piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 30
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 »
Dodal/a jana 17.11.2011 20:13:13 (6791 prebrano)

Nega kodra (pudlja - po domače)

Pri pudljih poznamo 6 različnih barv dlake: črna, bela, rjava, apriko, siva in rdeča (poznamo jih več, vendar po FCI standardu niso priznane).

Najlažja za vzdrževanje je črna barva, nato rjava in bela, najtežje oz. največ časa pa boste porabili pri vzdrževanju sivih, apriko in rdečih. Imajo namreč čisto drugo strukturo dlake. Dlaka je tanjša in se precej hitreje vozlja kot pri npr. črnih. Ni pa to vedno tako. Lahko ima tudi črn pudelj slabšo kvaliteto dlake.

Z leti se pudljem barva dlake lahko spremeni. Sčasoma črni pudlji začnejo siveti. Najprej se to vidi na zadnjem delu hrbta nad repom. Rjavi so pri cca dveh letih precej bolj sivi od prvotne barve, pri sivem pa se sivina kaže 'z leti'. Ko se skoti je namreč črn in ko se ga prvič obrije po gobčku se že pokaže siva barva. S striženjem se ta črna dlaka 'odstranjuje' in pri cca letu oz. letu in pol imate doma končno sivega pudlja. Pri rdečih pa je značilno, da izgublja barvo. Barva počasi bledi.

črni pudelj


Dodal/a jana 21.1.2010 21:38:53 (8167 prebrano)Spletna trgovina DOGMANIA ima na voljo profesionalno naravno kozmetiko BIO-GROOM.

Bio-Groom, proizveden v Ameriki, je visokokakovostna kozmetika z dolgoletno tradicijo, ki slovi po svojih izjemno učinkovitih in naravnih proizvodih.

Več v spletni trgovini Dogmania.

www.dogmania.si


Dodal/a jana 9.10.2003 23:31:47 (10303 prebrano)
Nega

Ta lekcija je namenjena vsem, ki jim pes ne pusti striči krempljev. Po enakem postopku pa ravnamo tudi v primeru, ko se pes ne pusti krtačiti ali kako drugače dotikati po telesu (npr. pri veterinarju). Zdaj ga boste pripravili do tega, da bo prav vesel, ko bo zagledal klešče za ščipanje krempljev ali krtačo, ker ga boste "desenzibilizirali" in uporabili klasično pogojevanje, tako da se bo pes začel sliniti, ko bo uzrl klešče oz. krtačo. Res boste zato potrebovali nekaj časa, toda če pomislite na vse tiste minute, ki jih porabite za boj s psom, ki si ne pusti blizu, boste prihranili ure & ure!


Dodal/a jana 18.8.2003 21:16:01 (7472 prebrano)
Nega

če živi pes v stanovanju, morate vsak dan skrbeti za njegovo higieno. Berite torej o različnih načinih čiščenja in o pripomočkih za to. če boste vašega štirinožnega prijatelja česali vsak dan, občasno pa se boste posvetili tudi čiščenju uhljev in oči, bodo ta sicer neprijetna opravila postala všeč psu in vam. Obvezno pa morate imeti pri tem mirno roko, za psa pa še posebej veliko prijaznih, prijateljskih besed.


Dodal/a jana 18.8.2003 21:11:48 (9342 prebrano)
Nega

Ušesa pregledate tako, da primete uhelj in ga dvignete navzgor, tako da imate dober pogled v sluhovod. Zdravo uho je svetle rožnate barve, brez ušesnega masla. če so sluhovodi poraščeni, je priporočljivo iz njih populiti dlako. To naredite s prsti ali pa zaobljeno pinceto. Dlačice malo popudrajte, da boste imeli boljši oprijem, saj so ponavadi mastne in drsijo med prsti. Ne poskušajte izpuliti vseh dlak naenkrat! Primite samo po nekaj dlačic in hitro potegnite. Pulite postopoma - bolje večkrat po malo!
če se v sluhovodih nabere ušesno maslo, ga odstranite z gazico, ki jo navijete okoli prsta. Nanjo kapnite malo olja, ker raztaplja ušesno maslo. Očistite samo zunanji del ušes - torej tam, kjer dosežete s prstom. V sluhovode ne drezajte z vatiranimi palčkami ali ostrimi predmeti!
če pes otresa z glavo ali se praska po ušesih morate k veterinarju - verjetno ima vnetje ušes ali pa tujek v sluhovodu.


(1) 2 »
4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
Zavetišče za živali Horjul
Kupujete psa z rodovnikom?
Kdo je kraševec? width=
Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.