mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 8  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 ... 7 »
Dodal/a jana 28.11.2018 15:36:20 (2563 prebrano)

Spletna goljufija pri prodaji psa
Sporočilo Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

V okviru koordiniranega nadzora nad internetno prodajo psov in mačk, katerega pobudnica je Evropska Komisija, smo na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin na spletnem portalu bolha.si naleteli na spodnji oglas, ki je namenjen spletni goljufiji.

Oglas:


Dodal/a jana 2.10.2018 11:27:49 (3736 prebrano)

Imeti belgijca

Vzreditelji se pogosto srečujejo z raznimi vprašanji in željami potencialnih kupcev psov. Pred nakupom psa ni nobeno vprašanje neumno ali odveč. Spraševati in pričakovati odgovore morajo tako kupci kot vzreditelji. Več, kot kupec o pasmi in psih sprašuje in bolj odkrite ter natančne odgovore kot dobi od vzreditelja, več je verjetnosti, da se bo pri izbiri pasme, vzreditelja in mladiča odgovorno, pravilno ter v dobro vseh odločil. Dober vzreditelj bo tudi sam imel nešteto vprašanj, na katera bo od kupca želel direktne odgovore in bolj kot bo kupec odkrit, boljši dom lahko vzreditelj za mladiča iz svoje vzreje izbere. Oba pa morata biti pripravljena na zavrnitev.

Na Urško Dolenc, vzrediteljico belgijskih ovčarjev, sta se pred kratkim obrnila dva potencialna kupca, ki so jima belgijci iz njene vzreje zelo všeč in ju je zanimalo, kdaj bodo mladiči v njeni psarni Canis Aemona spet na voljo. Med temeljitim izpraševanjem je ugotovila, da oba iščeta 'družinskega' psa, aktivnega spremljevalca na sprehodih in pri aktivnostih njunih družin, nekoga, s katerim bi preživeli vse svoje proste ure ...

Obema je povedala, da se ji belgijec za njiju ne zdi primerna pasma, ker ...
Več v nadaljevanju.

Jana Pahovnik
Vse fotografije © arhiv Urške Dolenc


Dodal/a jana 15.7.2018 10:25:11 (13969 prebrano)

Kaj se dogaja z bosanskimi in srbskimi psi?

Slovenske živalovarstvene organizacije, ki se prvenstveno ali le občasno ukvarjajo z 'reševanjem' psov iz Bosne in Srbije, so tiho. Slovenski aktivisti so tiho. Njihovi podporniki so tiho. Vsi vedo, kaj se dogaja 'tam', a so tiho. Tiho so o vsakodnevnem dogajanju, tiho so o smrti petih bosanskih psov v pregretem avtomobilu v romunskem Aradu, ki bi morali z ilegalnim transportom in verjetno ponarejenimi dokumenti odpotovati v Anglijo 'v novo življenje' (klik). Tiho so o rednih transportih iz Bosne čez Romunijo, Madžarsko in naprej na zahod, pa tudi o transportih čez ali v Slovenijo. Tiho so o boleznih, dvojnih čipih, ki niso nikamor vpisani, o odstranjevanju čipov, o ponarejenih dokumentih. Tiho so o dogajanjih v 'pansionih', o tisoče evrov mesečno pobranih donacij za to, da so psi med čakanjem na posvojitelje in transport pogosto nabasani v kleteh, drvarnicah, kletkah ali gajbah, z minimalno hrane in brez druge oskrbe. Tiho so ... Menda edino oni vedo, kako je 'tam'. Pa so tiho.

Tiho so tudi, ko se sem pripeljani in stravmirani psi v novih domovih ne znajdejo, ko pobegnejo in jih nihče ne išče, ali ugriznejo in jim nihče ne pomaga, ko jih posvojitelji spustijo 'v gmajno' ali oddajo v zavetišče, kjer so vse življenje ulične svobode vajeni reveži zaprti v boksih in zanje ni posvojiteljev.

