piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 30
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2016 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Dodal/a jana 6.1.2016 23:18:05 (1515 prebrano)

Rezultati tekmovanja v junior handlingu za leto 2015


Junior handling (JH) je kinološka disciplina, v kateri se mladi vodniki psov pomerijo v gibanju in predstavitvi psa. Od razstavljanja se tekmovanje razlikuje po tem, da pri JH sodnik ne ocenjuje kvalitete psa, temveč veščine mladega razstavljalca. JH je za otroke in mladostnike pogosto prvi korak v razstavno kinološko kariero.

Otroci so po starosti razdeljeni v dve tekmovalni skupini: v mlajšem razredu so stari od 9 do 12 let, v starejšem pa od 13 do 17 let. Mladi tekmovalci vse leto na razstavah psov s svojimi uvrstitvami zbirajo točke, ki jih Komisija za JH pri Kinološki zvezi Slovenije pridno sešteva in ob koncu leta objavi rezultate.

V letu 2015 je v mlajši skupini in skupno največ točk zbral Matjaž Korošec ter tako postal skupni zmagovalec in si s tem zagotovil pot v angleški Birmingham, kjer bo od 10. do 13. marca potekal Cruft's, največja in najprestižnejša razstava psov na svetu.
Največ točk in s tem 1. mesto v starejši skupini je osvojila Maša Korošec.


Matjaž Korošec na CAC Koroške 2015


Dodal/a jana 13.10.2008 20:41:28 (8468 prebrano)

Handlarska pot Kaje in Ule

Hojla!

Sva sestri Ula in Kaja iz Celja. Odločili sva se, da se predstaviva.

Že od nekdaj sva si želeli svojega psa. Vse se je začelo pred približno sedmimi leti, ko sva začeli govoriti, da bi radi imeli psa. Na začetku to ni zaleglo. Vedno je bil odgovor, da ga bova dobili šele, ko se bomo selili v hišo, saj psa v bloku ne moramo imeti. Ampak midve nisva obupali. Naslednja poteza je bila, da sva začeli na majhne listke pisati: Ula hoče psa! oz. Kaja hoče psa!, ter jih lepiti po celem stanovanju, tudi v hladilniku!

Počasi sva napredovali in začeli smo iskati primerno pasmo. Vsekakor smo hoteli manjšega, družinskega psa. Na izbiro smo imeli veliko pasem, ampak na koncu sta ostala še zahodno višavski beli terier in tibetanski terier. Na koncu smo se odločili za tibetanca.


Ula in Brik


Dodal/a jana 19.9.2008 20:36:10 (9564 prebrano)

JUNIOR HANDLING

Po Pravilniku za tekmovanje JH (Komisija otrok in pes KZS, 1998), priredila Željka Fon Zidar, mednarodna kinološka sodnica, sodnica za junior handling in častna predsednica Komisije za junior handling KZS.

JUNIOR HANDLING (JH) - je priprava na razstavljanje psov na pasjih razstavah. Sodnik za JH nikoli ne ocenjuje kvalitete psa, temveč ocenjuje sposobnost (veščine) mladega razstavljalca.

1. JH se organizira:
- v okviru pasjih razstav različnega ranga pod okriljem KZS,
- kot samostojno ali skupinsko (teamsko) tekmovanje.

2. JH sodijo lahko le kinološki sodniki z licenco za junior handling, oziroma sodniki, ki jih potrdi Komisija za junior handling.

3. Po priporočilu naj bi bil krog za JH velik najmanj 8 x 8 m, oziroma toliko, da tekmovalcem in kužkom zagotavlja varno medsebojno razdaljo in nemoteno izvedbo likov. V krogu mora biti poskrbljeno za sodniško mizo in mizico za delo z malimi pasmami.

7. Vsi JH tekmovalci naj bi prejeli potrdila o sodelovanju.

8. Ocenjevanje JH poteka po Pravilniku za ocenjevanje Komisije za junior handling KZS v skladu z FCI navodili za junior handling.

10. Na tekmovanje JH se je potrebno prijaviti. Prijaviš se lahko na sami razstavi, na nekatere razstave pa se je mogoče prijavljati tudi predhodno (le v primeru, če je na prijavnici za razstavo psov tudi prijavnica za JH).

11. Tekmovanje v JH poteka v dveh starostnih skupinah:

I. mlajša starostna skupina: od 9 do 12 let,
II. starejša starostna skupina: od 13 do dopolnjenih 17 let.


12. Tekmovanje po pravilih junior handlinga je na nekaterih razstavah organizirano tudi za starejše - "senior handling".


Dodal/a jana 16.9.2008 23:55:43 (8772 prebrano)

Osnove junior handlinga


Junior handling je tekmovanje mladih vodnikov psov v veščinah vodenja in razstavljanja po pravilih, opisanih v Pravilniku Kinološke zveze Slovenije. Sodnik pri tem ne ocenjuje kvalitete psa, ocenjuje le sposobnost vodnika v veščinah.

Obrati in likiGibanje v liniji GOR - DOL
Vodi psa v čim bolj ravni smeri in z enakomernim korakom tako, da se bo pes gibal v liniji sodnikovega pogleda.


Dodal/a jana 20.3.2005 21:21:54 (4101 prebrano)

KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE
Komisija Otrok in pes
Ljubljana, 18. marca 2005

Letošnja največja in najprestižnejša razstava psov na svetu, Cruft's, je potekala od 10. do 13. marca 2005 v angleškem Birminghamu. Slovenijo oziroma Kinološko zvezo Slovenije je na mednarodnem tekmovanju mladih razstavljalcev v junior handlingu, ki je potekalo v sklopu Cruft'sa pod pokroviteljstvom blagovne znamke Pedigree, zastopala Pia Aldešič, učenka 8. razreda osnovne šole Ketteja in Murna iz Ljubljane. V konkurenci je nastopilo 32 otrok iz prav toliko držav z vsega sveta – od ZDA, Avstralije do vseh držav Evrope. Tekmovanje je sodil Španec Luis Pinto Teixeira. Pia je nastopila z maltežanom Zumarnik a Kiss for Luck to Laford, ki ga je kot primernega za to kinološko disciplino izbral organizator, in zmagala.

Crufts je nedvomno razstava superlativov. Letošnji je bil že 105. po vrsti, udeležilo se ga je več kot 21.000 kvalificiranih oziroma povabljenih razstavljalcev in tekmovalcev iz vsega sveta, obiskalo ga je več kot 120.000 ljudi, med njimi tudi člani kraljevske družine, interaktivnih obiskovalcev pa so našteli kar več kot pet milijonov.

Po zmagi je Pia dejala: » Ne morem verjeti, da se je to res zgodilo. Na Cruft'su sem prvič in tako visokega mesta nisem pričakovala. V velikem razstavnem krogu, kjer je bilo toliko ljudi, me je bilo kar strah. Zastopati svojo državo na tako velikem tekmovanju je velika čast in ponosna sem, da mi je uspelo. Upam, da se bom na Cruft's še kdaj vrnila.« Intervju z Pio je posnela radijska postaja BBC-2, ki je s prireditve poročala v živo.

Tekmovanje mladih vodnikov psov v Junior handlingu lahko v Sloveniji vidite na vseh razstavah psov. Prva priložnost bo že 16. in 17. aprila na mednarodni razstavi psov v Vrtojbi.

KZS - Komisija Otrok in pes


Premium pet - Trgovina s srcem za male živali
Hrana za pse Happy dog
Zavetišče za živali Horjul
Kupujete psa z rodovnikom?
Kdo je kraševec? width=
Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2016 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Strežniki Netis.