mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 5  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Agility : Državno prvenstvo Slovenije v agilityju, Ajdovščina 2002
Dodal/a jana 24.10.2003 18:29:56 (3788 prebrano)

Državno prvenstvo Slovenije v agilityju, Ajdovščina 2002

Največje tekmovanje v agilityju

Odprt "lov" za naslov Državnega prvaka v agilityju in prosta mesta v državi reprezentanci

V soboto, 6. aprila 2002, se je s tekmovanjem na društvenem vadišču ŠKD Ajdovščina pričelo letošnje tekmovanje za naslov Državnega prvaka v agilityju. Da bo letošnja sezona nekaj posebnega, je poskrbel že novi Pravilnik o agilityju, ki je uvedel tri višinske kategorije - Small, Medium in Large. Za nadaljevanje pa so poskrbeli 104 prijavljeni tekmovalci, ki so s tem vpisali eno prvih društev v Sloveniji, ki se ukvarja za agilityjem, v zgodovino. Tako velika številka je zagotovo pomenila izkazano zaupanje predsedniku organizacijskega odbora in ŠKD Ajdovščina, Damjanu Vitezu ter njegovemu pomočniku Zlatku Gorjanu. Da je organizacija tako velikega tekmovanja zahteven projekt, je dokazala ekipa članov društva, ki je poskrbela za nemoten potek dogajanja: Tanja Žorž, kot asistentka sodnika, vodja poligona Peter Semolič, tehnična ekipa Marko Peršolja, Marko Bizjak in Primož Ivanič, blagajnik Radivoj Kobal, ki je na dan tekmovanja slavil srečanje z abrahamom, tajnici prireditve Jana Tršovec in Alenka Tratnik, oblikovalka kataloga in pomočnica v pisarni Alenka Gorjan ter redar Leon Jerkič. Pri tako velikem številu tekmovalcev si tekmovanja ne bi znali več predstavljati brez merjenja z napravo Alge Timing, s katero so upravljali Darko Petretič, Jernej Kete in Bojan Vidrih, za računalniško obdelavo pa je poskrbela Katica Kobal. Velik delež pa je pri ogranizaciji pripomogla vojaška policija vojašnice Postojna in njihov poveljnik, višji vodnik Bernard Čelhar. Na parkurjih, ki jih je zrisala sodnica Sonja Rozman Bizjak, se je pomerilo 99 tekmovalcev iz Hrvaške (17), Italije (19) in Slovenije v vseh velikostnih kategorijah in razpisanih nivojih, da je potekalo vse po pravilih pa je skrbel še delegat Kinološke zveze Slovenije, Silvester Škerget.

Nivo A1
V nivoju A1 je bilo kar 43 tekmovalcev. Najuspešnejši kuža v kategoriji Small je postala mala kodrica Sofia, vodnice Lidije Moroni iz Italije, ki je bila istočasno edini uvrščeni kuža izmed petih nastopajočih. Nivo Medium je pripadel vodnici Ines Pezič iz kinološkega društva Fido in njenemu kodru Mrku. Žal tudi v tej kategoriji ostalim petim ni uspelo premagati dokaj zahtevne proge.

Kategorija Large je bila z 32 nastopajočimi najmočnejša v tem nivoju. Med enajstimi uvrščenimi je bila najhitrejša na obeh progah vodnica iz Italije, Nina Vianello z zlato prinašalko Ulo, pred Mirjo Lapanja, članico kinološkega društva Agility Ilirija, z airedale terierko Fino. Izvrstno tretje mesto pa je osvojil najmlajši udeležencem tekmovanja, desetletni Tine Lavrenčič, član ŠKD Ajdovščina, z mejno ovčarko Fido.

Nivo A2 - open
Kraljevski razred večine slovenskih tekmovanj je nivo A2 - open. Kar 56 tekmovalcev, od tega 8 v kategoriji Small, 11 v kategoriji Medium in 37 v kategoriji Large se je na dokaj zahtevnih parkurjih potegovalo za najvišja mesta ter rozeto čisti tek. V kategoriji Small je bila edina uvrščena Dora Štros, članica KD Naklo, s kodrom Tobijem, prav tako pa je bila edina uvrščena v razredu Medium Silvija Trkman, članica KD Agility Ilirija, s pirenejsko ovčarko Vedette of the Gloaming. Kategorija Large, v kateri je bilo v končnem seštevku sedem uvrščenih tekmovalcev, je edina postregla s čistim tekom - tekom brez kazenskih točk. To je uspelo Maji Lovnički, članici KOSSP Zagreb, z mešanko Nero. Drugo mesto je dosegla Luciana Ierneti iz Italije z mejnim ovčarjem Spley Tweedom, tretje mesto pa Tjaša Gregorič, članica KD Agility Ilirija, s pasjim veteranom, kratkodlakim belgijskim ovčarjem Dusty Drimom.

Brez sponzorjev si prireditev v kinologiji praktično ni več moč predstavljati. Glavni pokrovitelj tekmovanja Pedigree je prijetno presenetil vse nastopajoče. Čisto vsi nastopajoči kužki so prejeli igračke, s katerimi bo treniranje in tekmovanje v agilityju še zabavnejše.

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.