mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 32  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Psi terapevti : Ambasadorji nasmeha: Prvih ducat
Dodal/a jana 30.5.2016 18:04:15 (1863 prebrano)



Prvih ducat

Ambasadorji nasmeha smo v sredo, 25. maja 2016, praznovali svojih prvih ducat. Dvanajst let že rišemo nasmehe sebi in drugim. Začelo se je v kuhinji. Ali v dnevni sobi. Žal viri tu niso enotni, dejstvo pa je, da so tri dekleta Petra Štrus, Katarina Kafadar in Špela Drnovšek sklenile, da bodo ustanovile društvo za terapijo in aktivnosti s pomočjo živali. In mu dale ime Ambasadorji nasmeha, ki lepo ponazarja naš namen. Risati želimo nasmehe tistim ljudem, ki za to nimajo razloga.


Špela in Sai

Društvo je potem počasi raslo, postalo je društvo v javnem interesu in humanitarno društvo. Oranžnemu plemenu se je pridružilo precej članov, ki vztrajno širimo nasmehe že nekaj let. Večalo se je število ustanov, ki jih redno obiskujemo. Število dogodkov, kjer bi radi našo družbo, pa se tudi vsako leto veča.


Nina in Oja

Dolga leta smo gostovali v prostorih VDC na Puhovi za Bežigradom. Veseli smo bili svojega kotička, kjer smo lahko opravljali svoje poslanstvo. Društvo je postajalo vse večje in številčnejše, zato smo se počasi začeli ozirati za svojimi prostori. Veseli smo bili, da je Mestna občina Ljubljana slišala našo prošnjo. Zdaj domujemo na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani v lepih prostorih. Upamo, da bomo tu ostali še dolgo časa.


Oranžna delegacija na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

V teh dvanajstih letih smo dosegli ogromno. Ne bi vas želeli dolgočasiti z opisom vsega, kar smo v teh letih naredili, zato je na mestu povabilo na našo spletno stran, kjer si lahko v miru preberete, kaj vse smo počeli. Spremljate nas pa lahko tudi na FB, kjer redno objavljamo fotografije, filmčke, povabila na dogodke in vse pomembne informacije, ki se tičejo društva.

Sreda je bila naš dan. Dan oranžnega plemena in dan mladosti. Datum ni bil izbran naključno, saj se vsi v društvu počutimo mladi. Povabljenim smo pripravili pester program in predstavitev društva.


Predsednica Špela Drnovšek in povezovalec Tone Hočevar izročata plaketo častni članici Katarini Kafadar

Zaslužnim za naše delo smo podelili naziv častni član. Naziv so si zaslužile Jera Grobelnik, direktorica DSO Center, Katarina Kafadar, soustanoviteljica društva, Tjaša Oblak, dolgoletna članica, in Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana.

Prikazali smo del izpita in nekaj trikcev. Delovni pari smo se predstavili obiskovalcem v neformalnem druženju. Veliko zanimanja so poželi konjiček, bradata agama, jež, muc, dihur, kunec in pujs.


Ameriški miniaturni konj Tilen, last Cvetke Bogovčič

Ponosni smo nase in na naše dosežke. Ti nam vlivajo upanje in moč, da bomo lahko nadaljevali z delom, in pa odgovornost, saj se zavedamo, da moramo tako dobro delati tudi naprej. Verjamemo, da nam bo uspelo, saj smo oranžna banda.


Stari maček Mini in 'vajenec' Mali, za katerega upamo, da bo uspešno prestal šolanje v terapevtskem paru in uspešno zastopal rdeče barve še naprej.

Tekst Neža Vilhelm
Foto Ambasadorji nasmeha

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.