mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 16  

ISSN 1581-3258
2000-2020 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 5 »
Dodal/a jana 29.3.2019 13:35:38 (1005 prebrano)

Projekt ročno izdelanih odejic za terapevtske pse

V sredo, 27. marca 2019, so članice FB skupine sLOVEnija patchwork predale članicam Zavoda PET (Pasje Enote Terapevtov) 65 čudovitih, unikatnih odejic, vse ročno izdelanih v tehniki patchworka za terapevtske pse.

Na pobudo članice skupine Jolande Borič – mentorice in idejne vodje projekta, je 61 udeleženk dobrodelnega projekta od januarja ustvarjalo 65 odejic v treh različnih velikostih z namenom, da jih predajo prostovoljcem Zavoda PET za njihove terapevtske pse. V projektu sta sodelovali tudi dve aktivni članice Zavoda PET.
Dodal/a jana 10.10.2017 8:44:37 (770 prebrano)Ambasadorjem nasmeha so vlomilci vzeli vse

7. okrobra 2017 so vlomili v prostore društva Ambasadorji nasmeha na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Odnesli so vse, kar se je odnesti dalo. Vzeli so tudi društvene uniforme, zato objavljamo seznam vseh članov in delavnih parov, da ne bi prihajalo do zlorab našega imena in dela. Nezaslišano se nam zdi, da se nekdo spravlja na prostovoljsko in humanitarno društvo. A vendar ne bomo obupali, šli bomo naprej še močnejši.

Tekst in foto Ambasadorji nasmeha
Več na FB Ambasadorji nasmeha


Dodal/a jana 27.6.2016 17:22:39 (10691 prebrano)Beli dihur kot prestica, ki diši po medu
objava 27. 6. 2016

O dihurjih kot eksotičnih hišnih ljubljenčkih je govora vse več, dejstvo pa je, da so te navihane živali človekov spremljevalec in delovni kolega že od davnih časov.

Malo poznano dejstvo je, da so dihurji vse bolj cenjeni "sodelavci" tako v gradbeništvu, vojski, avtomobilski industriji, pa tudi v medicini. Marsikdo me vpraša, kako to, da sem se odločila imeti dihurja kot ljubljenčka - moj odgovor je: preprosto ustreza mi. Želela sem bitje, ki bo sobivalo z mojo mačko, dovolj samostojno, da je lahko velik del dneva samo in vseeno aktivno in veselo, kadar sem doma. Sir Rufus Bumblebee je beli dihur, ki sedaj že tretje leto z menoj obiskuje vse možne kraje in ljudi; Rufus uživa v pozornosti in nežnem čohljanju, ki ga prejme od mimoidočih in obiskovalcev, a kadar ima dovolj, se zvije v klobčič in meni nič tebi nič - zaspi. Tedaj sem pa na vrsti jaz, da mu zaupanje povrnem tako, da poskrbim za njegov mir in udobje.


Dodal/a jana 30.5.2016 18:04:15 (1233 prebrano)Prvih ducat

Ambasadorji nasmeha smo v sredo, 25. maja 2016, praznovali svojih prvih ducat. Dvanajst let že rišemo nasmehe sebi in drugim. Začelo se je v kuhinji. Ali v dnevni sobi. Žal viri tu niso enotni, dejstvo pa je, da so tri dekleta Petra Štrus, Katarina Kafadar in Špela Drnovšek sklenile, da bodo ustanovile društvo za terapijo in aktivnosti s pomočjo živali. In mu dale ime Ambasadorji nasmeha, ki lepo ponazarja naš namen. Risati želimo nasmehe tistim ljudem, ki za to nimajo razloga.


Špela in Sai


Dodal/a jana 25.4.2016 10:03:12 (1150 prebrano)

Mednarodna konferenca Evropske zveze psov vodnikov (EGDF) 2016
Brdo pri Kranju, 14. do 16. april 2016

BREZ PSA VODNIKA SO VSE ULICE SLEPE ...

Za nami je velik dogodek. Društvo SLO-CANIS, ki se ukvarja s šolanjem psov vodnikov za slepe in slabovidne osebe, je bilo organizator letošnje mednarodne konference EGDF - Evropske zveze psov vodnikov. Enkrat letno se srečamo stanovski kolegi iz cele Evrope in se seznanimo z novimi spoznanji, smernicami in rezultati na področju psov vodnikov za slepe in slabovidne osebe. Konferenco je letos prvič gostila Slovenija.

Še posebej smo ponosni, da je ta potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika države, Boruta Pahorja, ki nam je tudi na tak način izkazal podporo in priznanje za humanitarno delo. Obiskal pa nas je tudi konzul madžarske ambasade v Sloveniji, Gergely Schuchtár, ki je na dobrodelni večerji izmenjal tudi mnenja s sorojaki.


(1) 2 3 4 5 »
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2020 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.