mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 6  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 »
Dodal/a gost 19.7.2007 17:39:07 (1911 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Zanima me, s kolkimi meseci se da pes v šolo in kje v občini Žalec so pasje šole?
Simon

Odgovor:
V tečaj vzgoje mladega psa v moji šoli vpisujemo pse od drugega, tretjega meseca starosti dalje. Tečaji in starostne meje se od šole do šole razlikujejo, zato boste morali pred vpisom poiskati potrebne informacije, tudi o načinih šolanja. če v brskalnik vpišete iskalni niz "pasja šola" ali "kinološko društvo", boste dobili veliko zadetkov in boste našli tudi pasje šole v vaši bližini.

Odgovarja: Martin Simončič


Dodal/a gost 10.4.2007 12:33:19 (2038 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Sem lastnik ameriškega pitbull terierja red nose. Star je 3 mesece, pa me zanima, kdaj ga lahko začnem navajati na spring pole in kakšna je pravilna uporaba? Kako ga naj odvadim gristi pohištvo, pes ima igračke, umetne kosti, vendar če ga pustim več kot pol ure samega v hiši, začne gristi pohištvo? Skrbi me, kaj bo, ko bo večji in bo ugriz precej močnejši?
Simon

Odgovor:
S spring pole-om nimam nobenih izkušenj, ker ga nikoli nisem uporabljal. Glede tega se obrnite na vzreditelja ali na tiste, ki ga uporabljajo. Prav je, da ste zaskrbljeni glede prihodnosti, zato boste morali najprej veliko delati na odnosu med vami in psom, na privzgajanju pravil lepega vedenja in na pridobivanju avtoritete. Toplo vam priporočam takojšen obisk dobre pasje šole. Grizenje pohištva kljub igračam nakazuje, da se s psom nekaj dogaja in da se vedenje usmerja v napačno smer. Uničevanje predmetov ne bo prenehalo samo po sebi, ampak se bo še stopnjevalo, v primeru vašega posredovanja pa vam pes lahko kmalu začne kazati zobe. Pršenje predmetov s pršili proti grizenju verjetno ne bo pomagalo. Lahko se dogovoriva za oseben obisk oz. svetovalno uro.

Odgovarja: Martin Simončič


Dodal/a jana 21.11.2005 10:51:38 (1687 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Moja stara mama, ki stanuje 40 km stran od mene na deželi, je kupila mladega psa (par mesecev), ki naj bi bil pasme husky oz. mešanček. Pes ima pesjak in je zelo živahen. Jaz hodim na obisk 1x na mesec. Za staro mamo in za psa skrbijo sorodniki. Ali ima smisel, da bi ga jaz vodil v šolo? Videl bi torej psa recimo največ 3x na teden. Želel bi, da bi bil pes ubogljiv.
Primož

Odgovor:
Lahko ga vi vodite v šolo, vendar morate potem vse ostale naučiti, kako se dela s psom. Vsi morajo uporabljati enake besede za ukaze, prepovedi in pohvalo, enako se morajo obnašati do njega in doma z njim ponavljati tisto, kar jih boste vi naučili. Poleg učenja pa pes potrebuje najmanj dva dolga sprehoda dnevno, saj ne more biti samo v pesjaku. Dogovorite se in če boste vsi sodelovali na pravi način, uspeh ne bo izostal.

Odgovarja: Martin Simončič


Dodal/a gost 9.11.2005 9:23:11 (1770 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Zanima me, pri kolikih mesecih lahko gre psiček v malo šolo in koliko ta šola stane? Prosila bi vas tudi, če mi lahko priporočate kakšno dobro pasjo šolo v okolici Celja.
Urška

Odgovor:
Mladiček gre lahko v pasjo šolo po opravljenih cepljenjih proti kužnim boleznim, torej okrog 3. meseca starosti. Pri tej starosti še ni primeren za malo šolo, v kateri (ponekod) učijo enako kot starejše pse. Nekatere pasje šole imajo organizirane tečaje za mladiče do 6. meseca starosti, gre bolj za vzgojo mladega psa, ki poteka v igri in še ne zahteva daljše koncentracije. Cene tečajev so različne, odvisne so od pasje šole, programa, kraja; gibljejo se od 15.000 SIT navzgor. Najbolje bo, da v kinoloških društvih v vaši bližini povprašate o tečajih, načinu dela in cenah. Na forumu lahko vprašate, če ima kdo izkušnje iz teh pasjih šol.

