piškotki | prijava | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme vzreditelji oglasi za pse galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 27
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2019 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 »
Dodal/a jana 7.4.2015 10:47:49 (950 prebrano)

3. memorial Henrika Sečnika

Zadnjo nedeljo v marcu smo v Hrašah pri Medvodah, ki so že tradicionalno prizorišče, organizirali 3. memorial Henrika Sečnika - Dryland tekmo vlečnih psov.

V štirih tekmovalnih kategorijah (cart, bikejoring, scooter in canicross), je bilo prijavljenih 99 navez. Udeleženci so bili iz Avstrije, Italije in Slovenije. Organizirali smo tudi netekmovalni Alerjev tek s kužki, ki je bil namenjen otrokom in tistim, ki se z vlečnim športom do sedaj še niso srečali. S progo je uspešno opravilo 66 tekmovalnih navez, ter še veliko netekmovalnih udeležencev, od katerih je najmlaši štel še neizpolnjeni dve leti in pol. Vsi so se odlično odrezali, saj so progo premagali z veliko dobre volje in prispevali k uspešni izvedbi in prijetnemu zaključku memoriala.


foto Blayo San


Dodal/a jana 28.9.2013 9:44:43 (1768 prebrano)

1. državno prvenstvo vlečnih psov, Gradiško jezero, 22. september 2013


V organizaciji KD Polarius je v nedeljo, 22. september 2013, na Gradiškem jezeru pri Lukovici na krožni 4 kilometrski progi potekalo 1. državno prvenstvo vlečnih psov v "dryland" disciplinah bikejoering in canicross. Ob koncu tekmovanj, ki so štela za državne naslove pa je bil organiziran še tek s kužki "dogging", ki ni bil tekmovalno usmerjen. Šlo je za promocijski tek, del izkupička od plačanih štartnin je organizator namenil pomoči Slovenskemu društvu za pomoč hrtom in novoustanovljenemu Kinološkemu društvu Pointer, ki se od februarja trudi najti domove za odslužene lovske pse iz Španije.

Državni prvak v disciplini canicross (tek s psom) je pri moških postal tudi aktualni svetovni prvak in nekdaj naš najboljši triatlonec Damjan Žepič s psičko greyster Ellie (greyster je evropski vlečni pes, mešanec lovskih pasem, aljaškega huskija in hrta, ki pa s strani FCI-ja ni priznana, kljub temu, da vzreditelji že desetletja načrtno vzrejajo pasmo in vodijo rodovnike).


Dodal/a jana 11.4.2013 9:55:23 (1683 prebrano)

1. memorial Henrika Sečnika

V nedeljo, 7. 4. 2013, se je pod okriljem Društva športnih psov Slovenije in Turističnega društva Hraše v Hrašah pri Smledniku odvijal 1. Memorial Henrika Sečnika. Šlo je za letno različico tekmovanja vlečnih psov.

Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz treh držav, in sicer Slovenije, Italije in Avstrije. Pomerili so se v 4 disciplinah, ločenih v ženske in moške.

Še en dan prej je ob pripravi proge kazalo, da bo le ta izjemno blatna in predvsem problematična za kolesarje. Vendar so se prostovoljni delavci Turističnega društva Hraše resnično potrudili in z vso razpoložljivo mehanizacijo uspeli pripraviti, za to deževno in hladno obdobje zelo dobro progo, ki je bila dolga 3,6 km.


Bike open moški, foto Joža Krmelj


Dodal/a jana 29.1.2013 13:58:56 (1706 prebrano)Društvo športnih psov Slovenije

Društvo športnih psov je uradno nastalo 30. 11. 2012. Sedež našega društva je v Škofji Loki, člani pa smo razsejani po okoliških krajih, od Logatca, Trzina, Kranja, Škofje Loke do Ljubelja. Predsednik društva je Matjaž Ovsenek, dolgoletni uspešni tekmovalec v pasjih vlekah.

Namen ustanovitve društva je bil predstaviti ljudem aktivno preživljanje prostega časa s štirinožci in različne športno pasje aktivnosti.

Trenutno je društvo aktivno predvsem v vlečnih športih, vendar pa kot je razvidno iz imena društva, v prihodnosti nameravamo uvesti tudi druge športno pasje dejavnosti.


Foto Jože Krmelj


Dodal/a jana 20.12.2012 13:51:55 (1606 prebrano)

FISTC Evropsko prvenstvo čistokrvnih polarnih vlečnih psov Farra D'Alpago 2012

Po lanskem Smledniku je letošnje Evropsko prvenstvo čistokrvnih polarnih psov (nastopijo lahko le psi pasem sibirski husky, aljaški malamut, samojed in grenlandski pes, z rodovniki) gostil italijanski Farra D'Alpago, naselje pod vznožjem Dolomitov v severni Italiji. Prvenstvo je potekalo od 15. do 18. novembra. Ker smo imeli lani v Smledniku popolnoma zimske temperature, smo se dejansko razveselili rahlo višje napovedanih temperatur. Na pot smo se odpravili v četrtek dopoldan. 4 tekmovalci (Barbara Rink, Urška Berlič, Ivan Okršlar in Matjaž Ovsenek) in 2 spremljevalca (Aleš Rink in moja mala hči Manca).

Vse se je pričelo že v četrtek, ko smo morali oddati tako imenovane chip liste, s podatki o nas in naših psih in opraviti veterinarski pregled psov. Že ob prihodu na prizorišče in hitrem pregledu proge smo ugotovili, da bo tokrat drugače kot lani. Proga je potekala delno po umetnih nasipih, ki ščitijo naselje pred poplavami, dober kilometer in pol pa tudi po pravih blatnih kopelih.


Pogled na progo v četrtek popoldan


(1) 2 »
4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
Zavetišče za živali Horjul
Prins. Več kot hrana.
Mera dog - popolna suha hrana za pse in mačke
Biss 25 in Biss 25 Titanium – vse kar vaš pes potrebuje
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | pasme | vzreditelji | oglasi za pse | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | splošni pogoji

2000-2019 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.