mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 11  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Klubi in društva : Skupščina KZS - Odprta pisma - Šterman - Vavpotič
Dodal/a jana 21.9.2011 22:16:07 (3207 prebrano)

Dogajanje v kinološki zvezi Slovenije

Slovenska kinološka javnost od letošnjega februarja spet spremlja dogajanje na Kinološki zvezi Slovenije. Že vse od začetka je eden ključnih problemov nadzor dela KZS s strani Nadzornega odbora in posledično sklic letošnje skupščine, pri kateri se iz trenutka v trenutek bolj zapleta.

Kronologija:
- začetek februarja 2011 - Prvi sklic redne skupščine KZS, predviden za 5. 3. 2011.
- 24. februar 2011 - Sklic skupščine, predviden za 5. 3. 2011 je po sklepu Upravnega odbora KZS preklican.
- 30. julij 2011 - Drugi sklic redne skupščine, na kateri zaradi manjkajočih poročil dnevni red ni bil potrjen, s čimer se je skupščina tudi zaključila.
- 16. avgust 2011 - Nadzorni odbor KZS je vložil v pisarni KZS zahtevo za sklic izredne skupščine. Izredno skupščino naj bi na to zahtevo po Statutu KZS sklical predsednik KZS v 30 dneh.
- 19. september 2011 - Ker predsednik KZS na zahtevo Nadzornega odbora ni v statutarnem roku sklical izredne skupščine, je Nadzorni odbor KZS v pisarni KZS vložil dokumentacijo za sklic izredne skupščine KZS za 21. oktober 2011, z zahtevo, da iz pisarne KZS dokumentacijo razpošljejo članicam.
- 19. september 2011 - Predsednik KZS je sklical izredno in redno skupščino za 21. oktober 2011.
- 21. september 2011 - Vodja komunikacijskih projektov KZS je od predsednika Nadzornega odbora KZS prosil, da se z mojpes.neta umakne objava za sklic izredne skupščine, katere sklicatelj je Nadzorni odbor KZS. Kot je videti, dokumentacija za ta sklic izredne skupščine iz pisarne KZS ni bila poslana članicam in je tako objava o sklicu samo tukaj. Vodstvo KZS spodbija veljavnost sklica izredne skupščine, katere sklicatelj je Nadzorni odbor KZS.
- 21. september 2011 - Na prošnjo po izbrisu objave sklica izredne skupščine s strani Nadzornega odbora KZS je predsednik Nadzornega odbora KZS odgovoril z javnim pismom.
- 22. september 2011 - Prejeti in objavljeni dve pismi:
* odgovor vodje komunikacijskih projektov KZS Žige Vavpotiča predsedniku Nadzornega odbora KZS Frančku Štermanu,
* odgovor predsednika Nadzornega odbora KZS Frančka Štermana vodji komunikacijskih projektov KZS Žigi Vavpotiču.

Jana Pahovnik
21. september 2011

Žiga Vavpotič, vodja komunikacijskih projektov KZS je 22. septembra 2011 za dopolnitev zgornje kronologije poslal sledeče "4 res pomembne datume, ki so pomembni za celo zgodbo" in odgovor predsedniku Nadzornega odbora KZS Frančku Štermanu, ki je objavljen v nadaljevanju.

- 25. 8. 2011 – Predsednik KZS je zaradi nejasnosti pozval NO, da dopolni sklic za izredno skupščino
- 31. 8. 2011 – NO odgovori s pismom, ki jo pravno razumemo kot dopolnitev, čeprav to vsebinsko ni bila.
- 14. 9. 2011 – Predsednik se obrne za pojasnilo staturano komisijo kot najvišji organ za razlago statuta glede pojasnil.
- 19. 9. 2011 – Statutarna komisija se odzove in jasno pove, da so roki za sklic izredne skupščine začnejo teči od datuma prejema dopolnitve zahteve, se pravi z 31.8.


Jana Pahovnik
22. september 2011



Skupščina KZS - Javni odgovor Štermana Vavpotiču

From: Žiga Vavpotič - KZS <ziga@kinoloska-zveza.si>
Date: 2011/9/21
Subject: prošnja za ukrepanje
To: benero7@gmail.com
Cc: Jana <jana@mojpes.net>, Katja Dermol <katja@kinoloska-zveza.si>, Aleksander česnik <ac.cesnik@siol.net>, "blaz.f.kavcic" <Blaz.f.kavcic@siol.net>, "Roman J. Grah" <rjgrah@cmp.si>, Anka Kozamernik <anka.kozamernik@odvetnistvo.si>


Spoštovani gospod predsednik NO Franček Šterman!

