mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 7  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Razstavljanje : Uspešen vikend na razstavah v Bratislavi
Dodal/a jana 25.8.2004 0:39:05 (2706 prebrano)

Uspešen vikend na razstavah v Bratislavi

Že nekaj let se v avgustu v Bratislavi na Slovaškem odvija dvodnevna Cacib razstava, ki vsako leto privabi veliko število razstavljalcev iz vse Evrope. Tako je bila ta vikend (21.-22. 8. 2004) zelo močna dvodnevna 2 x CACIB razstava, s preko 2800 razstavljenimi psi na dan. V soboto je bila normalna Cacib razstava, v nedeljo pa kar Cacib-srednjevzhodnoevropska razstava. Vmes je bil v soboto zvečer še FCI Supreme World Champion of Champions Grand Prix 2004 (tretji po vrsti od leta 1997, prva dva sta bila v Švici - 1997 v Baslu in 2002 v St. Gallenu). Tak razstavni vikend je privabil tudi nekaj Slovencev, ki so se vrnili domov z zelo lepimi uspehi.



Sobotni rezultati naših razstavljalcev:
- Slavi Poerš, psarna from Valvasor's Land, je osvojila z dogo multi Ch. Flo-Jo from Valvasor's Land v močni konkurenci CAC in R.CACIB (sodnik: Muller W.Hans-CH)
- Zoltan Časar, psarna Zoja Lucky Eyes, je osvojil z buldogom Int. Ch. Slaghek Night and Day-Indy med 30 buldogi CAC, CACIB in BOB (sodnik:Giulio Bezzechi-I)
- Gordana Zupanc, psarna Tin Pan Alley je osvojila s chow-chowom Ch. Tin Pan Alley That Jazz CAC (sodnik: Libuše Ubrova-CZ)
- Gregor Nemanič, psarna Panthera Unica je osvojil z dalmatincem multi Ch. T-Cart Man of Gold CAC in CACIB (sodnik: Damir Skok-CRO).

Na nedeljski razstavi so vsi, malce utrujeni od nočne razstave, posegli po še višjih mestih. Vsi psi so se predstavili v lepši luči in bili vsak pri svojem sodniku (doge: Krinke Milan - CZ; buldogi: Muller W. Hans - CH, predsednik FCI; chow-chow: Nemec Jozef - CZ; dalmatinci: Šimek František - CZ) še stopničko višje. Tako so vsi štirje osvojili CAC, CACIB in BOB - ter postali s tem tudi Srednjevzhodnoevropski prvaki pri svojih pasmah (ta naziv je eden od nazivov, ki se vpisuje v pedigree - je enakovreden kot katerikoli od šampionatov). Vsi so nato sodelovali še v BIS programu, kjer sta se doga Flo-Jo from Valvasor's Land in buldog Slaghek Night and Day-Indy uvrstila v najmočnejši 2. FCI skupini v ožji finale (med 6; sodnica Lisbeth Mach-CH), medtem ko se je Gordana Zupanc v 5. FCI skupini povzpela s chow-chowom Tin Pan Alley That Jazzom na stopničke in osvojila 2. mesto (sodnik: Tibor Havelka - SK). V 6. FCI skupini je zmagal Gregor Nemanič z dalmatincem T-Cart Man of Goldom-Flajkom (sodnik: Damir Skok - CRO).

Ni kaj, slovenski kinologi nas promovirajo po svetu in dokazujejo, da v tako majhni Sloveniji nimamo slabih psov, še manj pa slabih razstavljalcev, ki se trudijo in dokazujejo, da nekaterim ni vseeno, kakšni so njihovi "ljubljenci", in kar je lepo in dobro, je treba tudi drugim pokazati, ne le sosedom. Vsi ti uspehi so pogojeni z veliko vloženega truda in odrekanja, tako časovno kot finančno. Toda z uspehi je vse poplačano. Čestitamo!

Seveda tudi na večerni Grand Prix gala predstavi naši razstavljalci niso bili le nemi opazovalci. Na to prireditev je bilo prijavljenih in sodelujočih 280 šampionov iz 23 držav, ki so morali popoldne v kvalifikacijske ringe, kjer so trije sodniki ocenjevali in določili 32 finalistov za večerno prireditev. Vsi štirje zgoraj omenjeni so bili prijavljeni tudi na to prireditev in trudili so se v enournem predizboru prikazati svoje pse v najlepši luči. Po predkrogu je sledilo mučno čakanje na gala večer in ugibanje, komu se je uspelo uvrstiti v finale 32-ih. Po enournem zamujanju se je prireditev začela. V 2. FCI skupini se je uspelo Zoltanu z buldogom Indijem izmed 48 konkurentov uvrstiti med 7 finalistov iz svoje skupine, nato pa še Gordani v 5. FCI skupini z Jazzom izmed 25 konkurentov priti med 3 finaliste, kar je bil za naše kinologe izjemen uspeh (v finalu sta bila dva izmed štirih prijavljenih), saj je bila konkurenca zelo močna in sodelovali so zelo lepi psi. Sledilo je žrebanje nasprotnikov in barve preproge, na kateri se je odvijal "knock out" predstavitev psov in boj za vstop med prvih 16. V tem žrebu sta dobila buldog in chow-chow konkurenta, ki sta bila velika kandidata za končno zmago. Buldog je dobil modro preprogo in irskega setra za konkurenta , chow-chow pa bobtaila.

Sodniki v finalu so bili: ga. Hassi Assenmacher-Feyel - D, ga. Lisbeth Mach - CH, g. Uwe Fischer - D, g. Franco Ferrari - I in g. dr. Tamas Jakkel - H. V tem show programu in v soju reflektorjev sta oba izpadla, čeprav je buldogu zmanjkal le en glas za napredovanje. Končni zmagovalec FCI Supreme World Champion of Champions Grand Prix je postal Azawak multi Ch. Ahmar Kel-es-Suf iz Češke.
Čestitamo!








Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.