Odgovarja: Martin Simončič


Dodal/a gost 16.10.2005 10:20:29 (1662 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Stanujemo v Dolenji vasi pri Senožečah. Imamo 3 mesece staro psičko bernski planšar. Rada bi jo peljala v malo šolo. Ali bo kakšna mala šola v kratkem na področju Divače ali Sežane?
Mirca

Odgovor:
Poglejte v seznam kinoloških društev v Sloveniji, katero vam je najbližje in tam boste dobili informacije o tečajih, ki jih organizirajo.

Odgovarja: Jana Pahovnik


Dodal/a jana 22.10.2003 23:42:07 (1493 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Imam 5 mesečno labradorko in sem doma v okolici Grosuplja. Na noben način (internet, tel.imenik) ne dobim telefonske številke ali naslova pasje šole ali kinološkega društva iz Grosuplja. Povsod je napisan samo p.p. in poštna številka Grosuplja, kar mi pravzaprav čisto nič ne pomaga. Prosim vas za pomoč, ker verjetno razpolagate z veliko več informacijami kot jih imam sama.
Nataša

Odgovor:
Pokličite g. Braneta Puša na tel. (01) 787 32 55.

Odgovarja: Lili Ograjenšek


Dodal/a jana 22.10.2003 23:39:30 (1386 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Ne najdem točnih naslovov kinoloških prireditev, ker ne vem, kje so "vadišča KD..."
Marko

Odgovor:
Pomagate si lahko s seznamom kinoloških društev in seznamom pasemskih klubov, kjer so večinoma navedene tudi kontaktne osebe, naslovi in telefonske številke. Potem poizveste za posamezno prireditev.

Odgovarja: Lili Ograjenšek


Dodal/a jana 22.10.2003 23:24:00 (2183 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Psa sem šolal v kinološkem društvu, pa sem nehal, ker so dejali, da moj pes nima nagonov. Da se da psa šolati samo preko nagonov. Niso mi povedali, kako bi psa pripravil k delu z mano, ker cukanja za ovratnico in grobosti imava oba s psom že dovolj. Moj pes je samojed, slab jedec in ga ne zanima nobena igrača in igra. Ali mi lahko poveste, s kakšnimi nagoni naj učim psa in kako naj delam.
Milan

Odgovor:
Vaš kratek, pa vendar izčrpen opis me je kar spravil v zagato, saj vem, da pričakujete konkreten odgovor. če ste redni obiskovalec naših strani, ste verjetno zasledili prispevek o humanem šolanju. Predlagam vam, da se obrnete na avtorja članka, gospoda Simončiča (gali@telemach.net). Hkrati z vami se mu že vnaprej zahvaljujem za pomoč. Pa veliko uspeha!

Odgovarja: Lili Ograjenšek


Dodal/a jana 22.10.2003 23:21:26 (1498 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Imam 11 tednov staro višavsko terierko in sprašujem, kdaj in kam jo lahko vpišem v kinološko društvo. Rada bi jo naučila osnov poslušnosti in jo že počasi privajam, vendar je kinološko društvo le boljše za psa. Kje je kakšno kinološko društvo za male pse ali za terierje?
Mojca

Odgovor:
Vse natančne informacije lahko dobite v Slovenskem klubu za terierje, pri Brigiti Kremser, Obrobna 13, Bresternica, tel. (02) 623 11 13, ki je tudi vzrediteljica belih višavskih terierjev.
Lahko pa povprašate tudi v najbližjem kinološkem društvu.

Odgovarja: Lili Ograjenšek


Dodal/a jana 22.10.2003 23:20:14 (1422 x prebrano)
O šolanju

Vprašanje:
Doma imam 3 mesece staro mešanko. Zanima me, kdaj bi jo lahko vpisala v kakšen tečaj in kakšni tečaji za psa sploh obstajajo?
Špela

Odgovor:
Tečajev je kar nekaj vrst. Veliko kinoloških društev organizira tečaje vzgoje mladih psov. Nekateri sprejemajo tudi tako mlade pse, kot je tvoj, vendar redki. Pokličite v najbližje kinološko društvo, kjer boste dobila vse informacije.

Odgovarja: Lili Ograjenšek


(1) 2 »
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.