Dovolite mi, da vas prav prijazno prosim, da javite urednici portala Moj pes, da umakne sklic izredne skupščine NO KZS.
Predlagam, da se poučite glede pravnih pravil in se zavedate, da je predsednik KZS sklisal izredno skupščino v skladu z vsemi pravili. Z vašo infomracijo zavajate javnost in škodujete ugledu KZS.
Na UO KZS sem vas prijazno prosil, da se izogibate lažem, sedaj pa ste s sklicom grobo kršili tudi pravne akte.
Vesel bom, da boste moje opozorilo vzeli dobronamerno, kot ste obveščeni sta redna in izredna skupščina sklicani.
Prosim, da moje sporočilo pošljete tudi gospodu Vidmarju, žal nimam njegove elektronske pošte.
če potrebujete pravno obrazložitev, se seveda lahko obrnete na pravno pomoč KZS gospo Kozamernik, ki je med CC elektronske korespondence. Dodajam tudi predsednika in popdredsenika, člana NO in gospo poslovno sekretarko, ter urednico portala Moj pes.
Za vsaj pojasnila sem vam na voljo na osebnem telefonu 051421255.

Na spletni strani KZS smo podali jasno informacijo: http://www.kinoloska-zveza.si/sl/novice/255

Lep pozdrav,
Žiga Vavpotič, vodja komunikacijskih projektov


Ob tem lahko kot predsednik NO zapišem le sledeče:

NO KZS se je sestal 19.09.2011 ob 9.00 uri in glede na to, da predsednik KZS ni sklical izredne skupščine KZS na zahtevo NO do tega datuma, sem po sklepu NO sklical izredno skupščino tako, kot mi to dovoljuje statut KZS.
Poslovna sekretarka predsednika NO ob prejemu gradiva NO ni opozorila, da je predsednik KZS do izročitve gradiva poslovni sekretarki že sklical izredno skupščino, kar pove dovolj.
Stvari so torej povsem jasne in transparentne.
Kot zakonito izvoljen predsednik Nadzornega odbora KZS, se ne bom spuščal na nivo nekega vodje komunikacijskih projektov na KZS, za katerega ne vem s kakšnimi pooblastili se sploh lahko spušča v pisanje in izrekanje sodb o meni osebno in o NO, ter meni in NO postavlja neke zahteve.

Gotovo bi se moral ( kot vodja komunikacijskih projektov) predvsem zamisliti nad tem, da članicam KZS ni bila posredovana najprej zahteva (16.08.2011) za sklic izredne skupščine KZS in dne 19.09.2001 gradivo in vabilo za sklic izredne skupščine, ki jo je v skladu s statutom KZS sklical NO.
Seveda je taisti vodja komunikacijskih projektov pošiljal članicam in objavljal na uradni spletni strani izjave posameznikov, v svojih pa nam je prodajal rogljičke.
Le kje je gospod pridobil vse to znanje o komunikaciji, predvsem o tisti celoviti popolni in nepristranski.
Žal NO nima možnosti sam pošiljati vabila in gradiva članicam KZS. To nalogo ima poslovna sekretarka, ki pa te naloge dne 19.09.2011 verjetno ni smela opraviti.

Franc Šterman
predsednik NO KZS

Dokument za objavo

Prejeto in objavljeno 21. september 2011


Skupščina KZS - Javni odgovor Vavpotiča Štermanu


Spoštovani gospod Franček ŠTerman!

S tem pismom končujem javno debato z vami, čeprav me v svojem pisanju žalite, vas vabim, da se srečava osebno.
Resnično se mi smilite, da vam je na koncu ostal samo prijem žaljenja.

Ni problem, da me primerjate s prodajalcev rogljičkov, če se mi boste oglasili, z veseljem pojem in plačam kakšnega z vami.
Zastrašujoče je in očitno je čas, da padejo maske in povemo širši javnosti, da je gospod Vidmar grozil naši poslovni sekretarki in da se danes s tem ukvarja policija. Se pravi, da je NO ubral ne samo taktiko žaljenja, temveč tudi grožnje.

