mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 7  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : Zaključek dobrodelne akcije
Dodal/a jana 13.11.2007 11:06:46 (2863 prebrano)

Zaključek dobrodelne akcije


Varovance Centra JPV Vipava je razveselila dobrodelna akcija, ki sta jo uspešno izvedla Kinološki spletni portal www.mojpes.net in predstavniki Obalnega društva proti mučenju živali. Akcija je potekala v času od 2. septembra do 2. oktobra, prvič preko spletne dražbe (licitacija darovanih predmetov in darovana denarna sredstva). Izkupiček denarnih sredstev (1.043 evrov) je bil podarjen zavetišču za brezdomne živali v Horjulu, zbrani predmeti pa našemu Centru oz. otrokom, ki se tu usposabljajo. Z akcijo se je zbralo 110 darilnih paketov.

Svečana predaja podarjenih sredstev (številnih plišastih igrač, didaktičnih pripomočkov ter igrač, materialov za umetniško ustvarjanje, predmetov za prosti čas, športnih rekvizitov, šolskih potrebščin in oblačil…) je potekala v obliki skupnega srečanja med učenci in delavci Centra ter glavnimi akterji dobrodelne akcije. Tako sta o sami akciji in poteku zbiranja oz. licitiranja sredstev spregovorili lastnica spletnega portala Jana Pahovnik ter članica društva Veronika Piccinini. Vabilu so se odzvali tudi posamezni sponzorji. Prireditev so popestrili člani otroške plesne skupine Urška iz Nove Gorice, ki so naše učence razveselili s svojim plesnim nastopom. Učence in mladostnike Centra pa je obiskala tudi predstavnica iz zavetišča Horjul s psičko Lucijo. Ta je razveselila vse prisotne s svojo potrpežljivostjo in dobrodušnostjo. V zadnjem trenutku je svojo prisotnost, zaradi neodložljivih službenih obveznostih odpovedala predstavnica Ambasadorjev nasmeha, ki je želela našim varovancem predstaviti svojega psa, ki je izšolan prav za otroke s posebnimi potrebami. Sta pa se akcije udeležili predstavnici enote reševalnih psov Kinološkega društva iz Nove Gorice, Ina Hvalič s psičko Belo in Jerneja Ternovec s psom Carjem. V razgovoru sta otrokom na enostaven način predstavili vse tiste pomembne lastnosti in sposobnosti, ki jih mora imeti pes, da je uspešen pri reševanju ponesrečencev. Otroci in mladostniki se kar niso mogli posloviti od vseh treh psov, ki so dobrodušno sprejemali številne dotike, božanja, gladenja in izraze ljubkovanja.

Izid akcije je prijetno presenetil same pobudnike akcije, saj so se prošnji odzvali številni posamezniki ter podjetja, ki so darovali za otroke iz Centra JPV Vipava.

Center se zahvaljuje vsem, ki so v akciji sodelovali in so s svojimi darovi, izdelki ter denarjem prispevali k kvalitetnejšemu usposabljanju otrok s posebnimi potrebami.

ravnateljica, dr. Erna Žgur

Vipava, 13. november 2007

Vse o dvojni dobrodelni akciji - licitaciji















Vse fotografije: Center za usposabljanje invalidnih otrok "Janka Premrla Vojka", Vipava


…dobra dejanja se stoterokrat povrnejo in človeka napolnijo z bogastvom, ki se ne meri v denarju…

Spoštovani!

Zahvaljujem se Vam za vaše razumevanje po pomoči potrebnim otrokom s posebnimi potrebami, predvsem pa iskrena hvala za številna darovana sredstva za potrebe šolskih, terapevtskih ali prostočasnih aktivnosti, ki se v našem Centru odvijajo.

Z darovanimi sredstvi ste pripomogli, da so njihovi dnevi v Centru lepši, zanimivejši in tudi prijaznejši.

Vaša darovana sredstva bomo namenili tistim otrokom in mladostnikom, ki to najbolj potrebujejo.

Še enkrat iz srca hvala, hvala za vašo pripravljenost pomagati!

Ravnateljica dr. Erna Žgur

Vipava, 5. november 2007

Dopis ravnateljice

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.