je prijavilo 22 tekmovalcev iz Slovenije in Italije. Tekmovanje je potekalo v petih razredih. Sodnika, Stefano Martinoli in Stefania Gandolfi, sta zasnovala naloge, ki so tekmovalcem predstavljale izziv. Veseli smo, da so tokrat prvič prav vsi prišli do točk. Nekateri boljši tekmovalci iz razreda začetnikov so se po uspešnem nastopu v svojem razredu lotili preboja v višji razred, kar je lepo uspelo vodnici Fabiani Bearzi s psičko Veli Vir Alpha, s katero sta postali zmagovalki razreda začetnikov, drugo uvrščeni v razredu novinci ter prejeli laskavo priznanje sodnikov Judges' choice za najboljši par pes-vodnik. V skupnem seštevku za Zlato raco 2014 kljub temu nista uspeli prehiteti Massimiliana D'Agnola, ki je s psom Anuedis Idaho po ponovni zmagi v razredu novinci še povečal svoje vodstvo.

Sodnika sta pohvalila delo psov, kot tudi delo Kluba za delo prinašalcev. Vesela sta, da smo začeli s pravimi koraki v pravo smer, mi pa se bomo potrudili, da bomo tako tudi nadaljevali. Naša pot bo še strma, a ker dober glas seže v deveto vas, smo prepričani, da jo bomo uspeli premagati s podporo tekmovalcev, priznanih sodnikov in ostalih donatorjev ter neimenovanih posameznikov, katerim bi se radi najlepše zahvalili.

Vabljeni na naš naslednji delovni test, ki bo potekal 23. in 24. avgusta 2014 na Gorenjskem. Vse nadaljnje informacije bodo kmalu sledile na naši spletni strani www.wtslo.com, kjer si lahko ogledate tudi rezultate in preberete druge zanimive vsebine, povezane s to privlačno kinološko disciplino.

Lepo vabljeni, da nas obiščete avgusta!

Klub za delo prinašalcev

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.