piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 30
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Dodal/a Ina20 16.7.2008 10:31:43 (11739 x prebrano)
O opremi

Vprašanje:
Jaz imam doma kavalirja (CKCS), starega 8 mesecev. Moje vprašanje se nanaša na transportno kletko oz. boks. Trenutno uporabljamo plastično kletko, ki je bila prvotno kupljena za mačke z merami 31:36:27 (v:š:d). Kuža trenutno lahko stoji v kletki s sklonjeno glavo, plečno višino pa ima zaenkrat okoli 30 cm. Zanima me, kakšne bi morale biti mere kletke (približno), glede na to, da bo verjetno še zrasel?
Še nekaj - kaj priporočate - kovinsko kletko ali plastično? Kletko uporabljamo zgolj za transport.
Vsa vprašanja sem zastavila že prodajalcu v lokalni trgovini za male živali, pa ni znal natančno odgovorit, ponujal mi je kletko, veliko okoli 60:90:60, kar se je meni seveda zdelo odločno preveliko.

Odgovor:
Transportni boks mora biti tako velik, da se pes v njem ne počuti utesnjenega. V njem mora brez težav stati z dvignjeno glavo, brez problemov se mora v njem obrniti, iztegnjen ležati, prostor mora biti za podlogo oz. odejo in skledo z vodo. Boks mora biti zračen in je povsem vseeno, iz katerega materiala je. Morda je še najboljši kovinski, ki ga lahko po uporabi zložite. Ko boste kupovali, imejte v mislih približne mere odraslega kavalirja, v višino prištejte še cca 10 cm, v dolžino cca 20 cm, širina pa je vedno odvisna od višine in dolžine boksa. Boks za mačke je za kavalirja premajhen.

Odgovarja: Martin Simončič


Dodal/a neva 13.5.2006 22:41:24 (10211 x prebrano)
O opremi

Vprašanje:
Mi lahko kdo posreduje mere za pasjo uto, za nemškega ovčarja ter nasvete kako jo izolirati, predprostor, premična streha,... Uta bo v pesjaku.
Neva

Odgovor:
Prosim, da si preberete odgovore v rubriki O pesjaku in koči (13 vprašanj in odgovorov), kjer boste našla vse, kar vas zanima.

Odgovarja: Jana Pahovnik


Dodal/a jana 21.11.2005 9:18:04 (1819 x prebrano)
O opremi

Vprašanje:
Imam psičko, ki pa je notri v stanovanju in bi rada vprašala, če se dajo kje dobiti kakšne posebne hlačke zanjo za takrat, ko se goni. Sedaj ji kupujem kar človeške, vendar niso najboljša možnost (rada jih strga, hitro premočijo in jih moram menjavati vsakih nekaj ur, niso najbolj higienične, če jih obložim psička oblogo takoj odstrani, ker mislim, da jo riba,...).
Barbara

Odgovor:
Posebne hlačke z vložki za goneče psičke dobite v vseh bolje založenih specializiranih trgovinah za živali.

Odgovarja: Martin Simončič


Dodal/a švicarka 22.10.2005 9:59:35 (1974 x prebrano)
O opremi

Vprašanje:
Mene pa zanima, pri katerem letu starosti je priporočljivo začeti uporabljati zategljivo opasnico? Veste za kakšno specializirano trgovino za male živali, razen za Mr. Pet in Tačka? Obstaja še kakšna druga trgovina?

Odgovor:
Ali mislite zatezno ovratnico? če je tako, je nošenje take ovratnice odvisno od načina uporabe. Kadar se je ne uporablja za kaznovanje in cukanje, jo lahko ima že mladič. Moje mnenje je, da noben pes ne potrebuje zatezne ovratnice, kajti prav vse ga lahko učimo in naučimo tudi z navadno ovratnico ali brez nje.
Trgovin za živali je v Ljubljani kar nekaj, ena izmed njih je tudi Gali&Nika na Linhartovi 66, kjer vam bodo tudi svetovali.

Odgovarja: Martin Simončič


Dodal/a švicarka 15.10.2005 10:30:57 (1862 x prebrano)
O opremi

Vprašanje:
Mene pa zanima, kaj vse potrebujem za psa poleg ovratnice, povodca, posodic,...?

Odgovor:
Potrebovali boste kar precej stvari, katere pa so najbolj nujne, boste presodili sami: ležišče, ustrezna kakovostna hrana, motivacijske igrače, sredstvo proti zunanjim zajedalcem, glavnik ali krtačo, priboljški za nagrajevanje, pribor za prvo pomoč, pinceto za odstranjevanje klopov... Naštel bi vam lahko še veliko stvari, toda osnovo imate.

Odgovarja: Martin Simončič


(1) 2 3 »
4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
Zavetišče za živali Horjul
Kupujete psa z rodovnikom?
Kdo je kraševec? width=
Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.