mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 20  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Zavetišča za živali : Zavetišče Gmajnice opozarja na problem zapuščenih živali
Dodal/a jana 20.8.2010 0:36:05 (3360 prebrano)

Zavetišče Gmajnice opozarja na problem zapuščenih živali

Ljubljana, 16. avgust 2010 - Zavetišče za zapuščene živali Gmajnice, ki ga je leta 2002 ustanovila Mestna občina Ljubljana, že vrsto let opozarja na problematiko zapuščenih živali. Žival ni igrača in se je ne sme zavreči, ko nam postane dolgčas. Število zapuščenih živali vsak dan narašča, zato se Zavetišče Gmajnice vneto zavzema, da bi javnost osvestilo o tem problemu in ljudi vzpodbudilo k prostovoljstvu ter odgovornemu ravnanju. Pri tem jim je pred kratkim pomagala tudi Gorenjska banka, ki je donirala sredstva, s katerimi bo lahko zaživel nov program sprehajanja.Zavetišče je namenjeno oskrbi zapuščenim in najdenim domačim hišnim živalim, predvsem psom in mačkam. Poleg dnevne in veterinarske oskrbe poskrbijo še za socializacijo živali, pri čemer sodelujejo s strokovnjaki s področja vedenja ter sobivanja živali in človeka, s prostovoljci oziroma zainteresirano javnostjo. Zavetišče opravlja vzgojno - izobraževalno dejavnost otrok, mladine in odraslih občanov ter sodeluje z vzgojno - izobraževanimi organizacijami. Skrbi tudi za strokovno izobraževanje posvojiteljev, prostovoljnih sprehajalcev ter drugih prostovoljcev, zaposlenih v zavetišču in ostale zainteresirane javnosti.

Število zapuščenih živali narašča iz dneva v dan, zato so v Zavetišču Gmajnice veseli vsakršne pomoči. Med tistimi, ki so zavetišču brez pomisleka pomagali, je tudi Gorenjska banka, ki jim je donirala sredstva, s katerimi bo zaživel nov program sprehajanja. Z donacijo želi Gorenjska banka vzpodbuditi ostala podjetja in posameznike, da donirajo in pomagajo zavetišču, ki je že sedaj polno in mu primanjkuje sredstev.

"Zelo smo hvaležni za sredstva, ki nam jih je namenila Gorenjska banka, vsaka pomoč namreč prav pride", je povedal vodja zavetišča Marko Oman in dodal: "Z osveščanjem o problematiki želimo vsakomur položiti na dušo, da naj dobro premisli, ali je sposoben skrbeti za žival, preden se odloči za novega ljubljenčka."

Prejeta sredstva bodo namenjena postavitvi manjkajoče ograje okrog prostora za izpuste in nakup igral za pse. Izpusti bodo namenjeni za socializacijo, igro in vzgojo predvsem psov, pa tudi bodočih posvojiteljev, zainteresiranih obiskovalcev ali družin z otroci. Vse dogajanje bo vodeno s strani oskrbnikov zavetišča ali rednih sprehajalcev.

Več o tej problematiki najdete na spletni straniwww.zavetisce-ljubljana.si[.

Več informacij:
Zavetišče Gmajnice
Marko Oman

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.