mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 13  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Klubi in društva : Po dežju vedno posije sonce
Dodal/a jana 4.11.2007 10:47:04 (2941 prebrano)

Po dežju vedno posije sonce

Na tekmi v agilityju so zbrali denar za pomoč kinologom v Selški dolini

V prostorih Kinološkega društva Ljubljana na Brdu bo v torek, 6. novembra zvečer slovesnost, na kateri bodo organizatorji dobrodelne tekme v agilityju članom kinološkega društva Škofja Loka – Železniki izročili denarno pomoč v vrednosti 3.869,32 eura.

Na društvenem vadišču na Brdu pri Ljubljani so v sodelovanju s Komisijo za agility pri KZS - www.agility-slo.com - v soboto, 27. oktobra 2007 organizirali državno tekmo v agilityju z mednarodno udeležbo, katere namen je bilo zbiranje sredstev za pomoč v septembrski ujmi prizadetemu kinološkemu društvu Škofja Loka – Železniki. V nedavni naravni katastrofi je voda poplavila in opustošila ter v celoti uničila tudi nekajletno prostovoljno delo članic in članov KD Škofja Loka – Železniki. Uničeno je vadišče društva, s temeljev je popolnoma prestavilo in odneslo stavbo, uničilo opremo in praktično v trenutku povzročilo, da KD Škofja Loka - Železniki nima več svojih prostorov v športnem parku Rovn v Selcah ob reki Sori www.kd-skofjaloka-zelezniki.net.


Foto: Sašo novak

Tekma bila enkratna, neponovljiva prireditev, ki bo z velikimi črkami zapisana v zgodovino slovenskega agilityja kot izraz pravega športnega duha in solidarnosti slovenskih (pa tudi hrvaških in italijanskih) agilitašev. Pa ne zgolj zaradi izjemnega vzdušja na tekmi, temveč tudi zaradi odličnih rezultatov, sproščenosti, veselja, … smeha, pa tudi solz sreče. Pri izvedbi prireditve je aktivno sodelovalo 42 prostovoljcev iz 12 slovenskih kinoloških društev (Ljubljana, Agility Ilirija, Portorož, Tržič, Domžale, Maribor, Postojna, Ajdovščina, Vrhnika, Obala Koper, Ptuj in Trbovlje). Sodniki so bili Zlatko Gorjan A1/J1, Silvester Škerget A2/J2 in Sašo Novak A3/J3. Tekmovalo je 136 slovenskih ter hrvaških in italijanskih tekmovalcev, štartnino pa je dejansko poravnalo 143 tekmovalnih parov - sedem jih zaradi različnih razlogov ni nastopilo.


Foto: Sašo novak

Zbrali so 3.869,32 eurov, od tega 2.969,32 eurov s startninami, srečelovom s skoraj 200 dobitki - srečka je bila po 2 eura - zmanjkalo pa jih je v pol ure), ki so jih prispevali posamezniki in nekatera podjetja, izjemno “burno” licitacijo vreče s pasjo hrano Šport, torte (prispevek Anabelle Kokalj) in treh izjemno lepih čipk (ena kot ovitek za knjigo in dve v okvirju), ki jih je darovala gospa Blaznikova iz Železnikov - izlicitirane vsote so bile krepko nad izklicnimi - pa še z zbranimi prispevki v donacijski škatlici ter delom izkupička od prodane hrane in pijače.

Preostalih 900 eurov so z neposrednimi nakazili donacij na transakcijski račun KD Škofja Loka – Železniki prispevali donatorji Eukanuba – D.J. Don d.o.o, BTL Marketing, ekskluzivni zastopnik Vetnil za Slovenijo in Hydria IMP Klimat. Kot pomoč je 100 obrokov malice (golaž z žemljo) prispevala še Slovenska vojska, pomagali pa so še Tanal-nepremičnine.net, Doget in PURINA ProPlan. Medijska pokrovitelja sta bila Radio Hit in Radio Veseljak.

Sredstva, ki jih bodo slovesno predali predstavnikom društva 6. novembra 2007 v prostorih KD Ljubljana, bodo namenjena predvsem za nakup novih ovir za agility, ki jih je med ujmo odplavila deroča Selška Sora.

Dodatne informacije: Sašo Novak, predsednik komisije za agility pri KZS
agility@siol.com, GSM 041 737 690


Prispevki o pomoči za KD Škofja Loka - Železniki:
  • Pomagajmo KD Škofja Loka - Železniki

  • Po dežju vedno posije sonce
  • Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
    domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

    2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
    Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
    splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.