Spregovorijo takrat, ko objavljajo krvave slike, video posnetke in zgodbe skupaj s paypal ali TRR podatki za nakazila donacij. Pa takrat, ko je po njihovem mnenju treba napasti vse, ki smo kadarkoli podvomili v 'reševanje' jugo psov. In takrat, ko razkazujejo svojo 'transparentnost' z objavo računov in spiskov o porabljenih sredstvih ter dokazujejo svojo uspešnost s slikami 'iz krasnih domov'. Ter, seveda, spregovorijo tudi takrat, ko govoričijo o preprodajalcih in šteparjih posameznim pasmam podobnih psov brez rodovnikov ter lastnikih slovenskih zavetišč kot krivcih za vse slovenske zavetiške in druge pasje ter živalovarstvene težave.

Tistih, ki prihajajo v Bosno in Srbijo živalim v pomoč in ki ponujajo preverjeno učinkovite dolgoročne rešitve (Dogs Trust, SVSP, ...), ne marajo, ker delajo le po določenih mestih in ne povsod, ker imajo s seboj študente in dijake, ker sodelujejo z oblastmi in zavetišči, ker ... Radi imajo le tiste, ki brez vprašanj in pripomb odpirajo svoje denarnice. In tiste, ki brez vprašanj in pripomb posvajajo ... Pa tiste, ki jim vzklikajo "najboljši ste!"

Če se boste prebili skozi vse informacije v nadaljevanju, boste bliže spoznanjem, zakaj je tako.


vir Barnaby Longdog - fighting against illegal dog importing


Dodal/a jana 2.4.2017 10:34:14 (8107 prebrano)

Informacije za posvojitelje Horjulcev s Fernetičev

Čestitamo vam ob posvojitvi vašega novega družinskega člana!
Kot veste, je vaš psiček eden tistih, ki so jih zasegli na mejnem prehodu Fernetiči. Mladički s Fernetičev najverjetneje prihajajo iz ti. pasje farme ali pasje tovarne. Za takšne pse so značilne določene vedenjske in zdravstvene težave. Da bo življenje z vašim novim štirinožnim prijateljem čim lepše in da boste dobro pripravljeni na morebitne izzive, smo za vas pripravili nekaj kinoloških informacij in nasvetov. Upamo, da vam bodo v korist.

Kaj je pasja farma in kakšne so njene posledice?

Cilj ljudi, ki se ukvarjajo s pasjimi farmami je samo en - dobiček. Rejcem takih psov je vseeno za dobrobit psov, ki živijo v izjemno slabih pogojih. Njihova prehrana je slaba, prav tako niso deležni nobene veterinarske oskrbe. Živijo v majhnih, umazanih kletkah in zunanjega sveta ne vidijo. Tako okolje je zelo stresno in nezdravo. Mame in mladiči iz pasjih farm so zato pogosto bolni in okuženi s paraziti.


Mladič 's Fernetičev'
Foto © Zavetišče Horjul


Dodal/a jana 8.3.2017 20:21:01 (119109 prebrano)

Na Fernetičih zasegli 37 pasjih mladičev

"37 pasjih mladičev, od tega 2 x 'frenči', 4x 'zlati prinašalec', 3x 'čivava', 28x 'pudelj'. Zaseženi italijanskemu državljanu 5. 3. 2017 na Fernetičih. Trdi, da jih je prevzel v Ljubljani. Glede na stanje psov ob zasegu in nekaterih drugih indicev menimo, da gre za mladiče iz puppy milla (pasje tovarne, o.p.) iz Madžarske, Romunije, Bolgarije ... Ob zasegu so bili stari od 3-5 tednov, 10 od njih še niti incizivov (tamalih zobkov) ni imelo."

Na videz suhoparno sporočilo, ki pove vse. Ne dogaja se nekje v preteklosti in daleč čez lužo, temveč zdaj in tukaj. Čeprav so bili ti pasji mladiči očitno le v tranzitu in namenjeni zahodnemu trgu, je realnost, da 'pasemske pse brez rodovnikov' iz pasjih tovarn dnevno kupujejo tudi slovenski kupci.


(1) 2 3 4 ... 7 »
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.