piškotki | prijava | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme vzreditelji oglasi za pse galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 22
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 5 »
Dodal/a jana 10.10.2017 8:44:37 (516 prebrano)Ambasadorjem nasmeha so vlomilci vzeli vse

7. okrobra 2017 so vlomili v prostore društva Ambasadorji nasmeha na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Odnesli so vse, kar se je odnesti dalo. Vzeli so tudi društvene uniforme, zato objavljamo seznam vseh članov in delavnih parov, da ne bi prihajalo do zlorab našega imena in dela. Nezaslišano se nam zdi, da se nekdo spravlja na prostovoljsko in humanitarno društvo. A vendar ne bomo obupali, šli bomo naprej še močnejši.

Tekst in foto Ambasadorji nasmeha
Več na FB Ambasadorji nasmeha


Dodal/a jana 27.6.2016 17:22:39 (10223 prebrano)Beli dihur kot prestica, ki diši po medu
objava 27. 6. 2016

O dihurjih kot eksotičnih hišnih ljubljenčkih je govora vse več, dejstvo pa je, da so te navihane živali človekov spremljevalec in delovni kolega že od davnih časov.

Malo poznano dejstvo je, da so dihurji vse bolj cenjeni "sodelavci" tako v gradbeništvu, vojski, avtomobilski industriji, pa tudi v medicini. Marsikdo me vpraša, kako to, da sem se odločila imeti dihurja kot ljubljenčka - moj odgovor je: preprosto ustreza mi. Želela sem bitje, ki bo sobivalo z mojo mačko, dovolj samostojno, da je lahko velik del dneva samo in vseeno aktivno in veselo, kadar sem doma. Sir Rufus Bumblebee je beli dihur, ki sedaj že tretje leto z menoj obiskuje vse možne kraje in ljudi; Rufus uživa v pozornosti in nežnem čohljanju, ki ga prejme od mimoidočih in obiskovalcev, a kadar ima dovolj, se zvije v klobčič in meni nič tebi nič - zaspi. Tedaj sem pa na vrsti jaz, da mu zaupanje povrnem tako, da poskrbim za njegov mir in udobje.


Dodal/a jana 30.5.2016 18:04:15 (989 prebrano)Prvih ducat

Ambasadorji nasmeha smo v sredo, 25. maja 2016, praznovali svojih prvih ducat. Dvanajst let že rišemo nasmehe sebi in drugim. Začelo se je v kuhinji. Ali v dnevni sobi. Žal viri tu niso enotni, dejstvo pa je, da so tri dekleta Petra Štrus, Katarina Kafadar in Špela Drnovšek sklenile, da bodo ustanovile društvo za terapijo in aktivnosti s pomočjo živali. In mu dale ime Ambasadorji nasmeha, ki lepo ponazarja naš namen. Risati želimo nasmehe tistim ljudem, ki za to nimajo razloga.


Špela in Sai


Dodal/a jana 25.4.2016 10:03:12 (924 prebrano)

Mednarodna konferenca Evropske zveze psov vodnikov (EGDF) 2016
Brdo pri Kranju, 14. do 16. april 2016

BREZ PSA VODNIKA SO VSE ULICE SLEPE ...

Za nami je velik dogodek. Društvo SLO-CANIS, ki se ukvarja s šolanjem psov vodnikov za slepe in slabovidne osebe, je bilo organizator letošnje mednarodne konference EGDF - Evropske zveze psov vodnikov. Enkrat letno se srečamo stanovski kolegi iz cele Evrope in se seznanimo z novimi spoznanji, smernicami in rezultati na področju psov vodnikov za slepe in slabovidne osebe. Konferenco je letos prvič gostila Slovenija.

Še posebej smo ponosni, da je ta potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika države, Boruta Pahorja, ki nam je tudi na tak način izkazal podporo in priznanje za humanitarno delo. Obiskal pa nas je tudi konzul madžarske ambasade v Sloveniji, Gergely Schuchtár, ki je na dobrodelni večerji izmenjal tudi mnenja s sorojaki.


Dodal/a jana 25.4.2015 10:18:42 (1078 prebrano)

Pozor, Mini na obisku

Z Minijem že štiri leta obiskujeva upokojence DSO Tabor - Poljane. Najprej sva eno leto razveseljevala stanovalce na Taboru, a ker je tam delal tudi Zvone s svojo Zojo, sem se odločila, da bova presedlala na Poljane, ker tam ni bilo nobenega delavnega para s kužki. Tako sva že tri leta stalna gosta na Poljanah.


(1) 2 3 4 5 »
4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
Zavetišče za živali Horjul
Prins. Več kot hrana.
Mera dog - popolna suha hrana za pse in mačke
Biss 25 in Biss 25 Titanium – vse kar vaš pes potrebuje
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | pasme | vzreditelji | oglasi za pse | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | splošni pogoji

2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.