Z veseljem delim z vami moje reference, na povabilo Billa Gatesa sem delal z Microsoftom, preko škotske vlade z njenim veličanstvom, UNESCO in UNICEF, za več pa v živo. Znanje sem pridobival med drugim tudi na Londonski šoli za odnose z javnostmi, imam magisterij upravljanja javnih in neprofitnih organizacij Univerze v Ljubljani, izobraževal sem se tudi na prestižnih šolah kot je na primer Univerza Stanford.

A kaj, spoštovani predsednik NO, pomagajo vse te reference, če sta se dva člana NO odločila, da bosta zavajala javnost in širila laži?
Verjetno moje reference povedo, da sem navajen delati s kompetentnimi ljudmi in ko bosta člana NO svojo vlogo opravljala v skladu s pričakovanji funkcije, bomo lahko dosegli kakšen napredek, do takrat pa je moje dopisovanje z vami končano, osebno pa se bom posvetil predvsem reševanju ugleda kinologije in vsebinskim stvarem, kar bi moralo zanimati predvsem vas, kot kinologa.

Spoštovani predsednik NO, oba veva, da je pravo veda, ki jo je treba razumeti. Dve opciji sta, namerno zavajate javnost ali preprosto ne razumete.

Verjetno namerno pozabljate na štiri dejstva.

- 25.8. 2011 – Predsednik KZS je zaradi nejasnosti pozval NO, da dopolni sklic za izredno skupščino
- 31.8.2011 – NO odgovori s pismom, ki jo pravno razumemo kot dopolnitev, čeprav to vsebinsko ni bila.
- 14.9.2011 – Predsednik se obrne za pojasnilo staturano komisijo kot najvišji organ za razlago statuta glede pojasnil.
- 19.9.2011 – Statutarna komisija se odzove in jasno pove, da so roki za sklic izredne skupščine začnejo teči od datuma prejema dopolnitve zahteve, se pravi z 31.8. Od takrat ima predsednik 30 dni časa, da skliče izredno skupščino, kar je naredil.

Verjetno boste šli tako daleč, da boste kot predsednik NO celo ignorirali statutarno komisijo. Ker je jasno, da ima prednost pred NO sklicati izredno skupščino predsednik. To je tudi naredil, v skladu z vsemi zakoni, pravili in statutom.

Vesel bom, če boste svojo vlogo razumeli resno. Prijazno vas prosim, prenehajte škodovati KZS. Z veseljem se z vami osebno srečam in povejte kaj bi radi.

Samo nekaj naj bo jasno. če bi radi predsednika in UO odnesli, ker je začel uničevati vrtičke in peskovnike, kjer so se posamezniki igrali, potem naj vam povem, da bova tu težko našla skupno besedo. če pa vas slučajno zanima kinologija, potem bom vesel sodelovanja. Pustite peskovnike, tam naj se igrajo otroci. Vi ste resen gospod, vsaj tako ste mi delovali. Vendar me boste morali prepričati še z dejanji.

Z dolžnim sodelovanjem!

Žiga Vavpotič, vodja komunikacijskih projektov
Kinoloska zveza Slovenije

Prejeto in objavljeno 22. september 2011



Skupščina KZS - Odgovor Štermana Vavpotiču


Spoštovani gospod Žiga Vavpotič!

Zelo ste načitani, kapo dol. Jaz nimam teh vaših visokih šol, imam pa zdravo pamet in veliko pripadnost slovenski kinologiji, za katero se razdajam že preko 35 let.
Z vami se ne želim srečati osebno, saj si nimava kaj povedati zato, ker jaz poznam obe plati medalje, vi pa žal samo eno. Zaključujem polemiko z vami.
Nasvidenje na skupščini,

Franček Šterman
predsednik NO KZS

Prejeto in objavljeno 22. september 2011



  • Zadnji dogodki v Kinološki zvezi Slovenije

  • Poročilo Nadzornega odbora KZS za leto 2010

  • Obvestilo za javnost predsednika NO KZS

  • Sklic izredne skupščine KZS, 21.10.2011 - sklicatelj predsednik Nadzornega odbora KZS

  • Sklic izredne skupščine KZS, 21.10.2011 - sklicatelj predsednik KZS

  • Skupščina KZS - Javni odgovor Štermana Vavpotiču

  • Obvestilo Nadzornega odbora KZS članicam KZS - 19. 10. 2011

  • mojpesForum
  • Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
    domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

    2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
    Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
    splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.