mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 1 | gosti: 16  

ISSN 1581-3258
2000-2020 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Kaj storiti? : Ninko potrebuje nov dom ...
Dodal/a jana 2.5.2006 15:12:01 (9583 prebrano)

Ninko potrebuje nov dom ...

Zdi se nemogoče, da bi nekdo lahko kužka zamenjal za deblo in ga malo obtesal s sekiro, pa vendar je tako. Samo da to še zdaleč ni bilo nenamerno, temveč se je nekdo prav potrudil. Njegove poškodbe so bile tako hude, da so se mnogi spraševali, kako to, da sploh še živi, nekateri pa celotni zgodbi niso mogli verjeti in so mislili, da je izmišljena. Včasih je res težko doumeti, kako zloben in neizprosen je lahko človek, in koliko energije in kreativnosti je pripravljen porabiti za povzročanje škode in bolečine drugim ljudem ali živalim. In res je verjetno lažje verjeti, da je vse skupaj - rane in kuža - izmišljeno, grda laž, kot pogledati v oči kruti resnici. Pa vendar je vse še kako res.

Ninku je "nekdo" namerno s sekiro odbil polovico lopatice in ga pustil, da se je znašel po svoje. Dokler seveda niso Ninku, kot že toliko živalim do sedaj, priskočili na pomoč ljudje, ki jih takšno trpljenje ne pusti neprizadetih. Kot že tolikokrat se je tudi pri Ninku zaradi njegovih grozljivih poškodb najprej zastavljalo vprašanje, kaj bi bilo zanj bolje - kužka odrešiti in ga evtanazirati ali ga nekako operirati in mu omogočiti dostojno življenje.

Ker se je spet zbrala prekaljena ekipa, je bilo nemogoče kar naenkrat mogoče, kuža je bil operiran, dobre duše so poskrbele za finančno plat njegove operacije, Polona pa za dolgotrajno pooperativno nego in socializacijo.

Iz kužka, ki je bil že zapisan smrti, je nastal pravi pobalin, ki uživa v igranju nogometa in ki ni izgubil zaupanja v ljudi. Po vsem, kar je pretrpel, je to pravi čudež.

Ninko ima že dolgo svoj dom.Zdaj išče le še novega skrbnika, po možnosti takšnega, ki obvlada vsaj osnove nogometa in ima vrt, ki ga je pripravljen deliti z novim članom družine.


foto: aska2005

Več o Ninku na mojpesForumu

=======================

S sekiro nad kužka ...
Kako naj pišem o tako grozni zadevi, ne da bi obsojala? Težko. Kdor je Ninka enkrat videl, se zazrl v njegove prijazne oči in njegovo zevajočo rano, se zamisli. V kakšnem svetu živimo?

Ninko je star približno tri leta in je izjemno priljuden kuža. Tak je zagotovo bil od nekdaj. Enega teh dni pa je verjetno zašel kam, kamor ne bi smel ali pa je kdo le želel sprostiti odvečno jezo ... In Ninko jih je dobil. S sekiro (ali podobnim predmetom) po hrbtu. Odbilo mu je del leve lopatice. Le plast mišic še pokriva njegovo srce. Lahko smo na lastne oči videli, kako utripa pod mišico ... Tak je zataval v našo oskrbo. In kljub vsemu je še vedno zelo prijazen do ljudi. Kako naj pišem o taki zadevi, ne da bi obsojala?Veterinarji mu bodo v teh dneh poškodbo oskrbeli. Odrezali nazobčano kost, ki štrli iz mesa. Levo nogo pritrdili na rebra. Čez potegnili mišice in jih nekako ''speli'' skupaj. Čez vse skupaj zašili kožo. Obljubljajo dobro okrevanje. Sam bo hodil. In tekal. In imel rad ljudi, ki so vredni njegove ljubezni ... Skakal bo v naše objeme, se podil za žogicami, čofotal po potočkih in počel vse ostalo, kar dela pasje življenje vredno življenja.

Do takrat, ko bo lahko šel v nov dom, ga moramo odvaditi strahu in posledične napadalnosti do drugih psov. K temu bo (poleg učinkovitih metod socializacije) gotovo pripomogla tudi kastracija. Seveda pa je treba plačati tudi račun za operacijo. Skupaj z Zavetiščem Horjul in Društvom za pomoč brezdomnim živalim Repek vas tako pozivamo, da nam pomagate pokriti stroške za operacijo in nekaj dni namestitve v veterinarski oskrbi. Pričakujemo, da bo račun zaradi zahtevnosti operacije znašal vsaj 100.000 tolarjev. Verjetno pa je v Sloveniji sto ljudi, ki bodo dali vsak po 1.000 tolarjev (kar je manj kot za obisk kina) in tako pokazali, da so veseli, da je sekira zgrešila srce in da je Ninko še med nami? Če ste med njimi, je tule številka našega računa:

Repek - društvo za pomoč brezdomnim živalim,
Pot v Hrastovec 9a, 1231 Ljubljana črnuče,
TRR: 03107-1000197021
s pripisom "Za Ninkota"


Zavetišče Horjul in Društvo za pomoč brezdomnim živalim Repek

Novice o Ninku na mojpesForumu

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2020 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.